Reklama

Reklama

Svatyně zla

  • USA The Sacrament (více)
Trailer 1

Traja novinári sa rozhodli zdokumentovať život v izolovanej náboženskej komunite, aby odhalili tajomstvo ľudí, ktorí tvrdia, že tu našli skutočné šťastie... Patrickova sestra Caroline prepadla drogám a odišla z New Yorku, aby sa liečila v jednej z náboženských komunít v Mississippi. Po čase pošle bratovi list, v ktorom mu opisuje svoje nádherné zážitky a skúsenosti prežité s novými kresťanskými priateľmi a zároveň ho pozýva na návštevu. V liste uvádza aj telefónny kontakt, na ktorom ju môže zastihnúť. Keď však Patrick na číslo zavolá, neznámy muž mu oznámi, že jeho sestra spoločne s ďalšími členmi komunity odišli na ťažko dostupné miesto, kam sa možno dostať iba s pomocou vrtuľníka. Fotograf Patrick skúma záhady a bizarnosti sveta, preto osloví kolegov z médií, aby jeho sestru vypátrali, strávili s jej novou rodinou zopár chvíľ, zdokumentovali život v náboženskej komunite a odhalili tajomstvo ľudí, ktorí tvrdia, že tu našli skutočné šťastie. Investigatívny novinár Jake Williams, kameraman Sam Turner a Patrick sa vrtuľníkom dopravia do kempu Eden Parish. Ako zistia, Eden Parish nie je len obyčajnou usadlosťou uprostred zdanlivo pokojnej prírody. Naopak, je to veľmi zlovestné miesto, chránené ozbrojenou strážou, v ktorom sa odohrávajú tajomné aktivity a temné udalosti. Ako tu môžu byť ľudia šťastní? Ale aj keby to novinári odhalili, svet sa už o tom nedozvie, pretože milovaný guru kresťanskej komunity zvaný Otec ich nikdy nezamýšľal pustiť späť domov... (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ani som nevedel, že Ti West natočil Found Footage horor a o to som rád, že som tento skvelý snímok objavil. Ide o vynikajúci ponor do náboženskej sekty s krutým záverom. Určite ovplyvnený reálnym príbehom z Jonestownu. Ti West opäť ukazuje svoje majstrovstvom pomalým budovaním atmosféry a taktiež nič nevysvetľuje, no medzi riadkami číha ťažké zlo. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ti West. Ten člověk je bůh. Na fotce vypadá jako úžasný hovado a v reálu to dost možná bude odpovídat. Moje cesta k němu byla trochu jiná než u ostatních "J.A.S.M.ovidců. Viděl sem V/H/S 2 a naprosto mě tam rozeskávala jistá povídka. Ano, víte která. Začal sem se pídit po tom, jakej bůh to natočil. Došel sem k tomu cool jménu a vzpomněl si, že sem od něj vlastně už viděl Inkeepers a vůbec se mi to nelíbilo. Jednu temnou a smradlavou noc jsem tomu dal znovu šanci a snad poprvý u mě nějakej film vyskočil z 5/10 na 9/10. Nevím, co jsem u prvního shlédnutí pil, ale je to divný i na mou maličkost. Já sem zase neskutečně rozkecanej a tahle a podobné věty by tu vůbec nemuseli být. Sacrament není horor, je to tzv "mockumentary" o návštěve jednoho idilického městečka, který si založili bývalí feťáci, povaleči a zloději (nabízí se tady strašně moc vtipnejch věcí, který bych mohl napsat, ale odolám), našli zde boha a žijí v utopickém společenství, kde se nefetuje, nepovaluje a nekrade. A to vše pod dohledem oka vševidoucího. Mrkněte na to, je to hodně zajímavý. A vedlejší toličku tu má i kámoš Zeuse (Ti se tak skloňuje) Joe Swanberg, kterej natočil mimojiné můj oblíbenej improvizovanej film Drinking Buddies, kde West btw taky hraje. A tím se nám kruh uzavírá. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná událost z roku 1978. Zfanatizovaná komunita oveček, vedená svým "otcem", kteří našli své místo a ráj, kdesi na okraji společnosti. Sem příjíždějí dva novináři s kamarádem, který tady má sestru a chce se ujistit, že je v bezpečí. Zpočátku skvělá atmosféra, mírně to vyvolávalo strach a napětí, ale ve finále celkem "prázdno". Hromadná sebevražda v závěru, ve mě žádné silnejší pocity nevyvolala. Za Horor bych to asi moc nepovažoval, ale podílel se na filmu Eli Roth, takže jsem to chtěl vidět. A jelikož jsem toho moc neočekával, tak ve výsledku jsem celkem spokojený a dozvěděl jsem se alespoň o další smutné události z té krásné, demokratické a mírumilovné Ameriky (joke). (CZ dab.) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Obecně mě tady tyhle filmy o komunitách s členy vylízanými až na morek dokážou zaujmout, no Ti West. ať se nechal inspirovat kdekoli, se s tématem popral srdnatě, byť za pár šupů. Se Sacramentem jsem zlehýnka nadprůměrně spokojený, kdy za sebou West nechává s přehledem Kevina Smitha, no na numero uno Robina Hardyho nemá ani náhodou. Mám podezření, že se West, samozřejmě zbytečně, držel nějaké předem dané šablony, je mi jedno jestli z reality vycházející, protože se drží hodně při zemi. Atmosféru si snímek od začátku buduje slušnou, což o to, ale v závěru jsem odhadoval teda trochu nápaditější upotřebení návštěvníků při nějakém perverzním zvěrstvu. Ze stávajícího zakončení jsem si na prdel nesedl, protože co si budem povídat, dobře jim tak.... hraniční čtyřhvězdí = 70% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strach z další Westovi tvorby ale tohle se mi zdá na první pohled fajn. Mám celkem rád originální found footage a tady mi to sedlo námětem, herecky, prostředím a myšlenkou. Navíc posledních několik minut bylo celkem cool, mám rád tyhle sektářský zvěrstva na ovečkách. Zklamání rozhodně ne, nic jsem nečekal, nic jsem nevěděl a bavil jsem se. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Amy Seimetz (Caroline) si vybrala sama oblečení, které měla na sobě poprvé, když se její postava ve filmu představila. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel v Savannahu v Georgii. (rafix)
  • Gene Jones (Otec) zvládl svou velkou scénu rozhovoru v jediném sedmnáctiminutovém záběru. (Johnny.ARN)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama