Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V podivném lese se můžete lehce ztratit. V nelehké situaci, potkáte různé osoby, které mají své problémy a strasti. Raději ale nedělejte nic neuváženého. V temném oregonském lese není dobré se vůbec potulovat o samotě. To však mladá žena poněkud nezvážila. Utíká před svými problémy a minulostí. To však netuší jaké nástrahy ji potkají. (strelenaL)

(více)

Recenze (30)

Forsberg11 odpad!

všechny recenze uživatele

Po 45 minútach trápenia a premáhania sa som si povedal dosť, stačilo. Môj čas je príliš drahocený na to aby som ho plytval pri pozeraní absolútne bezvýznamného a nezmyselného snímku, ktorý okrem toho, že ma unudil takmer k smrti, ma ešte aj maximálne otravoval. The Oregonian je absolútne zbytočný film, ktorý si nálepku horor ani nezaslúži. Hnusná roztrasená kamera, piskľavá, nepríjemná hudba, nesympatický herci, žiadny dej, do ktorého by sa dalo vžiť. A takto by sa dalo pokračovať ešte veľmi dlho. Skrátka, na tomto filme nefunguje vôbec nič. Keby mi niekto povedal, že je to taká blbosť asi by som mu neuveril. Tí, ktorí ste tento snímok ešte nevideli preto verte mi, nepozerajte to. Hocijaká iná činnosť bude prospešnejšia ako čo i len minúta pozerania sa na túto hovadinu. A to odpady dávam tak strašne nerád... 0 %! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Proč horror? Jestli na H, pak halucinogenní hovadina. Zdá se mi, že postupy avantgardy a experimentálního filmu 60.let dnešního diváka příliš neosloví. Kromě bombardování roztřeseným obrazem je týrán i děsivou kakofonií - některé zvuky jsou opravdu na zabití. Celou dobu sledujeme magorku, která se od podivné autonehody potácí v kruzích, snech, potkává další magory a magorky, častěji však mrtvoly, a všechno má být čím? - existenciální výpovědí o životě na H? Tak sakra zneužívali ji, znásilnili, mlátili, nebo by to bývala chtěla? Problém je, že tenhle snímek není báseň, kde můžeme pustit uzdu fantazii a diskoutovat, co všechno tím mohl chtít básník říci. Je to hloupé, tvářící se jako moderní výpověď, hloupé, jako lecjaké současné umění. Přesto dám jednu hvězdu, jelikož pár záběrů se mi líbilo. Třeba proud moči měnící barvy stejně, jako krvavá skvrna ve Strašidlu cantervillském... ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jedna z najväčších podivností, aké moje oči v hororovom svete uzreli. Začína sa to zaujímavo: Mladá žena havaruje uprostred lesa a snaží sa nájsť pomoc. Potuluje sa po lese, po akomsi vyľudnenom mestečku, a vlastne sa nič nedeje. Akurát sa jej zjavujú podivné postavy (najlepšia bola rozrehotaná starena). Postupom času to celé graduje, pretože už bude nasledovať jedna šialená vízia za druhou - a máme z toho experimentálnu "one-woman" show. Psycho hudba, psycho kamera, psycho strih, a to už radšej nespomínam záver. Vidieť to ešte raz, tak mi asi začne hrabať. Moje vysoké hodnotenie súvisí s tým, že tento horor je proste bizarným spôsobom jedinečný, atmosféra funguje a diváka to dokáže poriadne zdeptať. Jednu vec však musím vytknúť: Keď sa objavila nejaká šialená postava a začala znenazdajky škriekať, bolo to zaujímavé. Ale keď sa podobná scéna opakovala asi po desiaty krát, bola to trochu otrava. Neviem, či tento film veľa ľudí vstrebe, ale ja som nadmieru spokojný. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Začátek je výtečný, což o to. Zkrvavená dívka se potácí lesem, záběry tekoucí bystřiny kontrastují s hnijícími rybami vyplavenými na břeh a děsivě se usmívající žena v červeném působí hrozivěji než většina běžných hororových strašících prostředků. Dojem dotváří vtíravě tepající hudba. Býti to ukončeno určitou scénou po příchodu do osamělého městečka, neměl bych námitek a nadšeně bych opěvoval stylový kraťas. Místo toho si hlavní hrdinka chytí stop v podobě funícího tlusťocha a od toho momentu se veškerá atmosféra vytratí pod náporem zdánlivě symbolických obrazů postrádajích spojující prvek, bez něhož to postrádá smyslu, a opakujících se zjevení ženy v červeném, která s každým dalším příchodem ztrácí na děsivosti. S trochou snahy by člověk nějakou možnou interpretaci pro veškerý ten chaos našel, ale proč se s tím namáhat, když to celé působí tak příšerně samoúčelně? A navíc mě irituje bezradnost tvůrců, kteří bez minimální snahy o vysvětlení zvolí pro závěr jednu ze dvou nejzbabělejších možností a tím mě otráví absolutně. Zjevně to většině rádobyumělců nedochází, ale ono se i to umění musí umět, kapišto? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost dlouhou dobu jsem si pohrával s myšlenkou pokusit se tu The Oregonian vyhajpovat pěti hvězdami a nadšeným komentářem a pak se bavit u toho, jak někteří uživatelé budou prskat, ehm. The Oregonian je šílená bizarnost s několika silnějšími momenty, ale jako celek není film ani zdaleka tak okouzlující a pohlcující jako ty opravdu kvalitní filmové bizáry od Davida Lynche a jiných. Nicméně abych uzavřel památnými slovy: Film si nezaslouží víc než jednu hvězdičku, protože v něm nejsou lekačky a celou dobu se v něm nic neděje. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama