Reklama

Reklama

Legenda o Daleké cestě

(TV film)
  • USA The Legend of Walks Far Woman (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh indiánské ženy Daleké cesty z kmene Černonožců, která najde azyl v kmeni Siouxů, brzy si najde své místo v kmeni a manžela, se kterým má malou dcerku. Vzápětí však o vše přichází, na hrdé obyvatele plání se valí bílá záplava. Daleká cesta o vše přichází a musí odejít z rezervace. Putuje dál, čeká ji však ještě dlouhá cesta... (inyan)

(více)

Recenze (6)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh pozoruhodnej Siouxky. Racquel Welch v tomto filme je výborná. Úloha indiánky jej veľmi pristane. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj dosť krutá nuda a to len z úcty k odídenej Raquel a jej výkonu, pri ktorom sa mnohokrát zranila, to ostáva na priemere. Ale aj tak. Hlavná herečka si skoro zlomila väzy pri natáčaní, no príbeh stojí za starú bačkoru. Ničím to nie je pamätné a to sa bavíme o žene, čo sa dožila 102 rokov. Film ako pocta Siouxom a skôr pre Siouxov. Mňa ich zvyky a jódlovačky až tak nevzrušili. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Nádherné indiánské drama. Na počátku jsem to asi nepostřehl, a o to víc mne proto uzemnilo závěrečné sdělení, že příběh Daleké cesty je skutečný. Bez pompy, střízlivě, uměřeně vyprávěný příběh, který v sobě nese celý nevyhnutelný osud indiánských kmenů. A Raquel Welch je zde prostě skvělá. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pekný životopisný príbeh o jednej "neznámej" indiánke, ktorú veľmi dobre ztvárnila krásna Raquel Welchová. Zaujímavejšie sú už iba nie celkom bežné indiánske zvyklosti, z ktorých pár aj pobaví. Film doprevádza pekná hudba a škoda akurát, že televízna kamera nevie viac využiť exteriérové scenérie. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.6.1983, réžia českého znenia (ČST Praha) = ZDENĚK HRUŠKA (8.1.2015) ()

Zajímavosti (10)

  • Skutočná Indiánka "Ďaleká cesta" (Raquel Welch) zomrela v roku 1953 vo veku stodva rokov. (Arsenal83)
  • The New York Times o filme: "Na výkone slečny Welchovej nie je nič hrozne zlé... len je celý príbeh nudný."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama