Reklama

Reklama

Od višní do višní

(studentský film)
  • USA From Cherries to Cherries

Obsahy(1)

Snímek OD VIŠNÍ DO VIŠNÍ natočila Jana Boršková o své matce. Dokument zaznamenává rok v rodině po úmrtí otce. Autentické záběry drobných momentů ze všedního dne života, z jejího bytu, z jejího soukromí, doplněné o komentáře dcery, tak divákovi umožní nahlédnout tam, kam by se nikdy nedostal. Ve filmu budeme svědky hledání citových vazeb v rodině a nových životních rolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto, já teď hleděl na ukázky a tlachání slečny rejžisejrky k filmu na >čtyřiadvacítce< v magazínu "Film 2011" (12.3.2011 6:30-7:00) a nemůžu se zbavit dojmu, že jde zase o další emocemi napumpovanou zoufalku, co >...se dostala, prolezla a udělala a nevěděla kudy kam...< a už se těší celá mokrá žhavá, jak nás bude zahlcovat >filmiky dokumentiky< a utvářet tak svět... Blablablabla a tak dál... . . . Takže další homevideo na rodinné téma? Rovnou na hodinu a zaplaceno SFNPARČK? . . . Doslova >kultura za sto< ... Těšíme se na setkání v narvaných kinosálech (s další podporou nějaké té grantoffky, že...) a ať se daří mladým famačkám!!! Super... °-/ - - - P.S. Každopádně - ač film ještě není v distribuci, píárové kumpačenky v novinách a magazínech makají na sto procent a vytrubují adorace, jako by mělo jít o největší debut v dějinách >dokundamentálního< filmu! Nevím, ale nevěřím jim ani slovo! Že by šlo o vrtění zavedenými metodami ve stylu "Kolik višní, tolik střešní"? A kdo to zase všechno zastřešuje?? Na zhlédnutí a reálný komentář k tomuto opusu se pak fakt těším. Cítím ovšem cosi v trávě růst a sedmikráska to d.m.s.n. bohužel nebude. Možná tak nějaká bába sedmilhářka, s višněmi v čokoládě... °o] - - - P.P.S. Trošku jsem si zagůglil a už to chápu! Ejhle kouzlo nechtěného!! Líp by to ani jigizlivý igitátor nevymyslel... „Všechno je sračka“ a „Od višní do višní“: Studentské filmy v kinech! http://www.showbiz.cz/vsechno-je-sracka-a-od-visni-do-visni-studentske-filmy-v-kinech/ - - - - - NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI... ;o] . . . Hu! Tak dnes (28.7.) konečně s obavami nahlédnuto! A obavy se nejen naplnily, obavy byly mocně překonány! . . . Hotová "prdel" (cituji slůvko zoufalky J.B. jakže se to má s její mamá!) s holkama... Doslova výkaly vykalkulované prostoduchosti, formou i obsahem imbecilní homovideo, plytký hnus, hodina hraného žvanění a duševní onanie. Ryzí doklad, kam vede v téhle kultuře protežování naprostých tvůrčích nýmandů. Víc už nemá smysl dodávat ničeho. - - - P.S. "První veřejnoprávní" - to si smradi dělají už srandu ne? Tak si tak říkám, jak to ta čurda celé splichtila a napadají mě samé oplzlosti... °-[.. - - - P.P.S. Jakási P905 (?!) mi tu nechala v diskuzi k filmu vzkazik... ;o) Ejhle jsem se mrknul na její profil! Echt k popukání... %-))) - - - - - (Poprvé viděno 28.7.2011 na >homovidejním prostoru< , hodnocení 42., komentář zde jako šestý / doplněný pak po zhlédnutí jako reálný devátý - 28.7.2011) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dokument o vlastní matce, tak trochu i o otci a určitě o sobě. Přestože začátek na mne působil hodně rozpačitě, nakonec to vůbec nebylo špatné. Takový nenápadný filmeček o normálních věcech... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Autorce patří poděkování , že si pustila kameru do soukromí a vznikla milá sociologická , psychologická a filosofická sonda. Matka mi přišla trochu negativní, ale prorodinná s trápením s chlapama. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Mně se ten dokument líbil. Paní Boršková je dost svérázná, což je jedině dobře. Její názory na život jsou fajn, ale asi každýmu nesednou, což je ale na druhou stranu taky dobře. Višně mi přišly vtipný a dobře natočený, rozhodně maj nápad. Je to dost lyrický a pocitový. Nasnímaný je to poměrně dobře, příroda je fajn a z tý zahrady i přes plátno dýchá taková ta pravá přírodní nálada. Škoda, že je to místy takový hodně rychlý, bez nějakých označení, kdo je kdo a kdy se to děje, protože pak má člověk trochu zmatek. Rozhodně ale povedenej dokument a slečna Boršková má fakt talent a je příslibem do budoucna a taky moc dobře vypadá:))) A její maminka je hodně energická paní, která má co říct. 60% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Kytka je dokonalejší než člověk - voní pro všechny bez rozdílu stejně - pro dobré i pro zlé." ___ - Jsi šťastná? - Ano, jsem šťastná. - Vždy? - Často. ___ "I smutek může být pěkný." ___ Čtyři hvězdičky ne za scénář, režii nebo kameru, ale za samotnou maminku. A ejhle - je něco na památku, a nejen pro rodinu, ale i pro kolektivní paměť. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Autorka se rozhodla natočit jakousi osobní zpověď své matky, která byla velmi sympatická, což je velké plus. Ale rušivým elementem byla pro mě právě režisérka (její dcera), která byla před kamerou až moc často a navíc tam byly střihy s jejími "myšlenkami". Nemám ráda dokumenty, kde režisér příliš zasahuje do dokumentu a to lezení do soukromí je pro mě ještě víc nepříjemné. Z toho důvodu jsem měla problém snímek dokoukat. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Typické homevideo, kdy už po dvaceti minutách jsem si říkal, že už to běží minimálně dvě hodiny. Zdlouhavě se díváme jak mamina režisérky odemyká zámek a furt ji to nejde, až jsem několikrát musel vykřiknout: "Polož tu blbou kameru a odemkni ji to!", ale nestalo se tak, režisérka furt točí a to i při pracích na zahradě, místo toho aby vzala hrábě a radši ji pomohla. No nic no a stejné slovo vystihuje i celý "film". ()

Kroup4 

všechny recenze uživatele

Dokument se Janě povedl,dle názoru včerejšího obecenstva v kině Hvězda v Přerově si to nemyslím sám.Líbil se mi styl jakým Jana zachytila těžkou životní událost,která nastala jak pro ni tak pro maminku.Dokument byl výborně vyvážen a úsměvnější scény střídali ty smutné a vážné.Myslím,že 57 minut byla rozumná délka aby příjemně pobavila a nenudila.Průlomový dokument to sice není,ale na české poměry je to jasně nadprůměrný počin.Doufám,že Jana bude pokračovat ve své práci minimálně tak dobře,jak u ''Višní''.Své publikum si určitě dokument najde. **** za moc příjemný a pěkný zážitek. PS: Komentář uživatele Fifer je naprosto bezduchý a vyloženě trapný.Když někdo nemá zájem a plete si komentář k filmu s diskuzí měl by se trochu zamyslet.Myslím si,že tahle stránka je o tom,že lidé komentují filmy které viděli a ne filmy,které nechcou vidět.Kdyby dokument viděl a pak si pokládal svou ''filozoficky'' zaměřenou otázku ani bych nepípl.Ale jelikož dokument ani neviděl a nechystá se,připadne mi jeho komentář naprosto zbytečný!!! ()

quorra 

všechny recenze uživatele

U dokumentů se občas stává, že jsou třeba příšerně zpracované, ale fungují jako zpráva, která by se k nám jiným než jejich prostřednictvím nedostala. Nebo jsou celkem o ničem, ale jsou tak zajímavě udělané, že mohou být zajímavé a zábavné. Tohle by mě možná bavilo, kdyby trvalo max. 15 minut a ne hodinu, kdyby měla autorka nějaký zajímavý nápad v koncepci (kromě střídání ročních dob v zahradě), kdyby jsme se skutečně dozvěděli něco o nějakých vztazích, kdyby to nebylo roztrhané a bezkontextové, kdyby.... Maminka je zajímavá a autentická, ale vstupy přehrávající autorky mě fakt rozčilovaly. Text distributora popisuje, že dovolí divákovi nahlédnout tam, kam by se nikdy nedostal, ale nějak mě nenapadá, proč by taky měl a chtěl. Takové docela dobře technicky zvládnuté nic. ()

Ivulla 

všechny recenze uživatele

Povedená práce!! Obrazově poetický dokument o krásném, opravdovém, čistém a přitom skromném člověku a jeho postoji k běhu života. Vtipný a zároveň dojemný film, který mě pohltil a naplnil pozitivní energií, která přetrvávala ještě několik dní. Dokument, od kterého jsem se nemohla odtrhnout a který mi dával smysl i přes to, že jsem ho neviděla úplně od začátku. ()

Reklama

Reklama