Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (934)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No kupodivu to nebylo až tak hrozný, jak jsem se obával. Po prakticky nekoukatelným třetím a čtvrtém dílu mě tohle sice nenadchlo, ale zároveň ani nijak nepohoršilo. Mé hodnocení vychází z toho, že tahle série je mi protivná, ale pokud je toto její zakončení, tak budiž, já to beru, ale další díly už fakt netočte, díky.40% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Začíná to všecko bejt nějaký jakože už vopravdu fest přehnaný, ty digitálně přeplácaný blockbusterový konce. Mám letos pocit, jako by si producenti Strážců Galaxie, Transformerů a Pirátů navzájem ukradli monumentální finále. Nic proti ničemu, od blonďatých tvůrců už nechci vidět nic mořskýho, ale třebas nějakou temnou sci-fi. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Noví Piráti jsou takovou tou klasickou pirátskou jednohubkou ... jakože baví, ale žádná bomba to není. Pokud se těšíte na epickou podívanou s nápaditou akcí, tak se raději znovu podívejte na jedničku. V nejnovějším díle se krom první akční scény, která se až nebezpečně podobá finále z Rychle a Zběsile 5, setkáte pouze s rutinní akcí, na kterou si za 2 týdny ani nevzpomenete (jo a není jí tu vůbec hodně, jak se vám snaží natlačit nejsilnější konkurenti Mirky Spáčilové ... aka MZ). Nicméně i tak film alespoň baví, dokonce i Depp jako Jack Sparrow nepůsobí tak špatně, jak by se mohlo zdát z trailerů. Příjemná rodinná podívaná se špetkou akce to ale je. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ke 3* se přikláním vlastně jenom proto, že jsem to čekal ještě podstatně horší. Bavil mě Depp, na kterého je ve zdejším fiktivním světě nasraný už definitivně celý oceán a jemuž se příště bude mstít snad i ta vychcaná opice, bavil mě akční drajv první poloviny a pár opravdu skvělých nápadů (scéna s gilotinou je top) a baví mě i fakt, že pátý díl Pirátů se baví na účet pátého dílu Rychle a zběsile, ale co se dělo posledních padesát minut, to odráží skoro všechno, co na podobných fantasy ukrutně nesnáším. Najděme pomocí talismanu a vyvolené dívky silnější talisman, který dokáže všechno, co dokázat nejde - aneb jak se stonásobně větším rozpočtem natočit nudnější a křečovitější verzi Odvážné Vaiany. Režie více než solidní, herci více než dobří, ale ten scénář radši proklít a posadit na Bludného Holanďana. Tahle série je tematicky over, i když v jednotlivostech pořád umí překvapit. 55% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Začátek velmi svižný. Bankovní loupež vskutku rozesmála celý kinosál a humor dál pak protkával celý film. Po dlouhé době jsem šla na 3D projekci. Nemám ji moc ráda, jelikož akční scény vidím pak jak všechno ostatní po návštěvě vinného sklepa. Prostě rozmazaně. Ale dalo se to. Vizuál byl celkově parádní ve všech směrech. A jelikož jsem šla do kina s potomkem, objednala jsem lístky na dabovanou verzi, díky které musím srazit hodnocení alespoň o dvě hvězdy. Nejen, že mi nesedělo obsazení hlavních rolí dvou mladých hledačů trojzubce, ale ten dabing byl příšerný. Je vidět čím dál větší propad kdysi tak skvělého, českého dabérství. Jinak docela dobré. Z Javiera byla tak nechutná příšera, že jsem se okamžitě odmilovala. Slušná akce plná fantazie a dobrodružství bez výraznějších hluchých míst. Můj doprovod mi na otázku kolik by Pirátům dal bodů od jedničky do pětky, nadšeně odpověděl "pět a půl". Takže mi nezbývá, než dát konečné čtyři hvězdy. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Na otázku, jaká by byla jejich pirátská jména, kdyby měli možnost si je vybrat, režiséři filmu Rønning a Sandberg odpověděli, že by rádi byli Captain Morgan a Captain Sharkbait. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. května 2017 v Šanghaji. (Varan)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama