Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (51)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 230 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 172,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 795,9 mil. (NIRO)
  • Film vznikal v době, kdy Johnny Depp (Jack Sparrow) procházel těžkým rozvodem. Na natáčení chodil často pozdě, což narušovalo natáčecí plán, protože natáčení se muselo kvůli němu někdy i na několik hodin zastavit. Došlo to tak daleko, že byl najat asistent produkce, aby čekal před Deppovým domem, sledoval, kdy se uvnitř rozsvítí světla, a oznamoval, že herec je už vzhůru. (Scelleton)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. května 2017 v Šanghaji. (Varan)
  • Film se natáčel v turistickém ráji Gold Coast ve státě Queensland na východním pobřeží Austrálie. (griph)
  • Na otázku, jaká by byla jejich pirátská jména, kdyby měli možnost si je vybrat, režiséři filmu Rønning a Sandberg odpověděli, že by rádi byli Captain Morgan a Captain Sharkbait. (griph)
  • Během probíhajících premiér filmu po celém světě se Johnny Depp (Jack Sparrow) rozhodl v kalifornském Disneylandu šokovat fanoušky tím, že se převlékl za Jacka Sparrowa a stál v atrakci místo umělé figuríny. Poté uvedl, že byl někdy šokovaný reakcemi návštěvníků. (joeybarbaro2)
  • Ještě před premiérou filmu Johnny Depp (Jack Sparrow) v jednom rozhovoru uvedl, že si rád zahraje Jacka Sparrowa i v šestém a sedmém pokračování. (joeybarbaro2)
  • Strýček Jack (Paul McCartney) v cele spolu se svými pirátskými kumpány zpívá píseň „Maggie Mae“. Je to starý námořnický tradicionál, který The Beatles v roce 1970 zařadili na album "Let It Be". (D.Moore)
  • Loď Jacka Sparrowa (Johnny Depp) se jmenuje „Umírající racek“ (v originálním znění „Dying Gull“). Sparrow znamená "vrabčák". (applause)
  • Hudebníci Paul McCartney (strýček Jack) a James "Jimmy Love" Lawson (vězeňská stráž) mají ve filmu cameo. James Lawson je známý svými imitacemi známých postav, např. Jokera, ale i Deppova Jacka Sparrowa nebo indiána Tonta z Osamělého Jezdce (2013). (mrborn2lose)
  • První film série, který se nenatáčel v Karibiku. (mrborn2lose)
  • Nabídku na pokračování v pátém díle série dostali Orlando Bloom (Will Turner) i Keira Knightley (Elizabeth Swann), kteří hráli v původní trilogii, ale ve čtvrtém díle se neobjevili. Orlando Bloom nabídku přijal. Keira Knightley původně ne. Prohlásila, že být součástí série bylo úžasným obdobím v jejím životě, ale protože jí to zabralo pět let života, nedokáže si představit, že by se vrátila. Nicméně poté, co se fanoušci dozvěděli o Bloomově návratu, požadovali po producentech, aby přivedli zpět i Knightley, což vedlo k tomu, že její scény byly natočeny na poslední chvíli. (tb_23)
  • Stejně jako v roce 2011, tak i tentokrát, uvedla společnost The Lego Group na trh výrobek spojený s tímto filmem. Konkrétně jde o loď kapitána Salazara (Javier Bardem) Silent Mary. (mrborn2lose)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama