Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (934)

akisha 

všechny recenze uživatele

Záporák Javiera Bardema je suverénně nejlepší záporák, co kdy Pirátské "taškařice" dostaly, stejně jak je ten ultravyčpělý, nevtipný, recyklující se, trapný a neuvěřitelně otravný (ale ne zábavně) Depp Sparrow totálně nedůstojný nemesis, nehodný zlosyna takového kalibru. Brala bych film jenom o Salazarovi, bez zbytečných nudných, otravných, čas, prostor a plátno zabírajících cingrlátek typu Deppa a dvojice zamilovaných. Ty jsou přibližně stejně sympatičtí, jako Orlando a Keira (Keira je vlastně o dost lepší, sorry). Vždyť Depp je jen věčný ožralý neschopný a vyzevlený trouba. Proč by vůbec měl někoho zajímat? Proč by vůbec měl stát někomu jako je über Javierův Řezník za nějakou pomstu? Ach jo, zničte ho už! Vhodná příležitost byla například v tom výborném vtipu s gilotinou. Navíc 90% sraček, co Depp mele, jsou nejspíš z výprodeje vtipů pro idioty z třetí cenový, za celej film neřekl ani jeden dobrej vtip. Ale možná je myšlenka Pirátu bez Sparrowa příliš rebelující. Má ovšem rozhodně můj hlas. No, to jen tak stručně k tomu, jak nemám ráda Jacka Sparrowa. Teď už film - zřejmě nejtemnější a nejemočnější příběh Pirátů. Překvapilo mě, jak mě to na konci dojalo (pád do hlubin skoro vymáčkl slzu!!!). Charizma strany záporáků to hodně táhne a tudy vede cesta, ne přes tuny digitálního mišmaše typu Krakena. Strašně to ale kazí už jednou zmiňovaná zbytečnost jistých atributů - např. té romanci mohlo být věnováno míň prostoru, stejně nikoho nezajímá. Vykecávání a srandičky toho joudy Sparrowa taky nebylo potřeba roztahovat na celou první hodinu. Víc interakcí Barbossy se Salazarem!!! A proti Salazarovi měl bejt lepší oponent, to i ten Will by byl lepší, protože tomu aspoň o něco jde, mělo by to větší sílu. Polodementí Depp, kterej o sobě celej film nelže, když říká, že je imbecil - no to je jako postavit Jar Jara Binkse proti Vaderovi. Ano, to je myslím přesné srovnání. Je to rozhodně lepší, než předchozí stupidní Vlny podivna, s Deppem už ale do koše, prosím! A kdyby Salazara nějak reinkarnovali do dalšího dílu, zlobit se nebudu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Po x-té už ty postavy přece jen nemají takovou šťávu a nejsou zdaleka tak zábavné. Barbossa se pořád mračí, Sparrow dělá stále stejné blbosti a snad jen jedna až dvě scénky jsou opravdu vtipné. A aby to nebyla jen sterilní šeď a variace na stokrát stejnou scénáristickou báchorku, přiběhnou nové tváře a nové dějové střípky do skládanky. Nedá se upřít tvůrcům velmi odvážná snaha o posun kupředu a k fenomenálním trikům tentokrát dobře sekunduje rychlé tempo a velmi přehledná akce. Není to zdaleka tak nabubřelé a pompézní jako šílené předešlé dva díly. Pořád to ale není a už zřejmě ani nikdy nebude tak vyvážené a invenční, jako byla jednička. Piráti jsou mrtvá a vyčpělá látka i kdyby Depp chodil po hlavě. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pátý díl Dead Men Tell No Tales alias Salazar's Revenge se opět vrací k původnímu příběhu Willa Turnera a Elizabeth Swann, jen tentokrát o generaci později. Příznivci původní trilogie můžou mít radost a díky potitulkové scéně se zřejmě mají i dál na co těšit. My ostatní, kterým se líbila maximálně čtyřka s Penelopou Cruz, můžeme dál spát. A to tu měl hlavního záporáka na starosti jindy báječný Javier Bardem. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa tak fantasticky, až tomu nemôžem uveriť. Kopa ďalších kolegov evidentne nie, zrejme má fixnú ideu, že so stúpajúcim počtom sequelov zákonite klesá kvalita. Zákonite nie. Neviem, čo by som k celému tomu majestátnemu panoptiku dodal, napadajú ma len hviezdičky. Nie je to Michelangelo Antonioni, ale také čosi sa každý deň nevidí. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hravost druhého dílu se vrátila (jednička byla taky skvělá, ale dvojka byla zkrátka zábavnější). Příběh pracuje na podobném principu jako předchozí filmy, humor funguje (Fast and Furious 5: Pirates Revenge) a Thwaites až překvapivě nevadí (z Kayi jsem strach neměl). Jack krapet zestárnul, ale na jeho pózy to nemá žádný vliv. Efekty jsou pěkné na pohled, ale Salazar nemusel být tak vyumělkovaný (ty vlasy prostě a jednoduše grafici nezvládli). Na škodu je pak hlavně to, že tento díl spíše funguje jako odrazový můstek pro šestku a :SPOILER: návrat Davyho Jonese :SPOILER:. Konec by si taky zasloužil trochu více prostoru a film mohl vypadat jako celek mnohem lépe. I tak to ale stačí na 4 hvězdičky. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Johnny Depp (Jack Sparrow) údajně utekl z natáčení v Austrálii, aby se vrátil do USA za manželkou Amber Heard. S tou se oženil zkraje roku 2015 a od té doby se pár neustále hádal. Štáb proto Deppovu manželku vyzval, aby natáčení opustila. (hippyman)
  • První film série, který se nenatáčel v Karibiku. (mrborn2lose)
  • Strýček Jack (Paul McCartney) v cele spolu se svými pirátskými kumpány zpívá píseň „Maggie Mae“. Je to starý námořnický tradicionál, který The Beatles v roce 1970 zařadili na album "Let It Be". (D.Moore)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama