Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (934)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa tak fantasticky, až tomu nemôžem uveriť. Kopa ďalších kolegov evidentne nie, zrejme má fixnú ideu, že so stúpajúcim počtom sequelov zákonite klesá kvalita. Zákonite nie. Neviem, čo by som k celému tomu majestátnemu panoptiku dodal, napadajú ma len hviezdičky. Nie je to Michelangelo Antonioni, ale také čosi sa každý deň nevidí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ke 3* se přikláním vlastně jenom proto, že jsem to čekal ještě podstatně horší. Bavil mě Depp, na kterého je ve zdejším fiktivním světě nasraný už definitivně celý oceán a jemuž se příště bude mstít snad i ta vychcaná opice, bavil mě akční drajv první poloviny a pár opravdu skvělých nápadů (scéna s gilotinou je top) a baví mě i fakt, že pátý díl Pirátů se baví na účet pátého dílu Rychle a zběsile, ale co se dělo posledních padesát minut, to odráží skoro všechno, co na podobných fantasy ukrutně nesnáším. Najděme pomocí talismanu a vyvolené dívky silnější talisman, který dokáže všechno, co dokázat nejde - aneb jak se stonásobně větším rozpočtem natočit nudnější a křečovitější verzi Odvážné Vaiany. Režie více než solidní, herci více než dobří, ale ten scénář radši proklít a posadit na Bludného Holanďana. Tahle série je tematicky over, i když v jednotlivostech pořád umí překvapit. 55% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První díl se v rámci možností vydařil. Bylo to něco svěžího, bláznivého a mělo démonického sobce Johnnyho Deppa, který dokonale podpořil Bruckheimerovu epickou pohádku pro celou rodinu. A kterého tehdy (dnes už je potřeba přesný opak) nebylo třeba kočírovat. Místy to bylo hodně děravé, na druhou stranu velkolepé, vtipné i úderné, tudíž tahle přiopilá legenda proplula až do pátého dobrodružství. A trošku se všichni tak nějak uklidnili. Zatímco tvůrci trojky a čtyřky sérii uvrhli do neustálých dějových zvratů, tady se lehce vracíme k zábavě a přímočarosti. Ač je mi jasné, že za tohle slovo dostanu přes prsty. Protože zejména v druhé polovině jedeme tak trochu na neutrál s přemírou počítačových digitálních efektů. Patřičně slizký Javier Bardem se řadí ke všem těm výtečným hercům ve vedlejších rolích, kteří sérií prošli (Bill Nighy, Geoffrey Rush, Stellan Skarsgård, Penélope Cruz a samozřejmě Keira), šťáva je trochu pryč, ale pořád lepší než šílené předešlé dva díly. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ne svým přičiněním jsem bohužel (!) viděl další díl Pitomců z Karibiku. A aniž bych tomu kdy věřil, musím říct, že dalece nejlepším prvkem filmu byly jinak dříve nejslabší postavy - tedy Orlando Bloom. Ani tu moc nechci rozebírat, že Depp mě nikdy nebavil a že tady mě vyloženě sere, spokojím se s konstatováním, že novodobé tak zvaně odpočinkové filmy jsou rok od roku blbější, čímž se stávají náročnějšími na udržení nervových buněk v optimální míře pokoje. Jeden odřenej špuťas je za Bardema a jeho flashback. Co tu dělal poslední žijící The Beatle, to opravdu udivuje. Že by nechtěl zůstat za Rolling Stounem? Ani nezahrál A Hard Day's Night. No Barbossa vypadal mrtvěji, než když byl mrtvý. A Britové by měli Amíky konečně zažalovat, že z nich ve filmu dělají furt dokola pitomce. Nebo to říct tatínkovi, aby jim vyhlásil válku. Faramire, proč? A tak zakončím tento neobjektivní komentář přáním, aby mě už nikdy vlny nezanesly vstříc Páprdům z Karibiku v čele s jednou z nejtrapnějších postav filmových moří, Honzíkem Depkou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Začíná to všecko bejt nějaký jakože už vopravdu fest přehnaný, ty digitálně přeplácaný blockbusterový konce. Mám letos pocit, jako by si producenti Strážců Galaxie, Transformerů a Pirátů navzájem ukradli monumentální finále. Nic proti ničemu, od blonďatých tvůrců už nechci vidět nic mořskýho, ale třebas nějakou temnou sci-fi. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Ještě před premiérou filmu Johnny Depp (Jack Sparrow) v jednom rozhovoru uvedl, že si rád zahraje Jacka Sparrowa i v šestém a sedmém pokračování. (joeybarbaro2)
  • Na otázku, jaká by byla jejich pirátská jména, kdyby měli možnost si je vybrat, režiséři filmu Rønning a Sandberg odpověděli, že by rádi byli Captain Morgan a Captain Sharkbait. (griph)
  • Film se natáčel v turistickém ráji Gold Coast ve státě Queensland na východním pobřeží Austrálie. (griph)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama