Reklama

Reklama

Kennedyové

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Americko-kanadský historický seriál z roku 2011 zachycující v osmi epizodách osudy známé americké rodiny, která se dostala na společensko-mocenský vrchol v USA. Za svou angažovanost v politice však zaplatila příliš velkou daň. Jednotlivé díly ukazují zákulisí politiky, složité rodinné vztahy, účast členů rodiny Kennedyových na událostech novodobé historie, jako byla invaze v Zátoce sviní či kubánská krize, kdy v náporu tehdejší reality příliš zapomínali na své vlastní životy. Silnou stránkou seriálu je skvělá výprava a výborně zvolené herecké typy - Greg Kinnear v úloze JFK či Katie Holmesová jako Jackie Kennedyová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dead Kennedys vyrazili na turné po klubech velkých jako běžné domácnosti, a ukázali toho vcelku nemálo ze zákulisí a historie toho jak se dělá taková hvězdná kariéra. Že u toho nebude chybět alkohol, drogy a děvky, to vás asi nemůže překvapit. Přesto si myslím, že seriál díky svojí nevyhraněnosti co do subjektivity nebo objektivity, rodinného dramatu nebo věrné historické podívané, zůstal dost pozadu za svými možnostmi. Co je bez debat vynikající, to je obsazení, herecké výkony a takový ten balíček výprava/kostýmy/masky. Celkově vzato je to povedený projekt, pokud se bavíme o televizních seriálech. Ale to skutečné pozadí a ty hlavní kontroverze v dějinných událostech kolem Kennedyovic klanu, jsou tu jen naznačované nebo ukázané velmi okrajově. Jistě, můžete namítat, že se tvůrci soustředili přímo na osobnosti členů rodiny Kennedyů, ale nemůžete lidi v takových - i kdyby jen pro USA - společenskohistoricky zásadních úlohách vystřihnout jako papírové panáčky z toho, co z nich ty panáčky udělalo, a jak to oni sami potom aktivně utvářeli, a hrát si na investigativní filmařinu tím, že ukážete jak zdravotně na rozsypání byl JFK většinu svého života, a jak Jackie plnila svoje poslání jen díky diskrétně ordinovaným povzbuzovadlům. Jestli chcete pořádně popsanou Karibskou krizi, pusťte si Třináct Dnů (nebo X-Men: First Class:)). Závěrem jen hluboce smeknu před Tomem Wilkinsonem alias "tátou Kennedym", vyseknu hraniční červené hodnocení 70%, a uzavřu, že na komplexní historicky reálnou sondu do přelomových okamžiků historie USA druhé půlky dvacátého století si budeme muset ještě počkat. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Kennedyovci nie sú žiadnou presne načasovanou historickou rozpravou o pochmúrnych udalostiach v Amerike, taktiež nie sú (pravdepodobne) detailisticky zachované ani postavy v ich skutočnom duchu a určite chýba množstvo dejových súvislostí... ale zaujíma to niekoho? Každému musí byť predsa jasné, že táto verzia Kennedyovcov je pojatá takým spôsobom, aby zaujala širšie vrstvy divákov, ktorí majú chuť sledovať príbehy v zákulisí, dotvorené hollywoodskou presladenosťou, emóciami, patetickými príhovormi, vháňajúcimi do očí amerických pamätníkov slzy dojatia nad tým, akú tragickú históriu napísal sám osud. Musím vyzdvihnúť dokonalý herecký casting - Greg Kinnear a Katie Holmes akoby vypadli z oka skutočným Johnovi a Jackie Kennedyovcom, skvelú dobovú výpravu a komorné nazretie za múry Bieleho domu s postavami a zaujímavými vzťahmi medzi nimi. Že je to cukrové a zveličené, neakceptujem ako argument. Toto je americký seriál na nedeľné poobedie a nie kvantom informácií nasiaknutý dokument na Discovery, preboha. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Příliš nechápu odmítavé zdejší komentáře. Děj samozřejmě musí být předvídatelný, což někoho může nudit, neboť většina jeho zákrutů a uzlíků je dopředu známá. Přitom si ovšem vyprávění zachovalo jistou hloubku. Zdálo se mi docela povedené ztvárnění rodinného prokletí, které nemá kořeny v bůhví jaké mystice, ale ve vyhraněné ambicióznosti otce, který se chová podle všech amreických pravidel, jež vedou jednak k úspěchu, ale také k antipatiím, nenávisti, nepřátelství a determinují tak vznik legendy o prokletém rodu. Stejně tak věčný svár mezi povinnostmi privátními a veřejnými je zde podáván velice věrohodně, i když samozřejmě všichni víme a záletnictví JFK a karibské krizi, a tudíž nečekáme, jak to asi dopadne. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Výprava 8/10/// +výborně a vhodně udělaný casting, dobová výprava, úvodní znělka, dramatická hudba, zajímavé především z historického hlediska, ukáže divákům určité souvislosti MÍNUS: jen 8 dílů na takový seriál je poměrně málo, občas to má zbytečně rychlí spád a přesto se tu najde několik slabších a méně zajímavých míst./// Shrnutí: Docela by mě zajímalo jak se na tento počin dívají Američtí diváci, jež mnozí z nich tuto dobu dokonce zažili. Myslím si že jim neujde nějaká nesrovnalost a nebo si budou říkat, to jsem zažil, tam jsem byl. Pro evropské publikum to je určitě jiná podívaná. Můžou se na seriál dívat s určitým odstupem a třeba i nezaujatě, ale určitě si v něm také něco najdou. Já si užil předvším herce, dobovou atmosféru a trochu toho dějepisu./// Celkem 78%/// ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočne znamenité spracovanie osudu jednej výnimočnej a ťažko znova sa opakujúcej rodiny. Páčilo sa mi autentickosť a zbytočné neprikrášľovanie jednotlivých postáv. A tie boli zahrané obzvlášť dobre, aj výzorom to výborne sedelo, najmä John Fitzerald a jeho brat Bobby. Marilyn Monroe už nebola taká dokonalá, ale v jej prípade sme aspoň videli, aká to „herečka“ v skutočnosti bola a naznačilo sa aj pozadie jej smrti. Studená vojna v tej nahlbšej kríze je takisto verne zahraná, rovnako sa mi páčilo zobrazenie súkrmoných životov hlavných postáv aj s ich chybami a neverami. Zakomponovanie mafie, intríg okolo zvolenia, poukázanie, že aj legendárny spevák Frank Sinatra mal prepojenie na mafiu, rovnako ako klan Kennedyovcov, bolo významným počinom, ktorý sa mnoho filmárov bálo predtým ukázať. Seriál, ktorý si pozriete ľavou zadnou a tvorcom je na chválu, že to zbytočne nenaťahovali. 8 častí, dokonale turbuletných a s veľkým prísunom informácií, diváka dokonale dostane. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Standardně zpracované známé osudy známé rodiny, zajímavé především autenticitou výpravy a časovými skoky, které dávají do souvislosti časově nesouvisející, nicméně dle tvůrců vzájemně se ovlivňující události. S důrazem na "osudové prokletí" rodu. Seriál má podobu velmi řemeslně slušné i finančně dobře vytuněné televizní zábavy. Zajímavé, že kromě jedné, seriál zcela opomíjí osudy dcer nejstaršího Kennedyho. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Dynastie Kennedyů ve sterilní historické rekonstrukcí. Přiznám bez mučení, že jsem to nedokoukal. Ze samotným životem nabídnutého námětu šlo dle mého vytřískat více emocí či napětí. 50% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný seriál o rodině Kennedyů. Komorní, skoro až rodinné pojetí všech osmi dílů, mi bylo docela sympatické. Též všechny role byly dobře obsazené, zejména ze starého Joe Kennedyho šel strach. Jaké měl nároky na rodinu, na své děti, to není v Evropě příliš obvyklé. Líbil se mi i herec, který hrál Jacka Kennedyho, i jeho bratr Bobby i obě jejich manželky. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Skvělá výprava a výborně zvolené herecké typy, jedině kvůli tomu jsem těch osm dílů vydržel. Tvůrci Kennedyů bohužel nedokázali to co Oliver Stone s Nixonem a nezmohli se na víc než sterilní, unylou, mramorově studenou nudu. Režisér se scénáristou jako by si neuvědomili, že netočí céčkovou rodinnou selanku pro Hallmark a domovy důchodců, nýbrž áčkové politické drama o jedné z nejvýznamnějších figur 20. století, která vzbuzuje obdiv a fascinaci dodnes. Dlouhé úseky, které jako by byly vydestilované ze stovek mýdlových dramat, a pak zbavené veškeré zbývající chuti a vůně, jsou prakticky nekoukatelné. Nedoporučuji sledovat tenhle seriál bez možnosti fastforwardu, protože živějším jedincům opravdu hrozí akutní smrt nudou. Tvůrci dokázali udělat i z takových scén jako samotný atentát na JFK nebo kubánská krize jen suchopárnou filmovou ilustraci ke středoškolské učebnici dějepisu. Absolutorium si zaslouží snad jedině casting, Katie Holmes coby Jackie Kennedyová vypadala obzvlášť úžasně, a výkony Grega Kinneara, Barryho Peppera a Toma Wilkinsona si taky zaslouží velkou pochvalu. Zejména Greg Kinnear na své roli evidentně mohutně zapracoval, jeho JFK je mluvou a gestikulací velice autentický. Jinak ale obrovské zklamání, až se mi skoro nechce věřit, že některé stanice tenhle seriál odmítly kvůli údajně kontroverzním scénám (kontroverzním možná v 60. letech minulého století, leč v dnešní cynické době už spojení politiky a organizovaného zločinu překvapí opravdu jen ty nejnevinnější naivní duše). Řekl bych, že se spíš zhrozily prudce sedativních účinků téhle nemastné neslané kaše. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Televizní nemastnost neslanost. Veškeré kontroverznější věci ohledně povedené rodinky jsou pro jistotu "jenom naznačené", aby tvůrce někdo nemohl obvinit z neúcty k vlajce nebo snad z toho, že mají koule. Zbyla nuda a uhlazenost. Všichni Kennedyovic jsou zobrazeni jako obrovští světci (snad jen tatínek trošku zazlobil), zejména teda Bobbymu a Jackie se nad hlavou vznášela taková svatozář, že by člověk oslepl. Katie Holmes ve své roli Jackie potvrdila, že jako herečka stojí opravdu za prd, kdyby to náhodou ještě někdo nevěděl. A aby toho nebylo dost, měli opravdu hnusnou Marylin. ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Upřímně - čekala jsem víc. I když v Kennedyovcích najdeme i dost dobrých momentů, žádné překvapení, uchvácení, šokující odhalení či nový pohled na život proslulého klanu se nekoná (ačkoli zájemcům o kulturní a historické informace rozhodně přijdou vhod). Vrcholem série byl (pro mě) šestý díl o Kubánské krizi - tam se atmosféra napětí a osudovosti dala krájet, a to bez nutnosti neustálé tklivé hudby a unylých pohledů. Poslední dva díly mi zkazil přehnaný patos. Chápu, že když Američané zfilmovávají svoje historické tragédie, je určitá dávka rozplizlosti prakticky nutností, ale proč až tak? Od 7. dílu to prostě stojí a nepomůže ani Marylin Monroe, která je tu upřímně řečeno spíš otravná než svůdná a charismatická. Nemůžu se ubránit pocitu, že Kennedyové prostě působí jako levnější a nudnější kopie "prezidentských zápletek" z 24 hodin s tím handicapem, že chudák divák ví přesně, co se stane... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Remeselne slusne a informacne velmi hodnotne (aspon pre mna) spracovanie pribehu klanu Kennedyovcov. A Barry Pepper ako Bobby bol uplne skvely. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Chválím práci maskérů - Greg Kinnear vypadá jako John Kennedy, stejně tak Katie Holmes je celá Jackie... Seriál není zas až tak kontroverzní, nebo spíš ne tolik pro nás Evropany, jenž se historie téhle famílie příliš osobně netýká. Jde ale o zajímavé nahlédnutí pod pokličku jednotlivých charakterů se všemi jejich chybami a omyly. Ale i tak to ve vás vzbudí dojem, že by to mohlo být více emotivní, dramatičtější a méně sterilní. The Kennedys tak spíše než plnohodnotný seriál připomínají hraný dokument, vysílaný v neděli odpoledne. ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Hodnotené po 4. dieloch. Ani sa nedivím, že sa toľko staníc tohto seriálu vzdalo. Kontrovorezné nakuknutie do najvyššej politiky USA a ešte k tomu klan Kennedyovcov. Tvorcovia mali dosť veľa odvahy, ab načali citlivú tému Kennedyovcov (JFK ako napoly-invalid, ktorý musí každé rano zjest niekoľko desiatok tabletiek aby vôbec dokázal existovať, alebo spory s mafiou atď.) Čo sa týka vizuálnej stránky a výpravy, nie ke serálu čo vytknúť, vidieť že je v ňom naliatych dosť peňazí. Taktiež kastingovo podarená záležitosť, takmer každá postava má predstaviteľov, ktorí sa čo najvernejšie podobajú svojím historickým predlohám. Je to asi po prvý krát, čo Katie Holmes sedí úloha a hrá (!!) viac-menej obstojne. Zatiaľ veľmi príjemné prekvapenie ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

I když obrovský potenciál příběhu zůstal spíše nevyužitý, jedná se o nadprůměrné drama, které zvláště v dnešní době wow effect seriálů svoji komorností jen a jen potěší. John F. Kennedy a Bobby Kennedy patří k nejpozoruhodnějším osobnostem 20. století a já doufám, že se s nimi na plátnech kin nebo na TV obrazovkách ještě v blízké době setkáme (za rok to bude 50 let od atentátu na JFK) ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Body u mě ubírala znělka, která seriálu tak trochu neslušela, ale herecké výkony skvělé a seriál mě opravdu bavil, i když jsem samozřejmě věděl, jak to všechno dopadne. 75% ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Teda já zírám, jak se jim povedla ta podoba s JFK. Myslím, že si tvůrci dali na takových věcech jako jsou kostýmy a výběr herců poměrně záležet a způsob, jakým je seriál zpracovaný (retrospektivy, stejné televizní záběry z nichž známe opravdové postavy, atd), se mi moc líbí. Je to stále ale jen seriál, kde má svojí hlavní linku láska, intriky a drama, což je celé umocněné tím, že se jedná o lidi, které (alespoň doufám) zná celý svět. Ještě jsem to neviděla celé, ale jsem zvědavá, jestli se tvůrci uchýlili z závěrům o hrdinství nebo nám třeba odtajní archivy FBI :D ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak tragické jak jsem předpokládal. Na druhou stranu bych dal možná i až o dvě hvězdy více, kdyby tam nebyla ta blbka Katie Holmes, která prostě nehraje, ale jen stojí tam kde ji postaví. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Pokus o zobrazenie legendarnej rodiny co najobjektivnejsim sposobom ciastocne zlyhal, napriek tomu ocenujem snahu tvorcov priblizit Kennedyovcov ludu aj s ich chybami a slabostami (aj ked mam pocit, ze tych slabosti bolo viacej ako si pripustaju a predsa len dochadza k akemusi zbytocnemu idealizovaniu). Ale ved o mrtvych len v dobrom. ()

fleurette 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, jak scénáristé HBO naloží s historickými událostmi. Mám totiž problém s 'historickými' filmy především americké provenience, kteří si vezmou historický námět, ale jinak si vše upraví podle toho, jak se jim to hodí. Nakonec jsem byla spokojená, samozřejmě, není to dokument, ale oceňuji snahu o autentičnost. Vyzvedla bych herecké obsazení Jacka a Bobbyho Kennedyových. Především Barry Pepper mě velmi příjemně překvapil. Také Tom Wilkinson byl vynikající. Moc se mi nelíbila Katie Holmes jako Jackie, ale to není podstatné. Tempo vyprávění rychle ubíhá a divák se nenudí. Celkový dojem tedy velmi dobrý. ()

Reklama

Reklama