Reklama

Reklama

Kennedyové

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Americko-kanadský historický seriál z roku 2011 zachycující v osmi epizodách osudy známé americké rodiny, která se dostala na společensko-mocenský vrchol v USA. Za svou angažovanost v politice však zaplatila příliš velkou daň. Jednotlivé díly ukazují zákulisí politiky, složité rodinné vztahy, účast členů rodiny Kennedyových na událostech novodobé historie, jako byla invaze v Zátoce sviní či kubánská krize, kdy v náporu tehdejší reality příliš zapomínali na své vlastní životy. Silnou stránkou seriálu je skvělá výprava a výborně zvolené herecké typy - Greg Kinnear v úloze JFK či Katie Holmesová jako Jackie Kennedyová. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Marilyn měla následující den po své smrti v plánu na tiskové konferenci odhalit tajemství, které se týká bratrů Kennedyových. Uvádí se, že chtěla zveřejnit pravdu o svém vztahu k oběma bratrům. Tohle však jistě nebyl ten hlavní důvod, proč měla být umlčena. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (nicolcat)
  • Ač oficiálně nikdo z Kennedyových proti seriálu nevystoupil, v tisku zaznělo, že za kampaní proti odvysílání stála dcera Johna Kennedyho Caroline a jeho neteř Maria Shriver, manželka Arnolda Schwarzeneggera. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (nicolcat)
  • Návrhář Giorgio Armani vytvořil pro Katie Holmes dva kousky. Růžový kostýmek, který měla Jackie Kennedy na sobě v den, kdy byl zastřelen JFK, a pak slavnostní bílou róbu.
    (Zdroj: ceskatelevize.cz) (nicolcat)
  • Každá z hlavních postav měla padesát kostýmů, což je při šesti postavách celkem tři sta. Pro statisty bylo zapotřebí tří tisíc dobových oděvů. 
    (Zdroj: ceskatelevize.cz) (nicolcat)
  • Spoustu dobových kusů filmaři koupili nebo půjčili ze starých obchodů, které bylo těžké už jen vypátrat. Navíc šaty staré padesát let vyblednou. Museli tedy shánět i postarší látky, z nichž by mohli oděvy ušít, dnešní materiály se totiž chovají jinak.
    (Zdroj: ceskatelevize.cz) (nicolcat)
  • Za prezidentova bratra Roberta si Barry Pepper odnesl televizní cenu Emmy pro nejlepšího herce v hlavní roli. Seriál získal ještě další tři Emmy za zvuk, účesy a masky. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (nicolcat)
  • V únoru 2010  vznikla internetová kampaň "Stop očerňování Kennedyů". Do „lynčování“ se zapojili i přední historici nebo poradce a autor projevů Johna F. Kennedyho Ted Sorensen. Scénář označil za „atentát na postavy“ a prohlásil, že „žádný hovor s prezidentem v Oválné pracovně ani kdekoli jinde, jehož se tu účastním, se nikdy nestal“. Většina odpůrců se rozčilovala, že drama omezuje Kennedyho pohnutky jen na „moc a sex“. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (nicolcat)
  • Představitelé prezidentského páru Greg Kinnear a Katie Holmes se již před kamerou jednou jako pár sešli, a to ve filmu Témeř dokonalý zločin (2000). (Natabar)
  • Trojice režisér Jon Cassar, scénárista Stephen Kronishem a producent Joel Surnow začala pracovat na osudech rodu Kennedyů přibližně 2 roky před uvedením filmu. Ačkoliv se drželi historických faktů, s první verzí scénáře u odborníků příliš nepochodili. Zavděčili se jim až po mnoha úpravách. (Olík)
  • Jediným hercem, na kterého museli maskéři použít umělou náhradu, byl Barry Pepper. Jeho postava Bobbyho Kennedyho totiž vyžadovala umělý nos. (Olík)
  • Herci Tom Wilkinson a Diana Hardcastle, představitelé Joa a Rose Kennedyovi, byli partnery i v reálném životě. (R´Hell)

Reklama

Reklama