Reklama

Reklama

Expert protiteroristické jednotky, špičkový důstojník losangeleské policie Paul Cutler (Gabriel Macht – Za nepřátelskou linií) je povolán do Detroitu, aby se tu ujal výcviku členů týmu S.W.A.T. a seznámil je s nejmodernějšími technikami záchrany rukojmích. Plánovaný průběh ale zásadně nar uší nepovedený zákrok u vyhroceného rodinného sporu, během kterého umírá rukojmí. Na scéně se objevuje posedlý vládní zabiják (Robert Patrick – Terminátor 2: Den zúčtování), který má za úkol Cutlera a ostatní členy týmu odstranit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

DK.Lukas 

všechny recenze uživatele

Po S.W.A.T. (2003) jsem čekal nějakou pořádnou akci a ta tu jakš takš byla. Scénář taky ušel sice žádná sláva ale trochu té akce se dostavilo... Bohužel zbytek bída s nouzí žádné velké napětí ani drama směr děje dopředu odhadnutelný a vrchol všeho je marno-trapnost herců kteří hrají naprosto bez emocí. Viz závěrečná scéna kdy odváží mrtvého člena komanda a následuje dialog jestli prý zůstane a on že ne a pak se směje a velitel se ještě ptá na nějakou autorizaci u mrtvoly kterou nakládají to je tedy vrchol hereckého emočního projevu :-D... 2** protože odpad dávám tele-novelám a USA dívčím slátaninám :-D a na 1* to zase nebylo řadit to mezi superstar, walker texas, OVRZ atd... zase taková tragédie to nebyla. Ale jedou stačilo a dost víc krát to nechci vidět... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

No to snad ne! Tam byla někde Kristanna Loken? Jsem si ani nevšiml... co z toho vyplývá? Že budu muset dát druhou projekci. Jen nevím, pokud vydržím až do konce, protože tady aby člověk solidní akci pohledal. Děj je jednoduchý, amerikanismus opět všudypřítomný a jinak jsem už všechno ostatní zapomněl, což nesvědčí o dobré kvalitě filmu. Tohle "pokračování" nemělo vzniknout. 35% ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pustil, nečekal jsem, že mě tak dostane. Kamera, herci, střihy a skvělá akce. Také zajímavý příběh s tématikou certifikovat tým v Detroitu a s konečnou podpásovkou ala debil, který si zasedne na šéfa týmu. Swat jedna se mi moc nelíbil, ale Swat pod palbou mě se mi opravdu dost líbil a na to, že to je videofilm, kde není znát nižší rozpočet, tak dávám hvězdičku navíc. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film, to bylo teda otřesný a to ve všech ohledech !!!! Jako hlavní hrdina, nejenže nic nepředvede a ještě nedovede projevit emoce, jako je vztek, lítost, radost a nebo starost o svoje členy týmu. Spoiler !!! Ke konci filmu, kdy část jeho týmu je mrtvá, další člen je těžce zraněný a už nikdy se nechce vrátit do S.W.A.T.U. a zbytek členů je v těžké depresi a zkroušeně koukají do země, jak se sluší a patří, tak se ten rádoby hlavně akční top ten hrdina otočí k nějaký ženský a řehtá se na ni jako kobyla. Na to že tenhle film, má být nonstop akční kanonáda jak tady mnozí tvrdí, tak se tady navíc dost kecá, takže trošku akce lehce před koncem (v obchodě) a docela slušná akce na závěr. A je fakt že někteří členové týmu, nebyli na pěst a Robert Patrick roli záporáka stále zvládá fakt na jedničku, ale těch fatálních hovadin je tady tolik, že i kdybych tenhle komentář protáhl na šest stran á čtyřky, tak budu teprve v polovině. Takže oproti jedničce která sice měla svoje chyby, tak tohle "pokračování" působí jako kolonoskopie, chlapská strana ví co to je za bolestivou záležitost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První "SWAT" (s druhým dílem nemá prakticky nic společného) byl akčňákem, který po dlouhé době přinesl staré dobré akční řemeslo zaměřující se převážně na realističtější vyznění akce. Druhý díl na to jde z jiné strany a za minimální rozpočet se snaží předvést neskutečně cool akční podívanou, která ukazuje, že práce u zásahové jednotky je tou nejlepší na celém světě. Bohužel je však režisér amatér, kterému nebylo svěřeno moc peněz (možná se vědělo proč) a s filmem si neví rady a neumí vést herce ani točit slušné akční scény. Veliká slabota. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Detroitu ve státě Michigan v USA. (noelcoward73)
  • Scenáristi Randy Walker, Michael Albanese a Ed Arneson kedysi slúžili vo SWAT tíme losagelského policajného zboru. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama