Reklama

Reklama

Expert protiteroristické jednotky, špičkový důstojník losangeleské policie Paul Cutler (Gabriel Macht – Za nepřátelskou linií) je povolán do Detroitu, aby se tu ujal výcviku členů týmu S.W.A.T. a seznámil je s nejmodernějšími technikami záchrany rukojmích. Plánovaný průběh ale zásadně nar uší nepovedený zákrok u vyhroceného rodinného sporu, během kterého umírá rukojmí. Na scéně se objevuje posedlý vládní zabiják (Robert Patrick – Terminátor 2: Den zúčtování), který má za úkol Cutlera a ostatní členy týmu odstranit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je řídký, mírně viskózní, hnědý, smrdí a je plný překvapivých zvratků a duchaprázdných dialogů! Jediným čnějícím pozitivem je Herr Macht v roli detroitského Komorouse! Náramný sympaťák! Ňuňavý blondýn s kukučem bezbranné topmodelky působící dojmem, že zrovna opustil nehtové studio a nervozně čeká, až mu zaschne lak, aby si mohl plácnout na oči naplátkovanou okurku a pouze v tangách ulehnout do solárka, je přesně to, co si každý z nás dozajista představí pod pojmem tvrdý velitel zásahové jednotky! No, Ang Lee musí chrochtat blahem a klečet u jeho dveří se scénářem k sequelu Zkrocené nory! Také si myslím, že není lepší kandidát na trochu té živočišné kolonoskopie pana Glyhlenhrála při drsném, chlapském rozkleku v opuštěném stanu na úpatí Hardrock mountains, když už toho měl Heath plnou prdel a další účinkování svérázně odmítl! Tenhle Seriózní Wýcvik Arogantních Teploušů jej nepochybně katapultuje minimálně do nějakého nového, machistického videoklipu Eltona Johna! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kristannu Loken v úvodních titulcích je opravdu zábavné sledovat. Jedná se pouze a jedině o lákadlo. Ve filmu je asi tak 30 vteřin a to navíc skoro není ani poznat. Potenciál celkově značně nedotažený. Tématika dobrá, několik kvalitních záběrů a střihů, nicméně jinak je to plytké až hanba. Slabá akce, nevýrazní hrdinové. Klasické béčko. V rámci rozpočtu solidní podívaná, ale vyšší ambice rozhodně ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla docela svižná, ale vesměs taková chladná a nijak zvlášť zapamatovatelná. Jenže nabídla navíc aspoň poměrně charismatické herce, o kterých si může dvojka tak akorát zdát. Tohle je takové levné téměř televizní pokračování, u kterého se divák nedokáže vžít do hlavních hrdinů ani si užít akční sekvence. A to je dvakrát špatně. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jednotku SWAT má za úkol proškolit Gabriel Macht. Nudnější akční podívaná, která působí jako pohádka. Béčko jak vyšitý, za zmínku stojí Robert Patrick. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasický nudný dvd sequel, kterému chybí stylovost a atmosféra prvního dílu. Gabriel Macht se sice docela snaží, ale ostatní postavy jsou nezajímavé a Robert Patrick už jede ve svém hraní záporáků na setvrvačník. Příběh je plný klišé a akce je docela fajn, ale je jí zatraceně málo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nieže by sa z dvojice zlých terminátorov nedalo vytrieskať viac, to by tu však Kristanna musela hrať viac ako pol minúty. Na jednotku to nemá, to je jasné, no pozerateľné to je určite. Tým je fajn a kameraman nemal triašku čoho som sa najviac obával. Na neskoré popoludnie a s absťákom po akčňáku ako stvorené. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Neškodný akční výplach, který osamělému sobotnímu večeru ostudu rozhodně neudělá. Tempo, šampónoví (ne)herci, strhující akce a tuna imbecilních scén. Pro milovníky odpočinkových televizních filmů na jedno použití jasná volba, celé to připomíná mix C.S.I., Hawaii Five-O a původního (skvělého) S.W.A.T.u. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zas taká kravina celkom sa to dá pozerať.Hlavný hrdina je neskutočne charismatický cool drsňák, akcie sú štýlové, tempo je svižné, efekty sú slabé, herci sú fajn, ale aj tak je to len obyčajné lepšie béčko.Ešte že to ma len 85 min. lebo inak by som sa pri tom už nudil. 55% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem byl překvapený, že nic výraznějšího než výcvik SWATU se nedělo. Ke konci už jo, ale nic oslnujícího to nebylo. Akce obyčejná, ale ničím nezkažená. Celkově to ale nebylo špatný, pozorovat výcvik jednotky. I herecké obsazení celkem šlo, hlavní hrdina byl ze všech nejlepší. Ale chtělo to trochu více akce a více vážnosti aby vše nebylo tak jednoduché a tak. Takže za mě trošku slabší průměr. Tu třetí hvězdu bohužel dát nemůžu. Hodnotím na 47% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Detroitská jednotka rychlého nasazení S.W.A.T. má zase jednou plné ruce práce. Jejich certifikací byl pověřen elitní seržant Cutler z Los Angeles, který sloužil v Iráku, je nejlepší z nejlepších a hlavně při akci nikdy neztratil rukojmí. Jenže všechno je jednou poprvé a po zmrvené akci v novém působišti přijde o život žena. Smůla, že patřila k psychopatovi, který má zkušenosti z tajných teroristických misí, má dokonalý výcvik a přehled a Cutlerovi se od té doby pověsí na paty a nedá mu pokoj, dokud jeden z nich naposledy nevydechne. Tenhle film dohromady obsahuje všechny důležité složky, které naplňují akční žánr. Co se zpočátku jeví jako náborová instruktáž pro potenciální zájemce o vstup do jednotek, se rázem překlopí v napínavou a akcí prokládanou hru ve stylu elitní seržant versus elitní terorista psychopat. Ani tak nevadí, že seržant si do týmu přibere ostřílenou kamarádku, se kterou se zúčastnil několika misí, nebo že zpočátku si s některými členy v novém působišti nesedne, ale vadilo mně standardní vyřešení nastalé situace hrdiny v bezprostředním ohrožení života. Tak nějak se dá vytušit jak to celé dopadne. Gabriel Macht se ukázal jako velmi chrabrý a sympatický hrdina, který není otravně nafoukaný a v akčních polohách nepůsobí trapně. Robert Patrick má všechny druhy psychopatů tak nějak v krvi a opět perlil. Tohle duo funguje zajímavě a film hodně táhne. Ostatní jsou tady jen do počtu. Kristanna Loken se zdrží sotva minutu, Carly Pope v roli policejní psycholožky jen na okrasu a Giancarlo Esposito se ukázal, že se neztratí ani v menší roli velitele. Režisér tmavé pleti Benny Boom film ozvláštnil několika P.O.V. záběry a režíroval poměrně dynamicky. Chtělo to trochu přidat, někde naopak ubrat, ale i tak je to akční film, který si své příznivce spolehlivě najde. 60% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Způsob sledování tohohle filmu jsem posral! A to ještě víc než Bum-Boom tenhle film. Měl jsem udělat stojku a zůstat tak až do konce. To by se to pak pálilo ostrejma do terče bodovýho hodnocení :-) Jednak by mi ty návaly krve do hlavy přinesly silnější zážitek, než celá tahle slátanina a druhak bych aspoň moc nevnímal debilní děj, kde postavy v průběhu filmu vesele popírají samy sebe. Něco, jako by si třeba Belmondo v Profesionálovi odskočil do parku vyskakovat z křovíčka a strašit gymnazistky otevíráním kabátu... A zlosyn nebyl strašnej, ale spíš asi retardovanej. Jak se furt snažil podrbat se levou nohou za pravým uchem. Byl až moc přezlosynovatělej... Takže všichni členové skutečných Special Weapons and Tactics, kteří kdy zahynuli ve službě, se po tomhle slabomyslným shitu teď určitě obracejí v hrobě. A skuteční zabijáci policajtů taky. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Béčko jako hrom, ale díky poměrně hojné akci nenudí. Taky nečekejte nic podle třídílné knižní předlohy, toto je SWAT! Tým, který zachraňuje životy a nesmí podlehnout emocím. I když za 2, tak jednou se to shlédnout dá. 40% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film, to bylo teda otřesný a to ve všech ohledech !!!! Jako hlavní hrdina, nejenže nic nepředvede a ještě nedovede projevit emoce, jako je vztek, lítost, radost a nebo starost o svoje členy týmu. Spoiler !!! Ke konci filmu, kdy část jeho týmu je mrtvá, další člen je těžce zraněný a už nikdy se nechce vrátit do S.W.A.T.U. a zbytek členů je v těžké depresi a zkroušeně koukají do země, jak se sluší a patří, tak se ten rádoby hlavně akční top ten hrdina otočí k nějaký ženský a řehtá se na ni jako kobyla. Na to že tenhle film, má být nonstop akční kanonáda jak tady mnozí tvrdí, tak se tady navíc dost kecá, takže trošku akce lehce před koncem (v obchodě) a docela slušná akce na závěr. A je fakt že někteří členové týmu, nebyli na pěst a Robert Patrick roli záporáka stále zvládá fakt na jedničku, ale těch fatálních hovadin je tady tolik, že i kdybych tenhle komentář protáhl na šest stran á čtyřky, tak budu teprve v polovině. Takže oproti jedničce která sice měla svoje chyby, tak tohle "pokračování" působí jako kolonoskopie, chlapská strana ví co to je za bolestivou záležitost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První "SWAT" (s druhým dílem nemá prakticky nic společného) byl akčňákem, který po dlouhé době přinesl staré dobré akční řemeslo zaměřující se převážně na realističtější vyznění akce. Druhý díl na to jde z jiné strany a za minimální rozpočet se snaží předvést neskutečně cool akční podívanou, která ukazuje, že práce u zásahové jednotky je tou nejlepší na celém světě. Bohužel je však režisér amatér, kterému nebylo svěřeno moc peněz (možná se vědělo proč) a s filmem si neví rady a neumí vést herce ani točit slušné akční scény. Veliká slabota. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý nápad na akční Hollywoodský trhák, pokud by se režie ujal někdo jiný, vyměnil herce, dodal prachy na více akce a zbavil hrdiny drsňáckých řečí a neustálého si honění trika. Bohužel ani R.Patrick zde toho moc nepředvádí. Hodně slabý průměr. ()

Reklama

Reklama