Reklama

Reklama

Plavba do Údolí smrti

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2006, 33 min

Režie:

Ivan Mackerle

Obsahy(1)

Expedice z roku 2006 do sibiřské tajgy v Jakutsku hledat obávané Údolí smrti se svými tajemnými "kotly" - záhadnými kovovými stavbami mizícími ve věčně zmrzlé půdě, údajně výtvory mimozemské civilizace. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dal som 3*, ale musel som prižmúriť oči. Viac ako dokument v ktorom hľadajú niečo záhadne to bol taký cestopisný camping. Dalo sa na to pozerať a prinútilo ma to aj popremýšľať. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Mackerleho filmy ujdou, je z nich cítit touha po dobrodružství, tajemnu, ale jako u mnoha podobných snímků je tam příliš mnoho snahy vidět za vším zázraky, mimozemšťany, něco nevysvětlitelného. Neměl by chybět pohled nějakého skeptika nebo být aspoň trochu skeptik sám. Prostě taková "denykenština" na český způsob. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka českých záhadológov hľadá na Sibíri akési tajomné, kovové kotle nasmerované do zeme. Podľa legendy či skôr historiek, by mal každý kto s nimi príde do kontaktu - zomrieť. A tak dané údolie dostalo prezývku - "Údolie smrti". Prvými piatimi minútami zaujímavé, no nejak ma tento počin nevtiahol do deja. Ale verím Vám chlapi, že Vám miestami musela byť kurva zima :) Skutočne ťažko sa "verí" dokumentu, ktorí je len o komunikácii ľudí, pričom neprezentuje nič, čo by nasvedčovalo potvrdeniu záhady, a tak mi neostáva nič iné, ako partii chlapov "vod Valašského Meziříčí" odkázať, šetrite si prachy na výlety s rodinami, miesto toho chlastania kapurkovej a fajčenia trávy, lebo potom Vám tie halucinogény vymývajú mozog. Ale jedna záhada tu je! A to je tých 69%, na ktorých sa tento počin vyníma ako had na kameni bez "kožucha". Tento dokument je čistá trapárna, ako by povedali bratia Česi. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak mě se to líbilo už jenom kvůli prostředí tajgy, protože jak ta výprava chodila místy, kde široko daleko nic není... Sám bych se rád takhle pár dnů prošel třeba po té tajze, mohlo by to být dost zajímavé. Každopádně k dokumentu samotnému - je nám tady představena celkem zajímavá záhada, která se těžko vyvrací a ještě hůř potvrzuje. Těžko k ní mít nějaké hmatatelné důkazy, když přežívá jen v legendách a povídáních. Film taky žádné nepřinese a spíš než jako seriózní dokument o záhadě je spíš takovým cestopisným pátráním, které mě ale překvapivě docela bavilo, i když má poměrný amatérský look. Vadí mi taky, že zde není pohled na záhadu aspoň jednoho skeptika, aby si člověk na to všechno mohl udělat vlastní názor - v tom souhlasím s Castratorem. Jestli Mackerleova výprava něco objevila zde prozrazovat nebudu, podívejte se na to sami, každopádně na tom všem je zvláštní jedna věc - Mackerle za 6 let od tohoto filmu zemřel. Kdoví, jestli to náhodou nesouvisí... Asi příliš přeháním, ale za menší zamyšlení to stojí. Silné 3* ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • O tom, co se přihodilo české expedici Ivana Mackerleho, se pojednává i v seriálu Ancient Aliens (od r. 2009), a to konkrétně v epizodě „Aliens and Evil Places“. (John Dunbar)

Reklama

Reklama