Komedie omylů (divadelní záznam)

Komedie

Česko, 2010, 95 min

Hrají:

Marek Holý

hmm, šejxpír... zavzpomínal jsem na návštěvu kolínského divadla před několika lety, kdy exceloval mirek donutil coby sluha dvou pánů... ostraváci se celkem vytáhli, líbil se mi hravý český překlad, množství moderních narážek a dvojsmyslů; navíc přírodní amfiteátr a jednoduchá, zajímavě snímaná scéna dobře doplňují skvěle napsanou hru... jo, tohle mi fakt sedlo. 80%(5.2.2011)

Nápaditá moderní inscenace, která se po poněkud matné první půlhodině rozjede na plné obrátky a při nich se dořítí až do cíle. Spousta vtípků, narážek, velmi kvalitního herectví a slušné režie. Skvělé kostýmy z různých epoch a stylů, které přesto k sobě ladí a dobře podporují hereckou akci. TV režie naplno využívá prostředí přírodního amfiteátru (nevšední celky z "hlediště" a přes diváky, záběry ze zákulisí) - dobrý nápad.(3.2.2011)

• Gabri-ela

Překlad Martina Hilského je něco tak úchvatného, jemu se velice dobře daří vystihnout alžbětínksou a především shakespearovskou řeč, která není v žádném případě nudná a v překladu je dosti peprná a má zkrátka úžasný spád! Nemám ani tak nic proti moderním inscenacím, ale Shakespeare je Shakespeare - je moderní pořád, sám o sobě, netřeba dodávat vsuvky s narážkami na Mrazíka a jiné zázraky kultury, netřeba skládat vlastní verše s rýmy typu "Kéž by tu byl Johny Cash". Blankvers je nerýmovaný a když už Shakespeare použil rým, mělo to své důvody. Ty ale s rýmovanými vtipy v této inscenaci neměly nic společného. Takže dvě hvězdy za prznění kultury, ačkoli výkony některých herců byly více než dobré.(3.2.2011)

• ArtLucie

Tohle se mi nelíbilo, jako by všechno bylo špatně. pár světlých okamžiků to mělo, ale jen pár. 2* za snahu(2.2.2011)

• PetrJulian

Místy sice vtipné, herci taky hráli dobře, ale zpracování hrozné. Hrozné. Už ani klasika není klasikou!?(4.2.2011)