Reklama

Reklama

Vysoká hra

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

Petr Šiška vás provede soutěží, kde vědomosti a schopnosti riskovat mohou být klíčem k velkému zisku.
Máte pevné nervy, dobré znalosti a jste opravdoví hráči? Přijměte výzvu a rozehrajte s námi Vysokou hru. Sedm otázek, sedm sázek na správnou odpověď a výhra je vaše! (oficiální text distributora)

Recenze (59)

packa

všechny recenze uživatele

Redaktor serveru novinky.cz ve své kritice píše - "...Navíc čtvrteční pořad působil dojmem, že ČT nechce, aby kdokoliv cokoliv vyhrál, protože otázky jsou už od začátku extrémně těžké. Kdo v této zemi zná názvy Dvořákových symfonií ve správném pořadí? Ředitel Pražského jara?...". Má pravdu předsedo, otázky jsou na zábavný soutěžní pořad opravdu velice těžké. Snad až na jednu - "kolikáté symfonii Antonína Dvořáka říkáme Anglická?" Předpokládám, že i malé dítě ví, že se jedná o 8. symfonii, G Dur, op.88. :-) ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se konečně objevila další vědomostní show. Takovýhle pořad mi skutečně chyběl, protože u něj vždycky přinutím co nejíc lidí, aby se koukalo se mnou, a já mám tak možnost se hezky vytahovat s tím, co všechno vím. Ale zpět k pořadu. Bohužel jsem čekal trochu víc. Petr Šiška není nic moc, nějak mu chybí charisma. Soutěžní model se mi taky moc nelíbí, je to sice zas něco novýho, ale systém třeba v Chcete být milionářem nebo 1 proti 100 mi přišel lepší. Ale koukat se na to dá. /viděno v TV: 60% a 3*/ ()

Reklama

gotham 

všechny recenze uživatele

Je to sice taková upravená kopie Milionáře, ale i tak celkem zajímavá soutěž, při níž se člověk nenudí a něco se dozví. Petr Šiška rozhodně nedosahuje úrovně Vladimíra Čecha, ale úplně špatně si nevede, i když výroba humoru mu zrovna moc nesedí. Ale nejspíš si to uvědomuje, a tak se do této oblasti ani moc nepouští a jen tak nechává děj lehce plynout. Co Vysoké hře nesmírně prospívá je fakt, že zde nejsou žádné reklamy, které by brzdily plynulost hry. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád vědomostní soutěže, ale Šiškou krátce uváděná Vysoká hra mne nijak zvlášť neuchvátila. Hodně to přičítám prapodivnému výběru soutěžících, kteří evidentně již na základní škole často chyběli ve výuce a patrně neměli nejmenší tušení, kterak se uvádějí mozkové buňky do provozu. Uznávám, že se mi to z vyhřátého křesla snadno kritizuje, ale na nejednu špatně zodpovězenou otázku by správně odpověděla i moje šestka vpravo nahoře, kdyby to mělo zabránit jejímu styku s vrtačkou. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda, ach nuda. 1) Vědomostní soutěž to není (pokud nepovažujeme za relevantní vědomosti o obskurních idolech pop music, televizních pořadech a dalších nesmyslech). Koncepce soutěžních oborů prakticky vylučuje, aby vzdělaný člověk dosáhl výraznějšího výsledku. 2) Nelíbí se mi ani neustále se snižující peníz, o který se ještě hraje. Opravdu nepovažuji za napínavé sledovat, zdali soutěžící přijde o svých zbylých 10 000 Kč ve čtvrtém nebo až v pátém kole. 3) Profesionální, ale nepříliš charismatický Petr Šiška atraktivitě pořadu nedodá, obzvláště když neustále opakuje, které odpovědi ty správné nejsou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Stavba studia, v němž soutěžící hrají o milion korun, trvala celé dva měsíce. (ČSFD)
  • Na osvětlení bylo užito na 300 metrů LED pásků a 150 metrů LED neonových světel. (ČSFD)
  • Jednotlivé díly první série Vysoké hry se natáčely 100 hodin, načež dalších 84 se stříhalo a upravovalo. (ČSFD)

Reklama

Reklama