Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (722)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

“Praha v plamenech.” Koncentrované tvorcovské pohŕdanie divákom. Či už ide o násilne vloženú dejovú líniu s chorým deckom, urážlivo odfláknutú tému týrania detí, alebo logické kiksy, aké by si nedovolili ani vo filme so Segalom. Multimiliónové triky a niekoľko dobre napísaných vtipov to ani nedovoluje zhodiť do odpadu, takže to navždy ostane skrátka len dvestomiliónovou urážkou. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pokud jste to ještě nevěděli, tento film vám mimo jiné dopomůže konečně prozřít a pochopit, že Baku, Berlín, Vídeň a Praha jsou jedním a tím samým městem. To bylo vskutku komické a stále nedovedu pochopit, proč se jako náhled aktuální lokace, nikdy nepoužilo zmíněné místo. To především v případech, kdy byl použit pouze náhled s názvem města a následný interiér budovy bez jakýchkoli velkolepějších záběrů z okolí. Avšak i mimo to je zde filmových chyb dostatek, přičemž za obzvlášť zábavnou považuji chaotickou jízdu tramvaje po Praze, jenž se na své zběsilé cestě objevuje na různých panoramatických místech rozmístěných napříč starým i novým městem. Zpravidla však žádná z chyb není tak výrazná, aby prezentované dílo znehodnotila a nebo výrazně ovlivnila mé hodnocení. Vlastně je to celkem úctyhodná akční jízda s dobrým příběhem, perfektně zvoleným vyšinutým záporákem a sympatickým klaďasem. Takže taková ta zlatá klasika, jenž v mnoha momentech připomíná nového agenta 007 a nebo Johna Wicka. Jak už to tak bývá, závěr byl možná trochu překombinovaný, ale finální scéna skutečně potěšila a já se proto vrátil zpět k zamýšlenému hodnocení čtyř hvězd. 72% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit, že bratrská dvojice, která režírovala jeden z nejlepších akčňáků poslední dekády (Cpt America and Winter Soldier), stojí za Gray Manem. Rozdíl v tvorbě akčních scén, tedy především prací se střihovou skladbou a zvukovou mixáží je totiž ohromný, skoro jak z jiného světa. Jejich novinka je pochopitelně příběhově archetypální, stokrát viděné schéma. Ovšem zatímco kromě skvělého Evanse to tehdy s kamennou tváří a elegancí sobě vlastní šéfoval Robert Redford, tady dostaneme tak maximálně toho gayovsky vypadajícího hezouna z Bridgeton. A to je dost značný kvalitativní sešup. Gosling hraje Goslinga - tedy stále toho stejného málomluvného cool týpka, který se tady umí sice obstojně prát, ale kromě Prahy tady není jediná celistvá, syrová a dynamicky natočená akční scéna. Destrukce Prahy danými kritérii taky příliš neoplývá, ale alespoň to má jakési tempo a ze sentimentu si to člověk užije o něco víc než zbytek. Nejlepší je, že zničí hlavní pobočku Unicredit bank, za to palec nahoru. Pokračování bych asi dal šanci, ale kompletně překopat. Není to ani jako Bourne, Hunt, či poslední Bond. V tuto chvíli o parník za nimi. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že je The Gray Man zoufale neoriginální a scénář je přehlídkou klišé a logických lapsů. Stejně tak mě nijak nepohoršuje, že Netflix vyhodil za víkendovou výplň na streamu 200 mega. Je mi však trochu smutno z toho, že si všichni zúčastnění prostě přišli pro velikánskou výplatní pásku a akčňák natočili bez jakékoliv vášně a srdíčka. Jasně, Praha je výborná a akční sekvence z hlavního města vás pobaví. Ani během ní sem však neměl pocit, že by Russoovi nějak riskovali a chtěli být alespoň u Vltavy výjimeční. Co postavy? Předobrazy jako Wick, Hunt, Bourne nebo dokonce Bond měli a mají svůj ksicht, ale Šestka v podání Goslinga je podivná kombinace všech zmíněných, okořeněná špetkou humoru à la klidnější Ryan Reynolds. Zbytek, v čele s neomaleným Evansem a znovu sympatickou Anou de Armas, neurazí, ale ani nenadchne. Což vlastně platí o celém filmu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ohromná produkce, to se musí nechat, a scéna s tramvají číslo 11 je nejen díky svému umístění zlatým hřebem filmu... Žvejkačkátor Gosling, co je i uprostřed vřavy a svištících kulek stoicky klidný, vs záporák Chris "Balthazar Bratt z Já, padouch 3" Evans... Z určitého úhlu pohledu obstojná ústřední dvojka a jinak se nemůžu zbavit dojmu, že film pošilhává po žánrově zajetých (a mnohem lepších) kouscích... Za týden si nejspíš vzpomenu jen na tu tramvaj, pár hlášek, pár absurdit a na Evansův knírek... :D ()

Galerie (103)

Zajímavosti (26)

  • Fitzroy (Billy Bob Thornton) ve filmu prohlásí, že Praha má 3 miliony obyvatel. Praha ale měla v době natáčení pouze kolem 1,3 milionu obyvatel. V celé metropolitní oblasti Prahy pak žilo kolem 2 milionů obyvatel. Tvrzení je tedy silně nepřesné. (tom.nosek)
  • Ve scénách v Praze s tramvají jede „Bohnická“ tramvaj v některých scénách proti směru jízdy, někde ve směru jízdy a opět zase v proti směru jízdy. Pozorný divák si může všimnout, že i ta tramvaj občas „jela nepravidelně mimo kolej“ (během natáčení jela na pneumatikách). (Leopard105)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

03.09.2022

Bratři Russoové jsou na gigantické rozpočty už celkem zvyklí. Dvojitá porce Avengers filmů na závěr třetí fáze MCU je ale možná přece jen trochu rozmazlila. Následně totiž pro Netflix natočili… (více)

Reklama

Reklama