Miranda (TV seriál)

Miranda

Komedie

Velká Británie, 2009, 12x30 min

Juliet May

Pořád nevím, co si o Mirandě mám po první sérii myslet. Je strašná, ale je legrace na ní koukat. Je trapná, ale dlouho jsem se u seriálu, jako je tenhle, nenasmál. Miranda je prostě unikát a možná, že jí nakonec těch pět hvězdiček dám. Zatím je to na čtyřech asi proto, že se k Mirandě hrozně těžce dostává. Nevím, jestli vidět další díl, přestože vím, že se budu smát. Postupem času se ale nepřestávám smát a jsem hrozně zvědavý, jak na tom budou další díly. Ve Velké Británii nemají nouze o super seriály. Kolikrát si říkám, co ty tvůrce těch našich seriálů nutí u nás, aby točili takový sračky. Velká Británie nemá rok, kdy by nepředstavila něco originálního a zábavného.(13.3.2012)

This is what I call a bloody waste of talent. V Mirandě se skrývá pořádný kus (což vzhledem k jejím úctyhodným proporcím je už co říci) komediálního talentu. Umí totiž být vtipná jako žádná jiná. Škoda, že ten talent zahazuje v show, která se spíše měla jmenovat Deník Bridget Jonesové². V první epizodě to ještě vše sedne, od druhé se to poněkud přejí, mimo jiné kvůli tomu, že krom matky nikdo nestíhá Mirandě sekundovat, natož jí být rovnocenným komediálním sparring partnerem. Ovšem ty občasné záchvěvy geniality (škoda, že takřka všechny "sač fan" momenty se nacházejí až ve druhé sezóně a především v epizodě "A New Low") jsou natolik bránici devastující, že se vyplatí zatnout zuby, vydržať (bear with... bear with...) a počkat si na ně.(21.2.2011)

Prostě perfektní :-)(17.11.2011)

Umřu na smích!!(31.5.2012)

První dojmy nebyly zrovna oslnivé. Anglický humor působil nuceně a často skřípal a Miranda i zbytek osazenstva se jevili nesympaticky a hlavně těžce neherecky. S přibývajícími díly se ale přesně tyto zápory změnily v největší klady seriálu. Neherectví, nemotornost a kouzelné charisma Mirandy se najednou staly důvodem k jejímu obdivu a opakování původně hloupých vtipů, později stále hloupých ale o to lepších vtipů, nejlepším zdrojem zábavy. Mirandu se po dvou sériích dá jen ztěží nemilovat. Such fun!(25.4.2012)

• 6thSun

Miluju britský sucho-humor, ten v Mirandě je ale přesušený tak násilným způsobem, že v něm nezůstal jediný minerál vtipnosti. 20%(29.5.2012)

Jak může mít tenhle naprosto boží britský seriál kromě mého jen jedno jediné hodnocení? Miranda Hart, hlavní představitelka a tvůrkyně seriálu, si jen letos za své dílo uzmula tři ceny, včetně Královny komedie, titul, který ji dokonale vystihuje. I gigy, které by se za běžných okolností daly nazvat klasickými či předvídatelnými, naprosto zachraňuje Mirandino komické načasování a dělá z tohoto malého klenotu (který anglický svět miluje, tak proč ten česko-slovenský tentokrát zaspal? Misfits vidělo přes 2500 lidí) možná nejzábavnější pořad v současné televizi. [If you and English get along, you can watch the whole series here.](31.1.2011)

Občas v pozdních večerech zabrousím na HBO Comedy a hle! Robustní žena se smrtícím humorem ve své vlastní show o životě nepříliš atraktivní ženy po třicítce. Tak trochu Bridget Jonesová, ovšem humor je čistě sitcomový. Každá epizoda je nadprůměrně vtipná a pokaždé, když to v telce chytím, dívám se až do konce. A její matka, to je kapitola sama pro sebe. Skvělý seriál pro milovníky britského humoru. "Such fun!"(25.11.2011)

Forma, kterou je Miranda natočena (komunikace s diváky), patří mezi mé nejoblíbenější. Ovšem způsob, kterým je provedena, zrovna není - jak já tomu říkám - můj šálek čaje. Opravdu dobrá je až pátá epizoda druhé série. Obsazení v této epizodě také napovídá, kde mám další problém s tímto seriálem, a to sice výběr herců do vedlejších rolí. V neposlední řadě také musím zmínit Mirandin posh accent, který mě více irituje než baví. Ocenění Mirandě přeju, přece jenom vtipných ženských komiků je málo, ale když budu chtít vidět vtipné pohledy do kamery, určitě dám přednost mistrům Hardymu, Gervaimu a bezkonkurenčnímu Martinu Freemanovi.(7.2.2011)

Výborný a vtipný seriál. Miranda Hart jako hlavní aktérka a autorka scénáře útočí na naší bránici a dokazuje svůj skvělý smysl pro humor. Její Miranda působí dojmem milého dinosaura, který obtížne hledá partnera a vypořádává se s běžnými situacemi života. Ještě, že má svého Garyho a hlavně svou matku :-)(2.1.2012)

Tento seriál se stal jedním z mých favoritu poměrně rychle. Je to uvolňující, nestresové - prostě perfektní a vždy to pobaví! 5*(16.11.2011)

Miluju Mirandu, miluju Garryho, miluju Steve, miluju Mirandy máti, miluju je všechny... Such fun ..SUCH FUN ! :D :D :D(23.6.2011)

Jakmile v závěru prvního dílu zazněly první tóny písně Pretty woman , měla jsem v hodnocení překvapivě jasno (už dlouho jsem se u něčeho tak nahlas nesmála a naneštěstí pro mé sousedy, to byl pouze rozjezd). Miranda je střeštěnější verzí slavnější Bridget Johnesové, také má svého vysněného Marka Darcyho v podobě kuchaře Garyho a matku která by jí nejraději viděla pod čepcem. Obě série mají sice svoje slabší místa, ale pořád je tu hodně věcí, které vám dokonale zničí bránici.(1.1.2012)

SUCH FUN!!!:-))) What have you done today to make you feel proud?!:-)))(12.5.2012)

Miranda je sitcom, ktorý (podľa môjho súkromného názoru) naplno pochopia (a ocenia) najmä ženy :) . Každopádne dokonalá vec, videla som obe série minimálne 5x (chystá sa tretia, juchuchú!) a stále ma väčšina vtípkov dostáva zas a znova. Nie je tam pre mňa hluchý moment a jediné, čo, resp. kto mi občas nesedí, je Sarah Hadland alias Stevie.(11.9.2011)

Nemá cenu to skrývat, britský humor mám rád. U Mirandy po první sérii hodnotím velice spokojeně. Je to takový roztomilý britský sitcom, Miranda má potenciál, Tom Ellis, kterého jsem nedávno viděl v The Fades, mi na postavu Garyho pasuje a ostatní postavy mi taky sedí. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, zatím spokojenost.(20.12.2011)

Po první sérii musím dát jasnej plnej počet. Pro tyhle typy sitcomů mám slabost a Mirandu řadím mezi ty nejlepší, které jsou momentálně ke shlédnutí :) U každého dílu budete mít pocit, že tohle už jste někde viděli, jenže si nevzpomenete, kde přesně a beztak se budete neskutečně bavit. Hlavní představitelka je neskutečná sympaťanda, která si povětšinou dělá srandu beztak jenom sama ze sebe a ono to funguje. "Small" kamarádka je afektovaná jak roztleskávačka u příjmaček na matfyz, Mirandy idol se poved a Penny (matka) je nejdokonalejší postava celého seriálu :) Je to prostě ostrá dáma, "jak já říkám" v letech :))) Když se uvolníte, tak se nebudete jenom potutelně usmívat, ale budete se tlemit nahlas. A to mi opravdu chybělo. Díky Mirando =)(25.12.2011)

To, že hlavní představitelka je nepříliš hezká dělá seriál Mirandu tak vtipnym, neboť jejími častými počiny, jsou narážky na sebe samou. Dobry seroš pro ty co rádi anglicky humorek.(27.8.2011)

Tak tahle slecna je vazne hodne ftipna :o)))(31.12.2011)

Vtipný no prostě skvělý!!(1.1.2012)