Reklama

Reklama

Miranda

(seriál)
  • Velká Británie Miranda
Velká Británie, (2009–2014), 10 h 6 min (Minutáž: 30–33 min)

Hrají:

Miranda Hart, Patricia Hodge, Tom Ellis, Sarah Hadland, Sally Phillips, James Holmes, Naomi Bentley, James Doherty, Adam Rayner, Luke Pasqualino (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Nezáleží na tom, o co se Miranda (Miranda Hartová) ve svém životě snaží - ať už je to rande, snaha zrušit své členství v posilovně, anebo se jednoduše vypořádat se se svou panovačnou matkou - většinou spadne na ústa, a to téměř doslova. Groteskní sitcom Mirandy Hartové představuje ženu, která se zoufale snaží zařadit se a vést normální život. Jenže... Miranda se nedokáže postavit své výstřední matce Penny, která činí neustále trapné a zoufalé pokusy Mirandu provdat. Do maléru jí nejednou dostane také její soupeření se spolužačkou z internátní školy Sloane Tillyovou, protože Miranda si zkrátka nemůže pomoci a vymýšlí si všechno možné, jen aby na ní udělala dojem. A úplně nejhorší je Mirandina posedlost Garym. Všechny její snahy často končí tím, že spadne na ústa - a to téměř doslova. Potřebnou podporu bohužel Miranda nenachází ani u své staré kamarádky Stevie, která většinou jen nečinně přihlíží, směje se a zbytečně zdůrazňuje to, co kde udělala špatně. (HBO Europe)

(více)

Recenze (127)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Mám rád velké ženy (s jednou ostatně sdílím společnou domácnost) a tak, přestože "Miranda" nedosahuje třeskuté vtipnosti a absurdity "Black Books" nebo "IT Crowd" ani nenapodobitelné nekorektnosti "Malé Velké Británie", za osobnost a svérázný projev titulní protagonistky hodnotím více než pozitivně. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Oddechovka, která začíná slibně, ale s každým dalším dílem se mi zdálo, že humor šel víc do debilna, ve smyslu opustil se britský suchý humor, který ve správném kontextu podráždí bránici, ale místo toho se nasadil spíš potrhlý jakože americký humor, kdy Miranda začala padat, poskakovat, přeříkávat se a rozpívávat se o to víc, že to pak začalo působit spíš absurdně až otravně než vtipně. Stejně to uteklo jak voda, takže času tak moc nelituji. Hodnoceno: 3 série. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Miranda je přesně ten seriál, o kterém nevíte, co si myslet. Je neskutečně vtipný, nebo tak pitomý, až je to sranda. Já vlastně nevím, ale první řadu jsem dala celou. na další nemám chuť, nicméně jsem se fakt nasmála. A mimochodem Tom Ellis je naprosto úžasný, charisma z něj ddoslova prýští. Za mne 60%. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Dovolená. Chovej se normálně. Slavnostní večeře. I kdyby už další díly byly nudou, tak tyhle tři by na pět hvězd stačily! Ale v podstatě u mě, kromě jednoho dílu (Říkám ano, ale komu?) je to masakr díl, co díl. Miranda je sice mnohdy na facku, ale její schopnost sebeironie je tak ukrutná, že se dají tolerovat i přehnané věci jako u mě neoblíbený gallop... :) Such fun!!! Such fun!!! :-D :-D :-D ()

iNKa 1104 

všechny recenze uživatele

Herečka Miranda Hart je komediální superstar... Britskej lehce afektovanej a smečovanej ping-pong humor je něco, co miluju a stále to pro mne bude důvod ke "konzumaci" UK produkce sitcomů, filmů a skečů... Co se týče seriálu jako celku - některé díly jsou přímo geniální a měly by se stát zlatým fondem kinematografie (návštěva u psychiatra, výlet do Thajska) - jsou to především ty, co jsou postaveny na hlavní postavě Mirandy. Některé humorné záseky pro mne byly ovšem příliš vulgární či nuceně presované. Divadelnost a obracení se k divákům mi naprosto sedly, stejně jako jistá podobnost s Black Books. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (3)

  • V zimě roku 2012 se stal seriál jediným a posledním sitcomem vysílaným na stanici BBC. (Patw)
  • V 1. epizodě 3. série se Miranda (Miranda Hart) inspirovala pro scénu s fontánou příběhem, který jí vyprávěla zpěvačka Adele v pořadu The Graham Norton Show (od r. 2007). (Patw)
  • V úvodní znělce seriálu jsou použité fotky ze života samotné Mirandy. (Patw)

Reklama

Reklama