Reklama

Reklama

Portlandia

(seriál)
USA, (2011–2018), 28 h 18 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

Jonathan Krisel

Hrají:

Carrie Brownstein, Kyle MacLachlan, Aubrey Plaza, Fred Armisen, Amber Tamblyn, Steve Buscemi, Gus Van Sant, Selma Blair, Heather Graham, Andy Samberg (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Zajímalo vás někdy, jak probíhá takový všední život v obyčejném městečku jako je Portland? Možná byste se divili, kolik všednosti jeho ulice postrádají. Alespoň to tak prezentují Fred Armisen a Carrie Brownstein ve svých originálních skečích, kde ožívá sen 90. let a nechybí spousta dalších bláznivých postav a situací. (Brousitch)

Recenze (15)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Atypická skečová show disponující vlastním, nemainstreamovým humorem, který rozhodně nesedne každému a i když si na něj po čase zvyknete, nefunguje pokaždé zcela spolehlivě. Nicméně právě díky své určité originalitě a vytvoření iluze funkčního městečka s živoucími a vracejícími se postavami je Portlandia zajímavým a netradičním zážitkem, který k žánru přistupuje hodně po svém a za to má obrovské plus. Díky své jisté nepřístupnosti a nevyrovnanosti nepatří Portlandia ke špičce žánru, ale rozhodně patří k nejzajímavějším zážitkům v rámci skečových komedií, jejíž appeal umocňují zúčastnění komici a hostující herci. ()

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Stejně jako nemusíte mít za kámoše drogovýho dealera, abyste si užili The Wire nebo nepoletíte do vesmíru, aby se vám líbila Battlestar Galactica, tak není nutný žít v Portlandu, abyste se zasmáli u našich skečů. Snažíme se je psát trochu všeobecně a Portland je jen naším třetím hlavním hercem." - Carrie Brownstein ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Po dvou sériích] Portlandia je zjevením v dnešní televizi, vlhkým snem pro SNL komika hledajícího novou výzvu. Fred Armisen si jako bokovku ke svým posledním sezónám v Saturday Night Live pořídil imporovizační děťátko, kde tvorba nových charakterů v over-dadaistickém Portlandu je na denním pořádku. Ona je Portlandia vlastně stále dost podobná SNL ve své ujetosti, když je Armisen v nesnázích povolá nějakého starého známého... nebo Kylea MacLachlana (není to nejvíc cool starosta na světě?). Carrie Brownstein je výborná. První dvě sezóny 70 % ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

- "Pamatuješ na 90. léta? Lidi si chtěli nechat udělat piercing a kmenová tetování. Zpívali o záchraně planety a formování kapel. Existuje skutečné místo, kde ta idea stále existuje a já tam byl." - "Kde to je?" - "V Portlandu. Sen 90. let ožívá v Portlandu. Tetovací inkoust tam nikdy nevysychá. Vzpomínáš na ty lidi bez ambicí, kteří spali do jedenácti? Flákali se s kamarády, občas pracovali pár hodin týdně v nějaké kavárně." - "To ale vymřelo před lety." - "Ne v Portlandu. Portland je město, kde chodí mladí do důchodu. Všechny sexy holky nosí brýle. Vzpomínáš na 90. léta, kdy tě pobízeli, abys byla divná? Lidi třeba chodili do cirkusu Jima Rose a sledovali, jak si lidé věší něco na penis?" - "Já přestala s klaunstvím před lety." - "V Portlandu nemusíš." ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Američtí sklepáci...znudění nadnákladem tuctové i nadprůměrné produkce zábavných formátů, tak, že se samy zamotali do klubka, místy až nedefinovatelných různých úhlů pohledů, takovým způsobem, že mě často žáha nepálí. I kdybych si často při sledování Portlandie přál. Chtěl bych při sledování něčeho, na čem evidentně dnem i nocí maká nespočet lidí a účastní se jen vyvolení, něco cítit. Třeba i to pálení žáhy. Dal bych i o hvězdu víc. ()

Galerie (537)

Zajímavosti (2)

  • Skutečný starosta Portlandu ztvárnil v seriálu pomocníka starosty fiktivního, kterého si zahrál Kyle MacLachlan. (Brousitch)

Související novinky

Rocková skupina Heart se dočká biografie

Rocková skupina Heart se dočká biografie

30.11.2020

Studio Amazon vyvíjí biografii známé americké rockové skupiny Heart. Snímek by měl údajně sledovat životy obou sester a hlavních zpěvaček Ann a Nancy Wilsonových, od jejich dětství, až po cestu ke… (více)

Reklama

Reklama