Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (162)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jasně, že tohle je romantika jako blázen. Vlastně jsem nečekal ani nic jinýho. Myslím si ale, že i taková romantika se může natočit s takovým citem, že Vám po něm bude běhat mráz po zádech. No a tady to není zas tak moc pravda. Dva hlavní protagonisté nic moc. Průběh celého toho filmu vlastně taky nic moc. Nic se neděje a když už něco jo, tak je to tak obyčejné, že se na to nemusel natáčet film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Chytľavá romanca zachytávajúca priebeh jedného osudového vzťahu, jeho vrcholy a pády, momenty plné lásky i sklamaní. Aj keď je dejová línia a peripetie, ktorými si vzťah prechádza sú pomerne komplikované, no napriek tomu má film silne realistický podtext. Tvorcovia a herci si naozaj dali záležať, aby tento nezávislý snímok nevyznel príliš presladene a silne tým konkuruje mnohým dnešným mainstreamovým romantickým slaďákom. Príjemná oddychovka a zároveň silný zážitok. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dialogy povrchní, skoro bych řekla, že stupidnější do scénáře snad ještě nikdo nikde nenapsal. Střihy mezi různými životními obdobími byly nezvyklé, kdy jsem se zpočátku snažila zachytit vo co go - kdo, kde a s kým. Chyběly mi tam ty spojovací součástky. Na druhou stranu to člověka donutí přemýšlet a představovat si jak k dané změně došlo a stejně ... tohle musí dojít přece každému. Ten film rozhodně není komplikovaný. Co mě tedy mohlo donutit složit k nohám Draka Do-re-ma své čtyři hvězdy? Hluboký vnitřní pocit snad soucitu, když vidím kolik byrokratických komplikací stojí mezi dvěma zamilovanými lidmi z rozdílných kontinentů. Patrně v tom příběhu nešlo o nic míň než se vcítit do jejich nelehké situace. Byl to běh na dlouhou trať a přes překážky, jenž jim byly kladeny a jejich překonávání, které bylo na jejich věk sice předvídatelné, ale ten vnitřní boj sám se sebou nebyl nikterak jednoduchý. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý nezávislý film zaobírající se tématikou, která mě vždycky dost zajímala. Aneb jaké to je, když Vás od lásky dělí oceán..Taková nenápadná tichá podívaná, ve které se vlastně moc neděje, ale strašně oceňuji, že celý příběh působí tak reálně;obešlo se to i bez většího sentimentu. Což je na jednu stranu možná špatně v době, kdy se Anna s Jacobem rozcházejí a místo aby se to snažili nějak slepit, vzdávají to a jdou se vybrečet na rameno někomu jinému (tedy jen do doby,než se ten druhý zase ozve). Jennifer Lawrence mi v téhle roli bylo dost líto..Každopádně takový je holt život. Konec je nijaký,ale docela se tam hodil,happy end bych asi neunesla.. Jinak Britka Felicity byla moc sympatická, narozdíl od jejího hereckého partnera, kvůli kterému bych já osobně ani omylem neopustila Londýn. Každopádně vztahové filmy já můžu a tak tedy trochu nadhodnotím a se zavřenýma očima dávám čtyři. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Porušení vízových podmínek a je z toho oceán vzdálenosti. V melancholii zabalená romantická záležitost, která si žije svým nenápadným životem a moc se neohlíží na to, co si všichni kolem myslí. Snímá dvě postavy, britskou vysokoškolačku a jejího spolužáka v Los Angeles. Jedna hloupá chyba je poznamená na další roky, kdy musejí být od sebe, míjejí se i scházejí, lezou do postele s jinými, snaží se posunout dál, zapomenout. Pojetí a styl, jakým je snímek zpracovaný, mi náramně sedlo, potěší i kvalitní hudba a herecké obsazení (nejznámější z ansámblu Jennifer Lawrence tu hraje druhé housle a ramínko na vyplakání), kterému vévodí přesvědčiví a civilní Felicity Jones a Anton Yelcin. Konec je nijaký (u mě spíš naznačující, že ono to nějak půjde), což je vlastně nakonec dobře!! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Velké dilema. Na jednu stranu jsem strašně vděčná za tyto malé nezávislé snímky, protože ty alespoň ukazují všem těm mainstreamovým americkým romantickým filmům, co to vlastně znamená mít v kolonce žánr napsáno "romantický". Like Crazy právě svým pojetím, stylem a procítěním strká hravě do kapsy většinu romantických filmů, které jsem viděla v poslední době. Na druhou stranu jsem ale čekala o dost více, film tak nějak prošuměl a nezanechal ve mně absolutně nic, sám trailer se mě dotkl daleko více. Konec mi taky moc nesedl. Příběh je jednoduchý, ale je to takový ten malý příběh jako vystřižený ze života. Moc ráda bych tu jednu hvězdu přidala za to, jak přirozeně celý film působí nebo za skvělé dva mladé herce Felicity Jones a Antona Yelchina, ale asi bych neměla úplně čisté svědomí. U tohoto snímku mě to velmi mrzí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný snímek o jednom vztahu a zkouškách, které k němu patří.. "Propasti, které nám život staví do cesty, můžou velmi vážně prověřit pravost našich citů k druhým, proto je třeba takové vyhledávat a pokud nejsou, stavět si je...!" ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Milostný príbeh môže byť natoľko emotívny, že divákom spôsobí hlboký osobný prežitok. Snímka Šialene zamilovaní z dielne režiséra Drakea Doremusa však nudne ukazuje, ako je prvá skutočná láska vzrušujúca, blažená a zároveň zničujúca. Keď sa britská študentka Anna zamiluje do svojho amerického spolužiaka Jacoba, vrhnú sa tí dvaja do vášnivého a život meniaceho vzťahu. Film Šialene zamilovaní skúma, ako dvojica čelí naozajstnej skúške, keď má byť každý z nich sám a pritom zostať spolu. Prvé čo ma zarazilo bol taký divný strih. Potom preskakovanie a vynechávanie dôležitých bodov, ktoré boli nahradené bežnými prechádzkami mestom a prírodou. To však možno vidieť v každom druhom klipe pop music. Celý ten film bol totálne divný, tie party, stretávanie sa, ich správanie, inu svet vyššej nižšej triedy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduché a na pohlaď sympatické. Príbeh nie je zlý a je to zrežírované celkom dobre na to že sa tam dokopy nič moc neudeje. Hlavne postavy sú fajn a rovnako tak aj herci, ktorý ich hrajú, ale hlavný problém vidím v tom, že za celý čas je to rovnaké. Skratka taká (dobrá) obyčajné pravdivá dráma, ktorá ničím neprekvapí. 70% - 3* ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Aaaaw. Každej má svůj oblíbenej romantickej film, ne? Tak tohle je můj vítěz. A můžu se na to dívat a dojímat pořád dokola, a nejvíc je ten závěr, protože není úplně jasnej, ale já jsem v tomhle pesimista a rohodně se mi líbí víc, že to jakože skončí špatně, protože to je o to větší drama, všechno jednou skončí, i ta největší láska! Ha! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Potulky jedné zamilované dvojice po dvou kontinentech a jedné obrazovce, jinak se ale celou stopáž nic moc neděje a tak se nudím tím víc, čím víc času na displayi přibývá. Felicity Jones mi tu hrozně připomněla Emmu Roberts. 50% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Když já za tim dost sentimentálnim filmem nevidim žádný další přesah... Navíc mě trochu mrzí fakt, že zatímco si Like Crazy utrhlo hlavní cenu na Sundance 2011, o rok dřív daleko preciznější studie vztahů Blue Valentine tamtéž úplně ostrouhala. (Ale ta poslední scéna je bezesporu výtečná!) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měla vyhlídnutý už dlouho a nevím proč, jsem si vzala do hlavy, že to špatně dopadne, tak se mi na to nechtělo dívat. Ale slyšela jsem poslední dobou docela kladné reakce, tak jsem se na to podívala. Pořád jsem čekala a čekala, až mě to začne bavit a ono nic. Z celého filmu stáli za to jen Anton Yelchin a Charlie Bewley, jinak nic. Felicity Jones mě byla celý film neskutečně nesympatická a ještě, když hrála takovou strašnou roli, fakt jsem měla chuť jí v mnoha scénách profackovat. A když to skončilo, tak jsem asi minutu zůstala koukat na obrazovku a v hlavě mi zněla jediná věta 'what the hell?' Opravdu příšerný konec filmu, který už nikdy v životě nechci vidět. Je to něco mezi 2* a 3* dala bych tomu 2*, ale existujou i horší filmy. Hodně SLABÉ 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodová romanca, ktorá donúti diváka trochu popremýšľať. Ono vzťah na diaľku je samo o sebe dosť komplikovaná téma, ktorá často slúži ako vďačný námet pre film. Nepríjemne ma tu ale prekvapil nešikovný strih, niekedy mi trochu trvalo, kým som sa zorientoval v tom, do akého životného obdobia oboch hrdličiek ma to práve hodilo. Dialógy mi tiež často prišli povrchné, na to aká zaujímavá téma tu bola to chcelo niečo hlbšie. Nosná kostra príbehu vrátane samotného záveru však mala hlavu aj pätu, takže to vidím na lepší priemer. 65/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Možná je to jen mou náladou, ale film jsem viděl natřikrát. Živý začátek se postupně mění v unylost bez doprovodné hudby, která nudí. Zápletka jasná, vývoj asi očekávatelný, herecky nemám co vytknout – nejsou zapotřebí slova, vše se dá vyčíst z pohybů, náznaků. Scéna ve sprše je v tomhle skvělá. Ale když mi k tomu nehrajou a tak nějak nevím, jestli si mám myslet „dobře jim tak, můžou si za to sami“ nebo „imigrační, to jsou kurvy“, není to ono. Snímek má potenciál i na 4*, ale mě unudil na 2. # Mimochodem, Felisity Jones (na filmu asi to nejlepší) bych tu tipnul tak na 18, ne na 28.# [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 3 | humor 0 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem Anně a Jacobovi fandila - díky hereckým výkonům Felicity Jones a Antona Yelchina nebyl vůbec problém věřit tomu, že tyhle dvě postavy mezi sebou mají speciální pouto. Jenže pak přišlo jejich odloučení a přestože bylo vidět, jak je ničí fakt, že jen těžko můžou být spolu, začali mi postupně být nesympatičtí tím, jak se jednu chvíli strašně milovali, pak se odloučili, pak se k sobě zase vrátili... a mezitím využívali každý jiného partnera. Jacob využíval krásnou spolupracovnici a Anna sympatického souseda. Jacobova nová partnerka o Anně alespoň ví, ale Annin nový přítel ani netušil, že je vdaná, ačkoli spolu byli půl roku! To už je dost velké svinstvo a já konci už ústřednímu páru ani nepřála, aby skončili spolu. Film končí neurčitě, je na vás, co si domyslíte, že se stane. Mě už to bylo jedno - bohužel. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Takový ten pohled do prázdná, v kterém se jak vidím mnoho lidí vidí. Určitý způsob prezentace masírovaní mozku, veščina vzhlíží k dané "tvrdé" realitě vztahu, stylem "sou si souzeni", no nedaří se ... já osobně ty romantické klišé těžko trávím, z pohledu mého mi to jako poetické blaho určitě nepřišlo. Skutečná realita, opravdu? Věčnost pohlcena 90 min., kde "malý - velký" film opravdu nehraje roli. Každopádně nečekal sem nic a hotovi z toho 2x nejsem. Já bych to nazval, sobeckým vykreslením určitého pohledu na danou problematiku v 21. století. My romantici, se na to díváme poněkud jinak… ehm. 3/10 ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Krásný film o trochu jiné lásce než v ostatních romantických slaďácích. Líbila se mi ta originální myšlenka a přestože jsem závěr čekala přesně takový jaký byl, ta závěrečná scéna mě prostě uchvátila! :) dva hlavní aktéři jsou pro mě velkými hereckými objevy, jejich výkony se mi moc líbily. "I love you..like crazy!" ()

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama