Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (162)

togaf 

všechny recenze uživatele

Mladá Britka sstuduje v USA, zamiluje se, ale končí ji vízum. Jediné, co musí udělat je vrátit se na dva měsíce do Británie a pak už bude moct navěky věků žít šťasně v Novém světě s panem Dokonalým. Ale Anna je slepice bez mozku, takže se nikam nevrátí a pak se zbytek filmu divý, proč že jí to ti Amíci nechtějí pustit do země za panem Dokonalým. No a Jacobovi se zase divím já, proč opustil krásnou a chápající bloncku a raději se zahazuje se slepicí bez mozku. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

A také to mohlo byť dobré ! Takto domrviť skvelý potenciál filmu sa len tak ľahko nevidí, ale tak čo už ... hlavná dvojka ma neskutočne vytáčala tým akých sebcov zo seba robili ale nie tak voči sebe navzájom ale k tým druhým partnerom, no však uvidíte ... ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

"Romantická" chcíplotina zahleděná do zdi a zabalená v melancholický nudě. Film plný prázdných pohledů dvou nedomrlých pubescentů (oba vypadaj, jak když utekli ze základky), kteří se nemůžou rozhodnout, jestli budou spolu (v UK nebo v USA?, netušil jsem, že i Britové musí mít za velkou louží víza!), bez sebe (každej na svý straně louže), nebo budou šukat někoho jinýho (každej na svý straně louže). Nebo na střídačku (když celníci dovolej). A to nemluvim o tom, že jsem ani chvíli nevěřil, že by byly takový dvě kundy zabouchlý do někoho se vzhledem Antona Yelchina (budiž mu země lehká). Sentimentalita bez pointy. Jediný, co potěší, jsou M83 a jejich "I Guess I'm Floating". ()

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Prý se jedná o romantický film, drama. Podle mě je to shit s nesympatickým hereckým obsazením a veškeré scény působí silně nepřirozeně (chlastání whisky, paření v klubu, páření na pláži atd.). Možná kdyby film neřešil vztah Angličanky s Američanem, ale třeba Pákistánského chlapce s dívkou z Atlanty, dalo by se to považovat za art. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Čím víc o tom filmu přemýšlím, tím víc mě štve. Já si prostě neumím představit, že někdo takhle strašně zamilovanej, by si toho svýho miláčka nevyboxoval (teď nemám na mysli imigrantský úřad), nebo nepočkal, nebo prostě NĚCO!!! Na jedný straně strašná love story, na straně druhý úplná neschopnost se k tomu nějak postavit. Kurňa. ___To já - láskový romantik nepochopím. Prostě nemůžu jinak a podřídím tomu úplně všechno. Což jistě není rozumný přístup, to vím, ale prostě... Čert vem redaktorskou práci nebo truhlařinu. Na to sere pes. Volím přeci lásku, ne - protože ta, jako největší hodnota vítězí. Ale byli milí, vobá dvá. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Další ze série neprávem podceňovaných filmů. Like Crazy je jednoduché, upřímné, nevylhané, chytře napsané a šikovně zrežírované. Konec je naprosto skvělý. Není to film, ze kterého nebudete dva měsíce spát, nebo ve vás způsobí zásadní hnutí mysli -- ale stejně je to moc dobré. ()

Agent006 

všechny recenze uživatele

Nevědomky zvolená záležitost přesně zapadající do situace - za to asi hlavně ten výslednej dojem. A konec, ať si z něj můžete vzít co chcete, je velice sdílnej a opravdovej. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slabé a to mám ústřední dvojici velmi rád. Mám podezření na slabší režii, protože to námětem má co říct. A říct, že to nebylo herecky zvládnuté se nedá. Ubral bych artových momentů a zasněných kamer, které mi neseděli s kameramanem jménem Michael J Fox. 6/10 PS bude to mít mraky nasraných fanoušků a fanynek, co si budou chtít pustit fajn romanťárnu s tou kočkou ze SW a fajn sympatickým mrtvým klukem... ()

vykur! 

všechny recenze uživatele

I thought I understood it, that I could grasp it, but I didn't, not really. Only the smudgeness of it; the pink-slippered, all-containered, semi-precious eagerness of it. I didn't realize it would sometimes be more than whole, that the wholeness was a rather luxurious idea. Because it's the halves that halve you in half. I didn't know, don't know, about the in-between bits; the gory bits of you, and the gory bits of me. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Vývoj jednoho vztahu, který je režírován imigračními úředníky, jednou velkou louží, důvěrou a tolerancí obou hrdinů. Malý film, který je natolik ze života, že působí jako reality show točená několik let, kde se on i ona k sobě neustále vracejí, a to ať už kvůli své naivitě a přemrštěným očekáváním z lásky nebo kvůli tomu, že už prostě mohou a tak budou spolu, jak se od nich očekává. Takovej vztah a okolnosti jim v životě dokážou udělat emocionální, profesionální a hodnotovej nepořádek, že po tom všem si vlastně říkáte, jestli to za to vůbec stojí. Podle mě se jedná o skvělý film, který mě díky své formátové a vlastně i obsahové skromnosti a přirozenosti převálcoval víc, než kdejaký uslzený hollywoodský biják s mnohamilionovým rozpočtem. Takhle nějak to prostě je, akorát nevim jestli bohužel či bohudík. (Jestli toužíte po pocitové komparaci tak tenhle film alespoň ve mě vyvolal to samé jak 500 dní se Summer.) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Prostě takový obyčejný film o lásce, kterou komplikuje byrokracie, ale který se ničím nevymyká ve svém žánru. Obsazeno je to příjemně, a Yelchin měl štěstí, že se o něj přetahovala taková dvojice koček jako Felicity Jones a Jennifer Lawrence. U Felicity se mi líbila její angličtina. Jako oddechovka to poslouží více než dobře, ale jistě to mohlo být i lepší... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Hlboko precítená rozprávka prvej lásky ponúka presvedčivé výkony a doladenú citlivosť rozprávania. 6/10 ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Aneb jak víza ničí lidem život! Konečně o tom někdo něco natočil. Jinak malý velký film. Když od něj nebudete nic očekávat, tak si ho maximálně užijete. Felicity Jones je neskutečně éterická osoba. :) Oceňuji minimální přítomnost make-upu. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ten pocit zamilovanosti sa tvorcom podaril preniesť na filmové plátno dokonale. Doslova to z neho sršalo. Ale pravdou je, že mi v snímku dačo chýbalo, čo by ho vystrelilo do nezabudnuteľných okamžikov. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Názov ten dej dokonale vystihuje. Zamilovali sa do seba, spravili chybu a potom sa to už s nimi vlieklo celý zvyšok filmu. Ako na hojdačke, raz spolu, raz od seba. Najviac mi ale bolo ľúto Jeniferky, ktorá si tam musela pripadať ako taká jeho hračka, ktorú si k sebe zavolal, keď bol s tamtou pohádaný. Jej pohľad keď posledný krát od neho odchádzala hovoril za všetko. Inak to nebolo presladené romantikou, malo to aj taký triezvy aspekt, a záver si ani neuvedomíte, stále čakáte, že sa niečo stane a on ujde ako voda. 2 z 5 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Slabota. Nic extra a ani herci se moc nepovedli. Jo jo já vím, je to tak těžké když každý žije na jiném kontinentu, no ale ne až tak pro ty dva, když každý spí a žije s někým jiným. Vztah po telefonu ? Ahoj jak se máš, s kým teď pícháš ? ale s jednou blonckou co ty ? se sousedem...hm měli bychom asi píchat jen spolu ne, když jsme ty manželé...jo asi jo, ale co naděláš :D ()

Juliette_ 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi způsob, jakým je film natočen, detaily na které kladla kamera důraz, prokreslení scén hudbou a v neposlední řadě ta zvláštní láska mezi hlavními protagonisty. Dojem na mě udělala i poslední scéna! Viděla jsem dvakrát a stále nevím, co si o závěru myslet. Zvládnou to nějak nakonec anebo ne? ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Přesně ta naivní romantika, kterou opravdu nemusím. Dívala jsem se jen kvůli Antonu Yelchinovi a roličce Jennifer Lawrence a ani tihle dva mě nijak nepřesvěčili o tom, že naivně zamilovaný scénář závisí na hercích. Klasický příběh dvojice, která se do sebe zamiluje, dělá ty zamilované věci, následně se vezmou kvůli vízu, uletí s někým jiným a pak se k sobě zase vrátí. Jsem sice holka, ale tyhle filmy mě fakt neberou. Pro holky 16+ a fanynky Antona asi nutnost vidět. ()

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama