Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (162)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

film je prirodzený, úprimný a aj hercom ta výborne klape ale chýba tomu nejaký väčší náboj, hĺbka, viacej detailov na iných miestach a menej na druhých a celkovo tomu nepomáha ani to klišé ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zamilování je prchlivé a nemusí trvat věčně. To jest náplň a pointa tohoto filmu. Nic víc. Autor chtěl zkrátka divákům toto sdělit prostřednictvím filmu, který možná určitý alternativněji laděný okruh diváků. Není to typicky mainstreamová záležitost, spíš takový lehký americký nezávislák. Herci ok, akorát mě zamrzela malá role Jennifer, která neměla šanci cokoliv předvést, krom svých krásných očí. ()

Trisis odpad!

všechny recenze uživatele

Typický príklad artového plagiátorstva, bez citu pre umenie, či krádež. Ja byť producent filmu a režisér-scenárista v jednej osobe, vykydne do môjho filmu podobnú vlečku scenáristického trusu, žalujem ho za spreneveru financií štúdia. Vo filme nefunguje nič a pri pohľade na šesťdesiat päť percent na CSFD, mám pocit že na stránke nefunguje ani hodnotenie. Vždy keď si pozriem podobnú blbosť na základe relatívne vysokého hodnotenia, mám chuť napísať POMOvi, aby pridali na CSFD možnosť, dať si do ignore ľudí velebiacich podobné hnusy, alebo aspoň možnosť aby sa po prihlásení zjavovalo každému individuálne percento spriemerované zo spriaznených duší, alebo z jeho topky. Pomaly ale isto začínam chápať Verbala, prečo tu polovicu ľudí posiela do ústia ženskej trubice rodidiel... ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

273. Velmi silný a současný příběh, ztvárněný s takovou dech beroucí přesvědčivostí, je možné jen užasnout, téměř jen dokumentární formou vyprávěný příběh nás vtahuje do skutečností, které do nás dokáží snadno proniknout a nečekaně hluboko zasáhnout, stále a stále si ho v sobě i po několikátém zhlédnutí musím zpracovávat, kolik bolesti a strádání musí dnes právě takové vztahy unést, jak početným překážkám a těžkostem lidé dnes čelí, tak moc by chtěli být spolu, milovat se, nechat své city vzájemně růst a nemohou nebo nesmí, stále je něco nebo někdo svou krutou zlovůlí od sebe odděluje, nutí jen přežívat v odloučení, aby trpěli, aby podstupovali takové nesmyslné zkoušky, je to obraz doby, ve které moc zla tak pronikavě sílí, nesvoboda, jen život na roztodivná povolení, s omezeními a množstvím zákazů, pod hrozbou pokut a trestů, jen a jen, aby lidé nemohli plně prožívat své právo na životní štěstí, na naprosté naplnění života radostí, jen moc byrokracie, se stále silnějším uvědoměním v sobě vnímám ten smutek a tíseň, vždyť původní příčinou všeho následného trápení bylo jen nedodržení omezujícího předpisu, překročení lhůty platnosti studentského víza, a viníci toho všeho zla zůstávají nepotrestáni, dále nám jen více a více škodí a ničí naše životy!!! (9/10) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Drake Doremus svým Like Crazy již na počátku své filmové kariéry dokazoval, v čem bude postupem času patřit k absolutní filmařské špičce, a to v naprosto neuvěřitelně přesvědčivém zpracování emocí, v jeho případě konkrétně tedy co se milostných vztahů týče. Je skutečně až nevídané, jak tento nesmírně talentovaný tvůrce umí pracovat právě s tímto tématem a i v tomto jednom z jeho prvních snímků dokázal doslova zázraky, neboť veškeré přítomné city a lásku mezi ústředním párem mladé dvojice dokázal vážně silným a působivým způsobem přenést z filmu na diváka, respektive já osobně jsem mu zde tu postupně budovanou mezilidskou lásku žral i s navijákem, opravdu upřímně jsem cítil ten silný vztah mezi hlavními postavami, včetně jeho postupného vývoje, a se všemi nástrahami, kterým byla ona dvojice podrobena. A důvod je přitom tak jednoduchý, Drake Doresmus totiž jednak točí skutečně lidské, reálné a uvěřitelné příběhy, se kterými se dá velice lehko ztotožnit, jelikož prostě přesně takto to mezi lidmi do posledního puntíku chodí, a jednak má i neuvěřitelný čich na herce, kdy konkrétně zde vážně upřímně excelují křehoučká Felicity Jones a velmi sympatický Anton Yelchin, kdy se mi snad ani nechce věřit, že mezi nimi něco nebylo i ve skutečnosti na place při natáčení, neboť ta přesvědčivost, jak moc se milují, působila opravdu zatraceně silně a především věrohodně. Hledat zde každopádně nějakou promyšlenější zápletku nemá ale určitě cenu, tento snímek je totiž skutečně jen a pouze o zobrazení a vývoji lásky dvou lidí, nic dalšího tento snímek skutečně nenabízí, krom tedy již počínajícího velice osobitého a charakteristického tvůrčího stylu, jenž skvělý Drake Doremus každým svým dalším filmem jen vybrušuje k ještě větší dokonalosti a mě baví víc a víc. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že vztah na dálku sucks a americký imigrační úřad sucks too. Jinak ovšem pěkná nuda bez konce. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

No vida! Ono sa to da aj vkusne, civilne bez komerčnych omačok a umelo vyexponovanych scen. Jedna z mala US romanci ktoru si naozaj zapamätam. A to sa v tej kope sajrajtu nestava často. Poklona. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence se srdce neláme! Natožpak hned dvakrát! Hlavní sila filmu tkví v pocitech a obličejových grimasách postav. Jakmile však dojde na mluvení, tak se to kouzlo během celého onoho romanticko-smutného příběhu poněkud ztrácí a obzvlášť Jacob mi leze na nervy. Chválím konec, ale jelikož nejsem moc fanda otevřených závěrů, mohlo to být ještě trošku více dotaženější. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Takový lepší romantický film. Příběh jednoduchý, hlavní hrdinové pro mě dost sympatický. Docela příjemný film o dvou lidech, kteří se i přes ne zcela ideální stav navzájem snaží být spolu. Jinak to hlavní duo na mě působilo v dané situaci fakt dost věrohodně, obzvlášť ta Felicity Jones. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Malej nezávislej film, kterej je mi sice sympatickej, ale bohužel je pouze průměrnej. Blbá angličanka s blbým amíkem udělaj chybu jak kráva a pak se strašně divěj, jaký to přineslo následky. Takže se v tom plácaj, snažej se to řešit a moc jim to nejde. Závěr je nicneříkající, ale to mě na tom zaujalo. Každej si může domyslet sám, kam se ten jejich život bude ubírat dál. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jones působila jak diblík s nikdy nekončícím hihňáním.Za mě :místo Jones měli nasadit Lawrence ta je svým hereckým nadáním výš a líp by sekundovala Yelchinovi.Který sám byl(tragicky zemřel 2016)dosti nevýrazný.Jones působila dojmem zmoklého kuřete které jen pípá a pípá.Slabý scénář. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

Žiaľ, čakal som niečo emotívnejšie, citlivejšie, prepracovanejšie.. Isté veci vystihli naozaj pekne, no celkový dojem je zmätočný. Ale vďaka za Felicity, nečakane nadaný výkon.. ()

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Tak trošku stejná a trošku jiná sladko-hořká romantika se sympatickou dvojicí v hlavních rolích. Nijak výrazně nepřekvapí, ale rozhodně neurazí. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Jedno z ústredných slov plagátu je láska, celkom potom nechápem počínanie postáv vo filme po tom čo sú odlúčení vzdialenosťou. Kvalitné nezávislé spracovanie, výborní herci, ale príbeh tak ako je spracovaný ma vôbec neoslovil. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář nebude z mých nejintelektuálnějších, ale přesto musím: Který chlap upřednostní tu příšernou Britku před sexy Jenny? Ach jo... ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Od samého začiatku sa Drake Doremus náhlivo, ale sledom hodnoverných ľudských okamihov a vedenia mladých protagonistov k civilnému prejavu púšťa do stavby krásneho romantického hradu z piesku. Jeho krehkosť ako prílivová vlna oceánu preveruje Jennifer Lawrence, ktorá osudový vzťah rozdeľuje a moju filmovú idylku rúca. Viac než scenáristickým prechmatom alebo stratou režisérskej koncentrácie, vedľajšou vzťahovou líniou s Antonom Yelchinom v snímke Bobor, kde to iskrilo na všetky strany. ()

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama