Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (162)

klertecka 

všechny recenze uživatele

On kreslí, ona píše, a ví, že k sobě patří. Hodně jemnej, lehkej, sladkej film, jako plyšovej medvídek, růžová poleva na dortu, jahůdkovej film se šlehačkou a cukrem. Pro single osamělý holky, akorát tak do peřinek, aaaach to bych chtěla tak moc zažít taky.. Fňuk fňuk, je to tak dojemný, aach. Něco takovýho bylo už natočeny tisíckrát, ale zlobit se za to nejde, protože je to zase, uz po tisicate, celkem sympaticky. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Řemeslně možná obstojná, v jádru však tuctová romance o lásce, která zápolí nejen s paranoidním americkým úřednickým šimlem, ale která také vzhledem k nelogickému vztahovému chování obou zúčastněných vlastně popírá i sebe samu. Myslím, že takto to režisér nezamýšlel a výsledkem tak je suverénní, ale nezáživné, romantické nic – je mi líto. Jennifer Lawrence potěšila, přestože zde hraje jen druhé housle. ()

janeke 

všechny recenze uživatele

tieto civilne natočené romance sú niekedy bolestivejšie ako horory. miestami naozaj iracionálna postupnosť deja presne tak, ako to už vo väčšine skutočných milostných príbehov býva.. očarujúca je záhadnosť hlavnej chlapskej postavy (Jacob). krásne kostýmy, nevtieravá kamera, pekný soundtrack.. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý. Hlavním důvodem, proč jsem se na film kouknul bylo, že v něm hraje moje oblíbenkyně Jennifer Lawrence, která zde však byla naprosto zastíněna vynikajícím výkonem Felicity Jones. Takže místo utvrzení se v mojí platonický lásce k Jennifer jsem si našel nový prototyp ideální filmové holky - Felicity. Jestli totiž někdy byla nějaká holka ve filmu k sežrání, tak jedině ona v Like Crazy :) Na filmu samotném se mi líbila taková ta pohodovost, nenucenost a taky neklišoidnost. Prostě pokud si chcete pustit zajímavou a neprofláknutou romantiku, více co dělat... :) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tam, kde by jiní mohli přitlačit na nereálném sentimentu, přijde střih, vhození do úplně jiné situace a vlastně nový začátek jak pro diváka, tak Jacoba s Annou. Samozřejmě to však není bez emocí, ty ke vztahu patří a dokumentárně pojatá kamera je také dokáže najít, často v detailu na tváře herců. Ale není to jen o nich, kamera společně s hudbou umí dodat tu pravou atmosféru, do které sedí i řekněme minimalisticky reálné herectví Felicity Jones a Antona Yelchina. Věřil jsem jim každou minutu, ať se mi v druhé polovině jakkoliv nelíbila. Ono totiž jedno vízové pochybení a tím přerušení vztahu v té nejdůležitější chvíli dokáže udělat své. Ta cesta zpět je potom ještě těžší, přijdou myšlenky, jestli to má celé smysl a jiné vztahy, přitom v hlavě zůstává stále ona/on. Stejně těžké to potom mají noví partneři, ať se snaží jakkoliv, což je z filmu zase cítit. Závěrečný souboj pohledů a myšlenek je výborným završením, z něhož si každý divák odnese své. 75% ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Film, který je nutno vidět v původním znění a pokud možno o samotě. Ani jedno mi nebylo dopřáno, proto hodnotím tak, jak hodnotím. ()

ellegrey 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení nebylo špatné. Anton Yelchin s Felicity Jones, která za ztvárnění Anny získala mnohá ocenění a nejspíš o ní uslyšíme i v budoucnu, tvořili příjemný pár a jejich životní vzestupy a pády působily velmi věrohodně a diváka tak jejich svízelné situace nutily doufat spolu s nimi ve šťastný konec. Ve vedlejších rolích byli k vidění Jennifer Lawrence, Alex Kingston nebo Charlie Bewley. Líbila se mi také režie v podání Drakea Doremuse, amerického a ne příliš známého režiséra. Co bych zde ale ráda zmínila a pochválila, je způsob jakým se film prezentuje od začátku až do konce. Líbí se mi, že zde nedošlo k typickému hollywoodskému přikrášlování, scény jsou podány reálně, tak jak by se mohly stát v životě obyčejného smrtelníka. A to je podle mě gró celého snímku. Žádné fantazírování, žádné pohádky, zkrátka život se všemi svými klady a zápory. Přesto se ze mě ale po skončení filmu stává divák s rozporuplnými pocity. Líbilo se mi, co jsem viděla, ale zárověň jsem čekala víc. Něco mi tu chybělo. Nevím, jak bych přesně definovala to "něco", ale přijde mi, že tento snímek měl navíc. Ale to je pouze můj subjektivní názor. Možná se mnou budete souhlasit, možná taky ne, ale Like Crazy je stále dobrým výtvorem ve svém oboru. A pokud máte alespoň trochu rádi podobné filmy, kde nemusí být klasický happyend za každou cenu, určitě neváhejte a podívejte se. 72% Více zde ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Velmi čistý a krásný snímek o tom, když se najdou dvě duše, co se spojí a ani vzdálenost či jiné "lásky" kolem, je nerozdělí.. Ubírám jednu hvězdu za Antona, který semtam působil rušivě, ale v celku filmu, kameře a především díky neohraném námětu je to jen mini chybka. ()

mul.berry 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když už si myslíte, že tahle scéna je ta poslední scéna, a obáváte se toho,... ale najednou film pokračuje dál? Jak to potěší? Zde se tak bohužel nestalo. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Jedna nádherná love story plná eufórie a nadšenia a následne drvená pádmi a sklamaniami, napriek tomu sa ústredná dvojica všemožne snaží mať všetko pod palcom :) (právom víťaz Sundance 2010) ()

studo 

všechny recenze uživatele

slabé 4... asi boli moje očakávania príliš vysoké. hlavne ten koniec mohol byť o čosi viac premyslenejší a s lepším ťahom na bránu, bol taký akýsi nemastný, neslaný... príbeh bol super, sem-tam niečo zaškrípalo ale herci to všetko pozachraňovali... Felicity Jones bola neupraveno-upravená krajšia ako 2/3 hollywoodskych namachlených rádoby celebrít, na Antona Yelchina som sa v tomto filme tešil, odkedy som videl New York, I love you a na Jennifer Lawrence sa v Hunger Games teším čím dalej tým viac. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Nikoliv špatné, ale očekávání, která to zkraje snadno vyvolá, nakonec nejsou naplněna a zůstane pocit nedotaženosti.... ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Je možné někoho milovat na dálku? Přes jistá omezení, která si sami způsobíme? Dá se láska jednoduše "pauznout", abychom ji pak mohli od stejného místa pustit dál? Kdo tyhle vztahovky může, nebude zklamán. Pro pořádnou realistickou depku si odskočte k Blue Valentine. 70% ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Jako byste nechali odrostlé děcka hrát dospělé. Prostě jsem jim to jejich řešení vážných dospěláckých věcí něvěřil. - 50 % ()

Destinytte 

všechny recenze uživatele

Slabší romantické drama o tom, že vztahy na dálku nejsou zrovna jednoduché. Nakonec měním hodnocení že čtyř na tři hvězdičky. Ze začátku se mi film fakt moc líbil, něco ve mně vzbuzoval a chytala jsem naději, že jsem objevila něco úžasnýho, ale posledních 30 minut jsem byla trochu zmatená a moc mi to nedávalo smysl, bylo to takové hop sem - hop tam, trhaný děj. Určitě je tu jedno velké plus - herci. Anton Yelchin mi byl doteď známý pouze jako Charlie Bartlett a Felicity Jones je vážně příjemná a okouzlující, tak si s radostí počkám na její další film. A uvidíme.. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Romantický film môže byť aj bez humoru, ktorý by ho nejako profanoval a zľahčoval. NIE: A tiež môže byť bez nápadu a nudný. Spolužiak povedal, že je to taký film zo života. No, ale takmer nič sa tam nedeje. Spolužiak musí mať nudný život. ()

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama