Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (162)

karinakari 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších nekomerčních romantických záležitostí, které jsem měla možnost vidět. Příběh o opravdové lásce, která není zkažena zásahem Hollywoodu a velkým happy endem. Příběh na silně diskutované téma, jaký je vztah na dálku a zda se dá udržet? Příběh o boji za dosažení snů a co se stane, když se vám konečně splní. Ze začátku jsem samozřejmě ústřední dvojici fandila, ale postupem času mi začalo být neskutečně líto těch dvou „náhradníků“ (Jennifer Lawrence, Charlie Bewley) a na závěr filmu už jsem ani nevěděla, jaký konec by mě potěšil. A právě proto je finální scéna třešničkou na dortu a hlavně kvůli ní mi snímek utkví v paměti. ()

terx 

všechny recenze uživatele

Při závěrečné scéně jsem si řikala: proboha ať to takhle neskončí - skončilo - takže trošku zklamání z konce, jinak jsem spokojená. Líbí se mi tyhle neprofláknutý filmy. Tenhle navíc se zajímavou kamerou a střihama (postele, letiště) + hudbou. Dobře působil kontrast a střídání dvou rozdílných prostředí. Sluníčko, zmrzlina, pláž na jedný straně, na druhý promáčený ulice Londýna. Pěkný film k zamyšlení... ()

kvardis odpad!

všechny recenze uživatele

Charaktery postav jsou az tak plytke a ztraci se vtom co vlastne chteji a hledaji, ona to laska neni.Hodnoty jsou prevracene a touhy zakazane, nepoukazuje to nic jen odcizenost lidi. Neprijemni herci.Nejak mi uniklo co chtel tim vlastne reziser rict, neni to zadny milostny pribeh a zadne charaktery se zde nesetkavaji, jen deti kterym nikdo nerekl a nenaucil je jak se chovat k druhym lidem, jak se chovat kdy doopravdy nekoho milujeme. ()

Polnoch 

všechny recenze uživatele

Jedinečný a originálny romantický film, ktorý sa podstatne líši od typických romantických komédií pôvodom z USA. Príbeh zachytený v tomto snímku je reálny, zo života, nič neprikrášľuje, no zároveň je stále romantický a zachytáva silné emócie. Veľkú zásluhu na kvalite tohto filmu majú aj herci, ktorým som veril úplne všetko a hlavne výborne dokázali interpretovať zmeny a vývoj situácie/vzťahu. Aj napriek tomu, že som sa miestami nudil tak dávam 4. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Velmi okouzlující film. Pokud máte náladu na čistou romantiku, ale čistou i ve smyslu "nezkaženou", tak Drake Doremus ji tady stvořil. Někomu by možná chyběl děj, je ho tam asi překvapivě málo, ale ti dva vám to naplní. Je to příběh jako ze života, kouzelný, opravdový a nevím jak to ti dva dokázali, ale mám problém uvěřit tomu, že to hráli. Byla jsem okouzlena a na vážně jsem uvažovala o stoprocentním hodnocení, ale souhlasím s KatushkouK - ten úplný závěr tam vůbec neseděl a zkazil mi to, což je velká škoda. ()

Talina 

všechny recenze uživatele

Vztahy na dálku holt ...sucks. Je to vcelku tichý film, ale mě třeba ticho nevadí. Akorát ten konec byl takový.. no vlastně žádný :D ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Láska v její reálné podobě... V tomhle filmu se toho vlastně moc nestane, ale přesto se na něj vydržíte koukat... Aneb všednost každodenního života tak jak ji znáte... Jsou ty osudové vztahy ty pravé nebo se spokojíme s těmi ostatními? ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Trošku nudná, ale zato milá romantika o láske na diaľku. Tu môžeme vidieť že to vôbec nie je ľahké a zatočí to, aj s najzamilovanejšími pármi vo vesmíre. Naozaj sa tu toho veľa nedeje a Doremusov štýl je pre mňa príliš „umelecký“, ale reálnost pribehu, výborne zvolená hudba a milý myšací ksichtik Felicity Jones my to pomohli dopozerať. A samozrejme manželka,veď iba vďaka nej som sa do toho vôbec pustil. ()

viviak 

všechny recenze uživatele

Film som videl viackrat...stale rovnaky, dokonaly zazitok. Pohlcujuca hudba, skutocne emocie, žiadna vata. Koniec zostal krasne otvoreny, a tak možeme len hadat, ako to cele vlastne pokračovalo. Naozaj zaujimavy snimok. BTW: Film vdaka ktoremu som objavil Jennifer Lawrence :o) ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

K uzoufání banální. Ne téma samotné, nýbrž provedení, a to především po režijní stránce, včetně výběru a vedení herců. Ani vteřina nadhledu nebo uvolnění. Jestliže toto je Doremusova představa romantického dramatu, pak je mi líto ani ne tak jeho, spíš obětí jeho "umění". Vlastně mě vůbec nepřekvapuje, že je i spoluautorem scénáře - dobrou ukázkou jeho talentu je scéna ze závěrečné části, kdy si hrdinka uvědomí hodnotu a kvality Jacoba poté, co jí nový partner sebere flašku s chlastem a vymění židli (to prosím není nadsázka!). ()

pepo701 

všechny recenze uživatele

nesklamalo...presne toto cakam od filmu, co ma v popise Drama/Romantický...a maly SPOILER: posledna scena v sprche mi strasne pripominala scenu z The Graduate - ten utek v autobuse a obavy/ocakavanie v pohladoch mladych ludi... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Romantický film, který mě hodně zklamal, asi je to tím, že mi vadila hlavní představitelka Anna, její smích byl dost nepříjemný, přehnaný, dějově také nic moc, když jsem četla obsah, že by film měl být o lásce dvou lidí, tak jsem si říkala, jo to bude dobrý a ono není, velká škoda, ()

sechmet5 

všechny recenze uživatele

Film to byl pěkný. Líbil se mi styl, jakým to bylo točené, postavy, herci... Nápad není ještě okoukaný, takže přestože příběh byl jednoduchý, byla jsem zvědavá, co přijde dalšího. Problém je, že tenhle film vyžaduje konec. Jsem sice ráda, že to nemělo poslední dobou velice populární konec "už jsou šťastní - auto zprava - bum - jeden je mrtvý", ale když ne happy end, tak něco jiného. Film sice naznačil konec, ale nic neřekl, takže situace byla úplně stejná jako po celou dobu filmu ()

Martix 

všechny recenze uživatele

Fajn podívaná. Rozjezd filmu sliboval slušné tempo, které ale postupem času usínalo někam do ztracena. Sympatická dvojce hlavních herců i jejich 'bokovky' příjemně zapadly do poněkud jednoduchého scénáře. Do scénáře, který nebyl dotažen až úplně do konce. Vždyť je to drama, tak proč ty ořezané scény rozchodů na konci? Lepší 3*. ()

nikidummie 

všechny recenze uživatele

Stručně a jednoduše,..je to hezký film a není zbytečné se na něj podívat, ale zas tak moc Vás to nevytrhne. Herci jsou sympatičtí, ale nepřijdou mi dostatečně přesvědčiví a příběh má jistý potenciál, který zůstává z velké části nevyužitý. Presto si tento film 3 hvězdičky zaslouží. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Americká polo-indie romance o dvou studentech, kteří i když se milovali jak moc chtěli, vzájemný cit jim totálně zatemnil mozek, a tak kdyby nebyly kreténi, celej ten film by vůbec nevznikl. Takhle z toho vyznívá celkem mdlý, ale přesto občas místy zajímavý film, který do několika týdnů zaručeně zapomenete. Jediným highlightem se tak zdá milá Felicity Jones s moc pěkným koníčkem - popíjení whiskey. ()

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Nelíbila se mi kamera, dialogy, střih a český dabing. On: ,,Dobře´´ Ona: ,,jo´´On: ,,tak jo´´ Ona: ,,ihm´´ , proč všechno 100x potvrdí? :D ()

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama