Reklama

Reklama

Ztracená věc

(festivalový název)
  • Austrálie The Lost Thing
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Fantasy
Austrálie / Velká Británie, 2010, 15 min

Chlapec najde na pláži podivnou "věc" a rozhodne se pro ni najít domov. Žijí ve světě, kde nikdo není ochoten najít si na chlapce a "věc“ chvilku času, musejí tedy hledat sami. (KOffi)

Recenze (38)

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Výtvarně vyvedené, avšak nějak mě to neoslovilo, možná mě uspal hlas vypravěče. Kromě technických nelogičností v chování oné mechanicko-organické Věci, na něž upozorňují i jiné komentáře, jsem jen matně dokázala dešifrovat "poselství" snímku - jako by Myšlenka zůstala trčet kdesi v půlce cesty a nedošla k cíli. A ještě zpátky k těm "technickým" kopancům - určitě by je téhle surreálně hříčce každý divák odpustil, kdyby nebyla založena právě na obraze industriálně deformovaného, tj. technicky upraveného světa. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, barevné, kreativní dílo, které se vrývá do paměti pro množství netypických a zvláštních "věcí", pro svůj fantastický hudební doprovod a pro lehkost, s jakou je celý příběh podávaný. Do 15 minut se autorům podařilo vměstnat nejrůznější druhy emocí a vytvořit představu světa, kde stroje, věci a lidé žijí svým vlastním společným životem. První polovina je sice nudnější, ale postupem času film dostává spád. ()

Reklama

Aeon Craft 

všechny recenze uživatele

Nech sa páni z Holywúdu na mňa nehnevajú, ale lepšie filmy boli nominované ako tento krátkometrážňák. Chýbal tomu spád a bolo to iba akési rozjímanie o "Veci". Nehovoriac o tom, ako sa "Vec" dozala teleportovať do budov bez toho, aby vošla dverami a potom sa bojí, či sa zmestí cez obrovský priechod. Gruffalo bol neporovnateľne lepší a zamyslieť sa dalo na Let's Pollute. Animačka pekná, ale slabá. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Přátelství s mimozemskou existencí jako tím nejméně problematickým vtělením jinakosti pokaždé musí dojmout. I zde se chapadélka vlní tak příbuzně a zvonky znějí tak známě… Od kýče však tento snímek vzdaluje jemná a důvtipná animace, která jako by pohlížela na svět právě takovýma pozornýma očima jako ten ústřední hrdina, sběratel kovových víček… ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

- "Look, buddy, I want make a short animation movie." > "OK, why not. And about what?" - "Thats a little problem, I don't know. About... something." > "Hmm, about something... about something... And what about some thing?!" - "Yes, thats great idea- Let's do IT!" ~~~ Přesně takový pocit mám. Někdo chtěl udělat kraťas, jen nevěděl o čem, tak ho udělal prostě o něčem. Film je tak sice s hezkou animací, celkově zajímavý, ale je to jen "něco". Někdo řekne, že právě to, že je film jen o "něčem", je úžasné a hodné nominace na Oscara, pro mě je to ale prostě jen "něco", nějaká věc v nějakém světě. Všímejte si divných věcí, jděte proti proudu.~~~ 2,5* ()

Galerie (8)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama