Reklama

Reklama

Jak fungují drogy

(seriál)
  • Velká Británie How Drugs Work

Obsahy(1)

O omamných prostředcích panují mezi všelijakými lidmi všelijaké názory – někdo tvrdí, že jsou zdrojem zkušeností, zatímco jiný je má za nebezpečné jedy. Ale co tyto látky opravdu dělají s našimi mozkovými buňkami? Seriál nám za pomoci dokonalé počítačové animace předvede účinky několika nejoblíbenějších drog a pokusí se odhalit, kolik pravdy se skrývá za rozličnými mýty a protichůdnými legendami, kterými jsou drogy opředeny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dva díly (extáze, kokain). Kdy u extáze musím uznat, že samotná droga může být i velice prospěšná, ale ve špatných rukách může být nebezpečná pro samotného uživatele. Trochu mě děsila ta uživatelka extáze Katie, která se chovala dost dětinsky a někdo takový bere extázi. .. Druhý díl co jsem viděl byl o droze Kokain, na rozdíl od extáze mě kokain jen utvrdil v tom, že drogy jsou humus a jsem rád, že nejsem závislí na potřebě uměle si vyvolat pocit štěstí či pohody, který mě může poškodit nebo zabít. .. Oba dva díly byly pojaty zajímavě, protože se vždy sledovali dvě skupinky uživatelů daných drog a k tomu se dodávali fakta od odborníků na danou věc. Takže se na tuto problematiku můžete podívat ze dvou stran. Má strana je stále stejná. Tedy, drogy jsou fuj, ale je dobré o nich vědět co nejvíce :) .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

elishia 

všechny recenze uživatele

Dokument o nekolika malo aspektech rekreacniho uzivani drog. Par nepresnosti, ale ne zas tak uplne negativni, coz ocenuju. Stale je ve spolecnosti, zvlaste v Cesku a UK, ktera holduje alkoholu, nejvetsiho zabijaka, zazita zbytecna panika z rekreacnich drog. Avsak misto paniky a persekuce by melo byt vzdelavani. Tak jak je to napriklad v Nizozemsku, kde skoro na kazdem velkem festivalu maji testovani drog. Protoze na MDMA jako takovou skoro nikdo vlastne neumrel. Naprosta vetsina smrti propagovanych jako zlo extaze byla zpusobena jinymi latkami obsazenymi v davce. Pak tady mame dehydrataci a prehrati organismu nebo naopak prevodneni. A temto smrtim lze snadno zabranit vzdelavanim uzivatelu, protoze drogy tady budou porad, je jenom na nas jak se k nim postavime. A pokud bude na parties pitna voda z kohoutku, elektrolyticke napoje k dispozici, mista, kde se clovek v klidu schladi a testovani drog tak to pomuze stokrat vic nez predstirat ze u me v klubu se drogy neberou... Jakozto rekreacni uzivatel pohybujici se v teto alternativni scene musim rict ze s vetsinou dokumentu docela souhlasim. Myslim si, ze je to vcelku objektivni a srozumitelne vysvetluje pozitiva i negativni dopady. Docela cenim kuraz vystupujicich, ze se nechali natacek ve vsech fazich "tripu". Na druhou stranu vyber hudby se moc nepovedl. Vetsina soundtacku bohuzel neodpovida danym drogam. Electro ma byt u extaze a ne u kanabisu, stejne tak trip hop nema moc co delat u kokainu... A mili odpurci drog, ne opravdu na rekreacni uzivani neumiraji tisice mladych lidi. Ani rekreacni uzivatele nepadaji do heroinu po stovkach. Drtiva vetsina rekreacnich uzivatelu po par letech uplne prestane a zanecha to v nich jen zivotni zkusenost a prevazne pozitivni vzpominky. Tak jak se to ostatne potvrzuje s nove formovanou definici zavislosti... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Výborný preventivní dokument. V první, experimentální fázi závislosti má uživatel mnohem bohatšá sny, nápady, vše mu jdenajednou lehce. Není těžké utajit před okolím, že drogy bere. |Droga mu ještě nedá najevo žádné negativní účinky. . V druhé fázy tzv. víkendovém braní už se projevuje závislost, potřeba více peněz . Noví přátelé jsou narkomani, čas organizuje podle drogy, nespavost, nechut k jídlu, bolest celého těla, deprese. Další fáze každodenní užívání finančná problémy, krádeže, prostituce, sociálně vyloučen. Poslední fáze končí smrtí předávkováním. Vybavuje si příjemný pocit po první dávce , chce ho navodit znovu, ale už to nejde. Když drogu nesežene zimnice, agresivita, vyčerpání, halucinace ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá série o účincích různých drog. Srozumitelně vysvětlený dopad na tělo při uživání a bezprostřední výpovědi uživatelů. Líbilo se mi, že dokument neodsuzuje a nemoralizuje, ale jen s nadhledem informuje. Moc překvapivých informací něčekejte, protože účinky drog jsou omýlané pořád do kola, ale pár takových perliček tam je. Mě například dost překvapil údaj o spotřebě kokainu v Anglii... :-O ()

nana071 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o drogách, ktorý sa prekvapivo nesnaží podať to z tej stránky jak to ničí život vo všetkých smeroch, ale miestami až nabáda na vyskúšanie niečoho. Drogy sú na anonymných užívateľoch ukazované raz ako niečo , čo nie je sem – tam na škodu, inokedy že vedie k vážnym zdravotným poškodeniam . ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama