Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vyšetrovateľka paranormálnych javov a jej asistent skúmajú všemožné osoby tvrdiace, že sú obdarené nadprirodzenými schopnosťami. Jedného dňa sa po 30 rokoch vracia k vystúpeniam jeden z mála, ktorému sa šarlatánstvo preukázať nepodarilo. Boj o "pravdu" môže začať. Mysteriózny thriller - URČITE!! Horor?? - ale prosím Vás :) Musím uznať, že tento film mal ozaj svoju hĺbku. Dej nezaujme skutočne len málo koho. Pre mňa osobne veľmi slušné dielo, ktoré vďaka výbornému záveru potvrdzuje hodnotenie veľmi silných 3 hviezd. Ideálny film na uzimené počasie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rodrigo Cortés mne dokázal překvapit i svým druhým snímkem, který jsem měl možnost od něj vidět. Tento chlapík v sobě skrývá obrovský potenciál, jen jej ještě neumí vyždímat do poslední kapky. I tentokrát lze z jeho díla vycítit pozitivní a především tajemně mysteriózní nádech, který má ovšem ještě značné reservy. Podobně jako ústřední dvojice i já na podobné „nadpřirozené“ úkazy nevěřím a hledám ve všem racionální vysvětlení, ale na rozdíl od nich bych se zřejmě nechal nachytat mnohem dřív. Každopádně se mi líbila doktořina hláška: „Víš, existují dva druhy lidí se speciálními schopnostmi: Jedni si opravdu myslí, že mají nějaký dar a ti druzí si zase myslí, že jim na to nepřijdeme. Oba se mýlí.“ Vedle hereckých výkonů zde hraje nejdůležitější roli samotná atmosféra, která nám místy nabídne opravdu ponurý zážitek. To myslím v dobrém. V některých momentech jsem jen nevěřícně hleděl, cože se to vlastně odehrává na monitoru přede mnou, atmosféra byla hustá přesně podle mého gusta a naštěstí jsem se v ní díky dobře zvládnutému scénáři neutopil. Jen mám menší výhrady k samotnému závěru. Ona touha vytvořit grandiózní finále se rozhodně nezdařila tak, jak bych očekával. Přesto všechno tento film stojí určitě za pozornost. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač je Kylián velmi odpudivý, je to, jak říkáme my, přechytřelí lingvisté, kašpar pár ekscelenc! Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct ekseláns. A dorve li se ke skvěle napsanému filmu s překvapivou pointou, v němž mu navíc kunduje Ripleyová a sekunduje DeNirovic Bobík, je to pro tuhle databázičku, plnou hloupých dětí (zdravím Korbitche22) a hloubavých, hnědopišských kritiků (ahoj Šádveli), jasný propadák. Tvůrci udělali chybu, že buď nejprve nevydali Homix, neangažovali jediného EMO krvesaje a neobsadili Van Damma, anebo nesvěřili režii některému z velikánu esoterické nudy jako Béla či Lars. Je pravda, že i tak se to místy trochu vleče, ale zase to neuteče. (Muhehehe, tak ten se mi poved, fuckt kameňák!). Každopádně podtrženo a sečteno, já nemůžu v žádném případě jít pod 4,125344789. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slušná záležitost, který vyniká především v tom, že jde na paranormální jevy jinou, mě osobně hrozně příjemnou cestou, a jako hlavní postavy předhazuje skeptiky, kteří odmítají jen tak uvěřit. A to je vlastně spolu s kvalitními herci základní kámen úspěchu a to, co dělá Červená světla jedinečnými, jinak je to ale nijak dvakrát unikátní žánrovka (i když absolutně netuším, jak ten žánr popsat (o=´), které by slušelo o pár minut méně ve stopáži. PS: hodně lidí tu komentuje závěr, někdo ho považuje za geniální, někdo za špatný, já tvrdím, že je to fakt úplně, ale úplně jedno. Howgh. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľkým lákadlom je kvalitné herecké obsadenie, navyše DeNiro po dlhšej dobe naozaj v dobrej roli. Lákavý je i slogan filmu, ktorý ho prirovnáva k Šiestemu zmyslu. V istých momentoch je film napínavý, v iných zase zbytočne špekuluje a naťahuje. Film má výborný scenár, stačilo sa iba viac sústrediť na postavu DeNira, odhaľovanie klamstiev, podvodníkov a bolo by to podstatne lepšie. Tak trochu nejednoznačný záver v štýle Šiesteho zmyslu postráda hlavne tú údernosť, silu a presvedčivosť starého megahitu. Ak som záver pochopil správne, napadá ma množstvo otázok typu: "o.k, ak je to tak, prečo robil to a to?" Stačilo málo a mohol to byť byť hit. Problém je, že sa film tvári vážnejšie, než v skutočnosti je. 60%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Afroameričanka, která vede v televizi rozhovor s Robertem De Nirem (Simon Silver), je jeho manželka Grace Hightower. (akisha)
  • Okrem kanadských miest Toronto, Hamilton a Brantford prebiehalo natáčanie aj v katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama