Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 2

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 2

Recenze (436)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám rád príbehy, kedy sa múdrosti Zenu dostanú podobu príbehu, ktorý je natoľko univerználny, že si v ňom každý nájde to svoje. Zobrať tie najznámejšie legendy a spojiť ich do jedného príbehu spravili mnohý tvorcovia a väčšinou sa jednalo o podarené filmové diela. Taký sú aj Rise of Guardians. Pekné obrázky, podmanivá Desplatová hudba a krásne napísané a nahovorené postavičky. Súboj so Strachom je krásnou paralelou k tomu aby sme verili vo svetlo a nedali sa zlanáriť tmou. Že naše myšlienky sú tie, ktoré nás dokážu zradiť ak si nedáme pozor, a že častokrát strata všetkého napomáha k tomu aby sme prišli na to, kto vlastne sme. Krásne posolstvo vyslúžilo filmu 4 hviezdu, inak by som dal tri. Nie je to také výrazné ako napríklad Rango, alebo Ako vycvičiť draka, ale má to mnoho skvelých miest o ktorých som presvedčený, že ich znovuobjavim, keď sa k filmu znova vrátim. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě téměř na plný počet. Výborná animovaná zábava, kde je střetů "kouzel" více než ve všech dílech H.Pottera dohromady. Zapracování lehce moderního kabátu, pokérovaný Santa s pirátskými mačetami a turbo sáňkami, je velmi zdařilé, nenáslné a vyloženě baví. Celé pojetí filmu je originální, nápadité a se svěžím akčním nádechem, který skvěle funguje. Postavy jsou parádní jak charakterově, tak vizuálně. Děj samotný je taky dobře svérázně napsaný, je jak dětský, místy pochmurný, tak akční, dojemný, správně vánoční a dobře zakomponovaný s příběhem Jacka Frosta a hledání sebe sama. Mě se to hodně líbilo. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem už když jsem viděla trailer, že se mi tenhle animák bude líbit a překvapivě se mi dokonce nakonec líbily i postavičky, které původně vypadaly, že budou hrozné (zajíc byl fakt cool a Sandman byl prostě skvělý). Trošku na škodu bylo, že většinu těch postaviček my tady neznáme nebo jen velmi letmo, jinak by to určitě získalo ještě lepší dojem. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh Jacka Frosta, česky zřejmě dědy Mráze, a pár dalších postav, pro které v českých zemích ani nemáme ekvivalent. Vcelku pěkný animák se spoustou roztomilých vtipů a postav, boji dobra se zlem a dobrodružství. Bohužel ale postrádá hlubší dějovou linku a vše je tak trochu slabší. Zdá se mi, že to mohlo být lepší a je to možná i tím, že jsem čekal něco jiného, ale musím dát nižší hodnocení, ač je to animák a ty vždy hodnotím kladně.. Určitě stojí za zhlédnutí, ale myslím, že jednou to bohatě stačí. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ztráta velikonoc nás hodně oslabila. A Zajdu ze všech nejvíc." Tahle parta mě bavila. Zejména namachrovaný zajíc v kapesním vydání byl vynikající, bohatýr Santa Mráz měl taky něco do sebe a vůbec nejzábavnější byl němý vřískal Sandman. A proti strachu pana Stína taky nemám výraznějších námitek, takže jsem se za asistence svých ratolestí docela pobavil a možná jsem i nějaké to poučení do života získal. Jen si ho nepamatuju, ale asi to bude něco ve smyslu, že věřit se dá v i v něco jiného než v tržní ekonomiku, neúplatnost politiků a zprávy na ČT. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Animátoři Jacka Frosta uvedli, že ve mu je ve filmu 18 let. Herec Chris Pine, který Jacka namluvil, měl v té době 32 let. (Mrs.Blue)
  • Během celého filmu je vidět úplněk, přestože děj celého filmu probíhá během několika dní. (Mrs.Blue)
  • Bunnymund v jedné ze scén upozorňuje frází 'Vy nechcete závodit se zajícem', což je humor, který pochopí jen ti, kteří znají situaci za ním. Na Aesopovi bajky, kde závodila želva a zajíc, totiž nevyhrál zajíc jak by mnozí očekávali, ale želva. (betyn)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama