Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 3

Recenze (436)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Santa Claus jako potetovaný Rus se dvěma meči a velikonoční zajíček jako namachrovaný drsňák s bumerangem?? No, co na to říct... V zásadě je to pohádka o důležitosti víry dětí v nadpřirozené bytosti, což je moc pěkné, ale bohužel se v tom tak nějak nehezky odráží tendence dnešní doby. A kouzlo je pak tatam. Navíc by bylo fajn, kdyby se tam našlo o něco víc komických momentů než jen scéna s rozčarovaným yettim, který barví hračky na modro/červeno. Stojím si za tím, že mezi současnými animáky by se našly daleko povedenější filmy. ~(2,8)~ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Parta nepravděpodobných hrdinů - Děda mráz (protože je to kozák, tak nepíšu Santa), Velikonoční zajíc, víla Zuběnka, Sandman a Jack Frost a jejich různí henchmeni jako třeba skřítci, zubní víly nebo Yettiové se musí spojit, aby porazili zlého stína a zajistili dětem po celém světě klidné dětství :-) Originální a zábavné. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak zde máme další vánoční animák, který nám vnese jasno jak to s těmi Vánocemi vlastně doopravdy je. Zajíc, Večerníček (ano, je to opravdu pro děti), Zuběnka a Santa Claus s ruským přízvukem Aleca Baldwina se spojí s Jackem Frostem proti Černodýmovi. To vše pod dohledem Měsíčníka. Komu tohle dalo zabrat ať zvedne ruku. Jedná se o takový animovaný dětský Avengers. Dětinské je to asi podobně jako Horton. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dabingové prokletí občas pořádně zamíchá hvězdičkami, Jackmana nebo Lawa by totiž určitě byla radost poslouchat. Čímž netvrdím, že kino bylo špatné - filmu sluší, o tom žádná. Legendární partě se daří pracovat s výjimečnými postavami i s jejich výjimečnějšími schopnostmi, potenciál výbušné akce ale přesto zůstává naplněn jen z poloviny. Podobně bohužel sem tam zaskřípe i dějová linie či napínavé zvraty: téměř pokaždé, kdy se má přihodit něco zásadního, se tak děje jen jakoby mimochodem a bez patřičné animované elegance. Příběh je celkově hodně fajn, devadesát minut ale navodí pocit spíše přeplácaného olbřímího videoklipu, prokládaného náloží povedených gagů než celovečerního filmu, který by měl nějaký širší smysl. Přitom poselství by se našla a některá jsou hodně cool - no prostě děcka si to užijou. Přitvrdit! Del Toro si nevybral vyloženě špatnou látku, jen se mohlo více cílit na dospělé. To ale asi napraví až MARVELovští Guardians of the Galaxy za dva roky... P.S. 3D 45% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V dnešní uspěchané době plné starostí jsem ráda, že se můžu díky podobným snímkům vrátit do dětství a užívat si základní životní pravdu: „Dobro vítězí nad zlem“ :o) Dítě ve mně je a vždycky bude a teď už jen záleží, jak budou tvůrci animáků šikovní a jak moc velké se ve mně probudí. Legendární partě se povedlo to, co už dlouho žádnému filmu, ani na vteřinu jsem nespustila oči z televize a prakticky ani nemrkala, jak mě animace, postavy a příběh pohltily. Do detailů propracované a vypiplané, že jsem dojetím nedýchala a v koutku rtů se mi neustále objevoval úsměv. Každá postava měla svůj osobitý charakter, kterým se vzájemně doplňovaly a nedopustily, aby měl příběh hluchá místa. Tahle parta mě tak šíleně bavila, že musím prohlásit, že snad lepší animák jsem ještě neviděla :o) Neznám nic lepšího, než utéct alespoň na dvě hodinky do říše pohádek! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Bunnymund v jedné ze scén upozorňuje frází 'Vy nechcete závodit se zajícem', což je humor, který pochopí jen ti, kteří znají situaci za ním. Na Aesopovi bajky, kde závodila želva a zajíc, totiž nevyhrál zajíc jak by mnozí očekávali, ale želva. (betyn)
  • Jackovi je ve filmu 18 let , což znamená, že je mu 18 i v den, kdy zemřel. Vzhledem k tomu, že mléčné zuby vypadnou obvykle do 13 let, neměly by obsahovat Jackovi vzpomínky. (Mrs.Blue)
  • Guillermo del Toro, rovnako ako pri predchádzajúcich filmov DreamWorks, pracoval ako výkonný producent a od začiatku pomáhal utvárať príbeh, dizajn, charaktery a štruktúru filmu. (Greenpeacak)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama