Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 3

Recenze (436)

Slarque 

všechny recenze uživatele

V českém znění je to  jen další vánoční animák, který se rozhodl zakrýt scenáristickou ledabylost rychlostí. A musím uznat, že mu to docela vychází. Když ovšem pohlédnu na jména pěti herců, kteří namluvili hlavní postavy v originále, hned mi přijde, že to mohla být větší zábava. Ale vlastně mě stejně nejvíc bavil Sandman (a to nejen protože měl nejlepší dialogy). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nemám příliš v lásce moderní americké pohádkové postavy jakou je třeba Santa Claus coby z reklamy na Coca Colu vzniknuvší patron dobra a štědrosti, jenž se skupinou skřítků na Severním pólu monitoruje všechny děti, aby jim o vánocích na sobím spřežení přinesl nějaký ten dárek, musím s klidným srdcem říct, že tenhle animák mě, právě podstatou svých figur, k sebepoškozování nedonutil. Naopak, zcela zaujal a s nadšením jsem jej dokoukal. Obzor vědění si rozšíříme o několik dalších nových pohádkových bytostí, mezi zajímavé přijde určitě Sandman (hrdina pohádek Hanse Christiana Andersena), Jack Frost, o kterém jsem si z jiného filmu myslel, že je to sněhulák, zatímco se jedná spíš o magického ducha mrtvého chlapce, u nás se zažitým jménem Mráz, děda Mráz, Mrazík, dále pak Velikonoční zajíc, který vypadá jako Kojot Vilík z animáků Road Runners anebo víla Zubněnka, která sedmiletým Američanům cpe doláče pod polštář za jejich mléčné zuby. Vskutku bizarní partička. Proti nim povstane záporák Stín a uhněte se z toho docela slušná polízanice. Pokud vás už omrzela Červená Karkulka, kůzlátka, prasátka, Jeníček s Mařenkou, hloupý Honza, statečný Jiřík, lakomá Barka nebo komunista Dařbuján, tahle parta vás zaručeně pobaví. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Animáky, to já můžu! A ne že bych byl zrovna ta cílená věková kategorie. Perfektní animace a grafické zpracování (škoda že jsem neviděl ve 3D). Další velmi povedený animák. Pokud máte doma problém s dětmi a rádi byste ještě o pár roků oddálili dobu, kdy přestanou věřit, toho je ten pravý film, který jim máte pustit. A kdo ví, možná jako bonus dostanou ještě nějaké ty bytosti navíc. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Santa Claus jako potetovaný Rus se dvěma meči a velikonoční zajíček jako namachrovaný drsňák s bumerangem?? No, co na to říct... V zásadě je to pohádka o důležitosti víry dětí v nadpřirozené bytosti, což je moc pěkné, ale bohužel se v tom tak nějak nehezky odráží tendence dnešní doby. A kouzlo je pak tatam. Navíc by bylo fajn, kdyby se tam našlo o něco víc komických momentů než jen scéna s rozčarovaným yettim, který barví hračky na modro/červeno. Stojím si za tím, že mezi současnými animáky by se našly daleko povedenější filmy. ~(2,8)~ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nám móda crossoverů a propletenců komiksových postav v jednom filmu dorazila i mezi tuhle legendární partu - Mrazíka zamlada, reklamního Santu Klause, vílu Zuběnku, kterou snad v ČR nikdo nezná, nějakého písečného mužíčka, co rozdává sny, velikonočního králíčka, co je nabroušený, ale dává ta barevná velikonoční vajíčka (to je tedy taky pakárna, vám povím, ještě že u nás dětem nemusím ta vajíčka cpát někam pod lopuchy v lese), a na druhé straně strašidelného bubáka... Nechybí dokonce ani psychologický efekt (kdo vlastně jsem? jaká je moje minulost?), i když se s ní dále nepracuje (proč Jack Frost alias Mrazík nenavštíví potom svoji zachráněnou sestřičku?) Na všem je vidět, jak to mělo být hezké, barevné a hlavně pro 3D, takže nechybějí propasti, jámy, skoky do jam, průlety oblohou a mezi mraky... Až člověk skoro zapomene, jak hloupý je ten příběh, a že věřit může člověk možná v Boha, ale určitě ne v postavu vymyšlenou reklamními agenty. Mohlo by se namítnout, že mi chybí poetické a dětské cítění. Možná. Ale tuhle jsem na Kampě potkal vodníka a víly, tak to možná zase tak zlé se mnou nebude. A bubáka se přitom taky nebojím, heč. (Btw, náš šestiletý syn se u té telenovelové selanky nudil už po dvaceti minutách.) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Guillermo del Toro, rovnako ako pri predchádzajúcich filmov DreamWorks, pracoval ako výkonný producent a od začiatku pomáhal utvárať príbeh, dizajn, charaktery a štruktúru filmu. (Greenpeacak)
  • Animátoři Jacka Frosta uvedli, že ve mu je ve filmu 18 let. Herec Chris Pine, který Jacka namluvil, měl v té době 32 let. (Mrs.Blue)
  • Toothiana (Isla Fisher) je kombinací člověka a kolibříka. (josefklimes)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama