Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Chodím na Ekonomickú univerzitu v Bratislave, fakultu podnikového manažmentu. To, čo bolo vo filme ani nebola ekonomická a navyše máme len jeden opravný termín. Veľmi som sa nasmial, tým primitívnym rečiam. Keďže budem mať teraz 21 rokov som buď totálne mimo reality alebo som vyspelý, lebo toto bolo nereálne. Veľa vecí bolo ako vytrhnutých z amerických filmov. Chlapec, ktorý sa nemá rád s rodičmi a tí oňho nejavia záujem a naopak dievča z detského domova. Navyše postava Jakuba Gogála telefonuje s postavou, ktorú hraje Kristína Svarinská, tá mu spomenie, že jej povedala postava ktorú hraje Michal Nemtuda, že pracuje v hoteli, ale nespomenie konkrétne meno hotela. Následne po ukončení telefonátu ide postava Jakuba Gogála za kamarátom, aby mu povedal, že jeho dievča mu spomenulo o jeho práci v Sheratone a chystá sa za ním. Pritom konkrétne meno hotela postava, ktorú hraje Jakub Gogál vôbec nevedela, lebo túto informáciu nemal. Veľmi som sa nasmial nad tým podplatným recepčným, lebo to by chlapcovi v 90% podľa mňa nevyšlo. Navyše hovorí, že sa prezlečie a že za pult pôjde iba na desať minút, čo nemohol vedieť na koľko bude potrebovať a dievča príde ako na zavolanie. Navyše to s tou strechou je ako vykradnuté z filmov Step Up 1 a High School Musical 2, či iných filmov mám tiež pocit. Ten výhľad a klišé reči to ešte viac priklincovali. Niektorí českí užívatelia tu to hodnotia objektívne, niektorí tomu automaticky uberajú len preto, že je to slovenský film a iní nás chcú povzbudiť tým, že dajú vyššie hodnotenie. Nechápem však slovenských, ktorí tomu dajú viac ako jednu hviezdičku. Nikto z nich asi nevidel Petržalku, nevidel Bratislavu, nechodí von, nepozná realitu, lebo takých autíčkarov by dávno zavreli. Hlavná vec, že sa to tvári mladícky, „coolovo", drsne, prešpekulovane, ale pritom je to naivné pri všetkých postavách, hlúpe v každom detaile, najmä pri tých „opíjačkách" a ten bozk s pomalým približovaním, no to už bolo veľa. Od Bratislavafilmu to je veľký pokrok a nenudí to, ale bol by som pokrytec, keby som to hodnotil lepšie, je to totiž amatérske, komerčné dielo. Natíska sa otázka - Jakub Kroner, nie si len protekčné dieťa, ktoré sa dostalo vďaka rodinkárstvu, ktoré v našej republike stále existuje, k režírovaniu? Odpoveď neviem, ale rád by som ju poznal, lebo toto je napriek občasným pozitívam, ktoré sa snažia vykresliť život mladých v hlavnom meste, totálne slabé a hlúpe. Slovensko, kedy sa preberieš? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte ze slovenské tvorby třeba seriály Kriminálka Staré mesto nebo Nesmrtelní, nic nového vám tento snímek nepřinese. Nervózní hnutí kamery na každém kroku, tepající Bratislava, mladí v barech a disko klubech, opilí, tancující, zfetovaní, zelené filtry, moderní hudba, špinavé byty... Řeknu vám, do Bratislavy bych na základě znalostí z podobných seriálů a filmů raději nejezdil. Pokud jde tedy konkrétně o tento snímek, z Kriminálky Staré Mesto si vzal filtry, cukající kameru a tepající Bratislavu, hlavně v noci, z Nesmrtelných velmi volnou parafrázi nějakého toho klasického díla. Máme zde holčičí trio, které bydlí na kolejích nebo nějaké svoboďárně, máme zde mladíky, kteří fetují, chlastají a přivydělávají si nečestným způsobem. Jeden z mladíků se zamiluje do jedné dívky z kolejí, a když při jedné akci dojde k tragédii, přehodnotí svůj život. Konec, tečka. Vzhledem k tomu, že vlastně o postavách víme asi tolik, jako kdybyste náhodně zavítali do Radost FX v Praze a někoho náhodně vybraného nějakou dobu pozorovali, jsou vám osudy postav nejen ukradené, ale zcela zaměnitelné, ničím zajímavé - a neosobní. A když dojde k tragédii, řeknete si jen, že si o tom celou dobu koledovali a že je s podivem, že se tak nestalo dřív. A že se dva mají rádi? Jasně, bezva, láska všechno překoná. Víc by mne ale zajímal film o těch dvou po třech letech. Začal on normálně makat? Nevyčítá ona jemu kriminálnickou minulost? Stačí jim peníze? Ale to už by musela nastoupit nějaká psychologie postav, a ne jen televizní a charakterová klišé, takže dejte pokoj. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/love.html ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chvíli se člověk musí usmívat, ne že ne, nicméně je pořád lepší něco dělat a nedělat to úplně hloupě, než sedět na českém zadku a točit stále ty stejné příběhy s dobrými konci. Jeden s dobrým nám nabízejí i naši východní sousedé, přesto to nezačíná úplně zle. Dokonce líp, že by jeden čekal. Škoda, že to skončí tím, že někdo až moc okatě dostane druhou šanci. Ale popořádku, kopat se dá vždycky snáz. Dvěma hlavním hrdinům-kamarádům poměrně dost věříme, že je tvůrci nachytali během jedné životní fáze. Michal Nemtuda a Jakub Gogál jsou prostě dokonale sehraní, autenticky pronáší normální věty, hulákají na sebe, nadávají si. Jenže na děvky, chlast a videohry si vydělávají krádežemi. Ten rozumnější z nich, se srdíčkem na správném místě, chce kvůli nové lásce začít nový, spořádaný život – další akce má být tak tou poslední, ale jak už to tak bývá, bude i osudovou. To už jsme ale v kostrbaté části filmu, který si vydatně cucá z prstu. Jak se dá vyčíst z předchozích řádků, za trnitou cestou stojí hlavně scénář. Autorská originalita jde samozřejmě stranou, klišé tu bylo a bude, jenže i když režisér a scénárista v jedné osobě věděl, co píše a pro koho, šustění papíru se nevyhne. Zvlášť v momentech, kdy si zamilovaná dvojice říká samé hezké věci nebo přijde čas na polopatická kázání o vině a zodpovědnosti. Čert to vem, výsledek i tak vykřesá nejeden úsměv na tváři. Lóve nesoudí, neotravuje, umí se prodat, je skromně cool, je sexy, je nedospěle a naivně zapálený, je dravý, díky sociálním zákrutám není k smíchu (sídliště jako nehostinné místo), herecky je nad očekávání velmi dobrý. Může se pochlubit atmosférickou hudbou, rozumně pracující kamerou (videoherní vsuvka z vykrádání aut) i jistou režií. Co má být automobilovou honičkou, tak i honičkou skutečně je. Film, který je dnešní, Bratislava, která je v noci krásná, Kristína Svarinská, která je ještě krásnější, půldruhá hodinka, která za to stojí!! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film, který si mě docela získal nepapírově vypadajícími postavami i dialogy, ke konci začal zakopávat o množství náhod (jistě osudových) ve scénáři, až doklopýtal k naprosto pitomému konci, který dělá celý film naprosto zapomenutelným. Chápu, že ve čtyřiadvaceti není nikdo oscarový scenárista, ale takhle zabít vlastní film je prostě smutné. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Pěknou noc vám přeji.. Jakub Kroner ve svém filmu úročí zkušenosti nabité při práci na BratislavaFilmu - a daří se. Stejně tak nadějný cápek Michal Nemtuda, který se popral s hlavní rolí statečně. Nejprve mi vadilo, že plácá jedno klišé za druhým - třeba Veronice, pak jsem si ale uvědomil, jak je to vlastně realistické, protože takhle ve skutečnosti my kluci mluvíme.. :-) Ač má film rezervy ve scénáři, některých dialozích a náročnějších scénách, jako celek funguje až překvapivě dobře. Velmi tomu přispívá hudba a kamera, a taky věrohodné interiéry a výkony hlavních hrdinů. Mladí tvůrci si vybrali téma jim blízké, dobře věděli o čem, jak a pro koho film točí.. Mějte se filmově! Woo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Za prvých osem týždňov premietania v slovenských kinách videlo film 107 000 divákov. To zo snímky robí rekordéra na domácej scéne. (toi-toi)
  • Keď chlapci ukradnú K1-tku, pri príchode ku garážam neprší. No pri nasledovnej naháňačke s policajtmi v meste husto prší. (Johnny.ARN)
  • Film Lóve dosiahol návštevnosť takmer 118 000 divákov, vďaka čomu sa stal tretím najúspešnejším filmom v histórii slovenskej kinodistribúcie. V prvej päťke je aj Kronerov debut Bratislavafilm (2009). (harryy)

Reklama

Reklama