Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2011, 10 h 50 min (Minutáž: 48–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Damian Lewis, Morena Baccarin, David Harewood, Diego Klattenhoff, Jackson Pace, Morgan Saylor, Mandy Patinkin, Hrach Titizian, David Marciano (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Po osmi letech se do rodné vlasti vrací seržant Nicolas Brody. Stává se národním hrdinou, který přežil nejkrutější praktiky Al-Kájdy. Jenže jedné agentce Carrie to nedá a má za to, že Brody něco skrývá. Proto pátrá po tom, na čí straně Brody opravdu je. (Varan)

Recenze (28)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle se povedlo. Lepších 90%. Je to zajímavé, inteligentní, chytlavé. Emoce a sympatie se přelévají ze strany na stranu, člověk si nikdy není ničím a nikým jistý. Sympatičtí hlavní hrdinové, civilní reálné zpracování, žádná divočina. Člověk si řekne, že to tak nějak může klidně probíhat. Samozřejmě, je tam pár věcí, které by asi v reálném životě neprošly, ale tak je to pořád jenom seriál. Každopádně od začátku do konce je to pecka. Tohle se povedlo. Howgh! ()

honeja 

všechny recenze uživatele

Neskutečné herecké výkony! Opravdový koncert, všechna čest. Především Claire Danes je fakt skvělá! Příběh je napínavý, nechybí zvraty, postavy dobře napsané. Ze začátku jsem se obával příliš černobílého rozdělení na hodné Američany a zlé teroristy, série však ukázala větší hloubku, za což jsem rád. K úplné spokojenosti mi vadilo zbytečně velké množství sexuálních scén a na můj vkus až moc "americký" závěr. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad ještě víc, než to, jak dokonale je to udělaný, oceňuji tu americkou sebereflexi a sebekritiku. Ochotu přiznat si chyby, ochotu připustit, že by byl hrdý Američan schopen přejít na druhou stranu. V takové míře, pokud vůbec, jsem se s tím v americké filmové a seriálové produkci ještě nesetkal. Tohle je pro mě nový prvek v jejich tvorbě. Carrie zatím tahá za kratší konec provazu, a pokud bych nevěděl, že si pro ni připravili scénáře na dalších minimálně sedm sérií (v této chvíli už jich existuje osm), tak bych byl z toho bezvýchodného konce plného úspěšných a nadále utajených zrádců značně nesvůj. I v tom, že se obešel bez happy endu, je Homeland neobyčejný... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál mě zatím míjel, vliv na to měl možná i český název "Ve jménu vlasti". Na nepřímé doporučení jsem zkusil a BRUM! Parádně poskládaný příběh. Vůbec mě nevadila údajně "hluchá" místa vztahovek a rodinného života. Naopak to tam patří. K dokreslení všech těch vztahů i k napětí, že možná něco přijde, ale nevíme co a kdy. Špionka Carrie je tahoun a seržant Brody? Může být moc rád za tuto roli a zvládá ji na výbornou. Akorát jsem nechápal jeho motivaci, protože po návratu měl vše zpět i víc. Hodnocení v plném počtu jsem trochu přepálil, údajně je to pak ještě lepší, ale mě to bralo i tak. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci hollywoodských mantinelů realistický špionážní thriller z prostředí analytiků CIA řešících potenciální blízkovýchodní teroristické hrozby. Díky seriálovému formátu má spoustu prostoru na podrobné sledování obou hlavních, důkladně vykreslených a dokonale zahraných postav: prací posedlé, citově značně labilní agentky Carrie a po osmi letech v zajetí se k rodině navrátivšího, rozpolceného (a konvertovaného) sgt. Brodyho. Spousta zvratů v inteligentním scénáři, vážná tématika i znamenitá filmařina vynášejí Homeland mezi naprostou (nejen) televizní špičku. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (6)

  • Abu Nazirův (Navid Negahban) syn se jmenuje Isa. Arabsky mluvící muslimové mluví o Ježíšovi jako o Isovi. (šerminator)
  • Carrie (Claire Danes) hledá v koupelně své léky, při zavírání skříňky se jí vevnitř vzpříčí nádobka a dvířka se nedovřou. Při dalším střihu odchází z koupelny a skříňka je zavřená. (Topper.H)
  • Postava Dicka Johnsona odkazuje na kongresmana Anthonyho Weinera, jehož politická kariéra byla ukončena skandálem s nudistickými fotografiemi, které posílal neznámým ženám. (Brousitch)

Reklama

Reklama