Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 10 h 22 min (Minutáž: 46–63 min)

Kamera:

Nelson Cragg

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Damian Lewis, Morena Baccarin, David Harewood, Diego Klattenhoff, Jamey Sheridan, David Marciano, Navid Negahban, Jackson Pace, Morgan Saylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Ještě to neskončilo. Hrozba tam venku stále je a někdo ji musí zastavit. A potom všem, čím si prošla, to musí být opět Carrie, protože tentokrát si ji a speciálně ji vyžádala informátorka v Bejrútu. Brody momentálně rozjíždí kariéru v politice. Mimo toho musí ještě plnit rozkazy od jeho opravdového vedení a skrývat přede všemi, co je opravdu zač... (Varan)

(více)

Recenze (27)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak brilantní jako jednička. Scénář už nemá takový koule, aby si s divákem hrál tak skvostnou hru na kočku a myš jako v první sezóně. V rámci dramatických seriálů je to ale stále totální špička, kterou táhnou hlavně parádní herci. Závěr je jako vždy fantastickej a i když je hluboko po půlnoci, hned začínám trojku. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Homelandu se stává další můj seriálovej tahoun. Lepší vizuální stránka, už se odkrývaj všechny tajnosti, Callery ukuchtil impozantní soundtrack a druhá série je říznutá sem tam solidní akční scénou. Zvuk automatických pušek je pořádný rachot, nechybí ani nějaké stealth prvky, exploze, krev. Místy je seriál opravdu hodně intenzivní, jindy poleví v tempu až příliš a působí spíš meditativně. Hercům nemám vůbec co vytknout, z Quinna se stává frajer a příjemným překvapením je pro mě dcerka Brodyho, která hraje výborně a má mnohdy kvalitní dialogy. Nějakej slabší moment zde je, ale poslední díl mi to dokonale vynahradil s depresivní atmosférou a taky jsem dával i tři díly za sebou, takže jsem natěšený jak se to bude vyvíjet dál. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé řada následuje ve kvalitě a základních charakteristikách v řadě první. Stále velká paráda. Navíc přibyly nějaké nové postavy, ať už sympatické či nesympatické, více politiky, intrik, trošku více akce (ale pořád se to drží velmi civilního a realistického zpracování). Je to od začátku do konce stále napínavé, člověk prostě mnohdy neví, dočkáme se opět nějakých těch zvratů. A konec bylo celkem překvápko. Jsem zvědav na další sérii, co se bude dít. Howgh! ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O trochu slabší než jednička, už jenom z toho důvodu, že všechny Brodyho karty jsou odhalené, a nemůže nás držet v nevědomosti tak jako v první sérii. Finále mi přišlo jako vykutálený tah tvůrců, jak se elegantně zbavit "nepříjemných" postav a jejich podzápletek tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Damianův Brody však opět excelentní a pozvedává celý seriál o třídu výš. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád výborná jízda, ale přece jen malinko slabší oproti první sérii. Je sice moc nápaditá, jenomže na druhou stranu strašně zrychlená. Jako by si nechali utéct gradaci. A z dcerunky Brodyho udělali bohužel pěknou pitchu. Každopádně herecké scény naprosto geniální. Takhle mají vypadat výslechy. Závěrečné díly to zachraňují úplně nejvíc, ty jsou skvělé. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (4)

  • Scénárista Alex Gansa pro New York Times řekl, že v druhé sérii museli v některých záběrech Claire Danes v roli Carrie digitálně odstranit těhotenské bříško. (šerminator)
  • Carrie (Claire Danes) je převezena do "bezpečného" domu v kyperské Nicosii, který je na pobřeží. Nicosia, hlavní město Kypru, se ale nachází ve středu ostrova, poměrně daleko od pobřeží. (karda1)
  • Během záběru na dům na Kypru lze zahlédnout zaparkovaný vůz Škoda Favorit. (Milan25)

Reklama

Reklama