Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 5

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 10 h 31 min (Minutáž: 46–60 min)

Kamera:

David Klein

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Rupert Friend, Sebastian Koch, Miranda Otto, Alexander Fehling, Sarah Sokolovic, F. Murray Abraham, Mandy Patinkin, Atheer Adel, Nina Hoss (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Carrie pověsila práci u CIA na hřebík. Nyní působí v Berlíně jako bezpečnostní expertka u miliardáře Düringa. Když se zdá, že konečně působí někde, kde je klid, přijíždí do Berlína Saul, jelikož místní hackeři získali tajné dokumenty CIA. A do Berlína jako lovec lidí dorazil i Quinn. (Varan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátou sezónu jsem sice také ohodnotil pěti hvězdičkami, ale ve srovnání s předchozí řadou byla určitě slabší. Problém je v tom, že mám seriál příliš rád, takže je pro mě složité udělit nižší hodnocení. O objektivitě se u mě v tomto případě nedá vůbec hovořit. Zatímco u jiných záležitostí nemám s kritikou problém, tady na chyby příliš neupozorňuji, přestože jsem jich nezaregistroval málo. Hanba mi! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série Přes vlažnější začátek se pomalu přes spoustu keců stupňuje napětí až do závěrečného finále. Připadá mě, že každá další série je lepší a lepší. Postava Carrie se pěkně vyvíjí a už není taková labilní jako v prvních dílech s Brodym. Nechápu to nižší hodnocení, mě se tato řada zdála být nejlepší. Už třeba jenom za Quinna.... ()

Reklama

phamphi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasazení děje do evropského prostředí skýtalo velké příležitosti, které bohužel nebyly plně využity. //SPOILER ALERT// Motivace Rusů pro dopuštění teroristického útoku v Berlíně nebyly dobře vysvětleny (jdou hlouběji, než "aby si všichni uvědomili muslimskou hrozbu" - Rusové potřebují prezentovat Evropu jako slabou, co nedokáže ochránit vlastní občany, aby poklesla její atraktivita nejen pro Rusy, ale i pro národy, které se snaží z vlivu Ruska vymanit). Nechápu, proč to skončilo zabitím Allison. Její osudy v ruském zajetí by přece skýtaly skvělý materiál pro další sérii. I charaktery jsou v této sezóně celkově plošší a jejich jednání méně věrohodné. Charaktery zaměstnanců nadace jsou poměrně otravné. ()

cobislav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se dozvěděl, že následující série se bude téměř celá odehrávat v Německu, příliš mě to nenadchlo. Islamábád se mi totiž dost líbil. Dopadlo to ale parádně. Čím dále tím více mě udivuje jak autoři dokáží vyvážit všechny postavy tak, že nikdo není prostě jenom zlý nebo jenom dobrý. Tak svět totiž nefunguje. Dost možná zatím vůbec nejlepší série 86 %. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna evropského prosředí seriálu určitě prospěla a obsazení mnoha známých a schopných Německých herců jakbysmet. Znovu tu máme kvalitní scénář, výborně napsané postavy, hutnou zápletku, skvělou Claire Danes - Homeland si drží stále vysokou úroveň, a to mě jako jejího fanouška mimořádně těší. Jak už tu někdo zmínil, příběh je až mrazivě aktuální, a oceňuji že stejně jako v minulé sezóně se na konci netlačí na pilu, pomalu a v klidu se dojíždí a poctivě se dořeší všechny postavy a jejich podzápletky, místo toho aby sezónu zakončily nějakým nesmyslným cliffhangerem. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (4)

  • V 9. minutě, když Numan (Atheer Adel) prochází nočním klubem, zní skladba „Gottland“ od německé elektronické kapely Armageddon Dildos. (Trajektt)
  • Název epizody odkazuje na slogan právníka ze seriálu Perníkový táta (od r. 2008) a stejnojmenný Spin-Off. (Iktus)
  • Tato série se natáčela v Berlíně, především ve filmových studiích v Babelsbergu. Bylo to vůbec poprvé, kdy byla jedna celá řada amerického televizního seriálu téměř kompletně natočena v cizím státě. (raininface)

Reklama

Reklama