Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 4
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (805)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// 4. řada: Momentálně nejlepší špionážní potažmo válečné drama, které je k dostání. Herci v životní formě, nejdravější akce a nejvyhrocenější emoce, to všechno v narůstajícím tempu ovlečeném navýšeným rozpočtem, živými kulisami a dokonalou hudbou. Homeland je momentální King on the Hill co se televize týče. Tak už k tomu koukejte sednout, protože tady se píše historie. 5. řada: "I wanted the darkness. I fucking asked for it." Tak jo, zpomalíme, hodně to zpomalíme - Homeland letos pečlivě obměnil svojí dosavadní kostru, podobně jako tomu bylo ve čtvrté řadě a tentokrát se vydal do míst, která jsou nám, evropanům, mnohem bližší. A rozpoutal teror. Teror, který byl aktuálnější, než by se nám líbilo. Problém je, že zatímco se tvůrcům podařilo updatovat skoro všechny důležité prvky, na ten hlavní zapomněli. Nového hrdinu. Carrie už jím totiž není a ani být nechce a je to znát.. bohužel je to znát. Tak snad si to uvědomí dřív, než bude pozdě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už jsem příliš velký na pohádky o zlém Alibabovi, který ukradl letadla a zákeřně napadl hodné USA. Proto jsem původně nechtěl podporovat teroristickou paranoiu sledováním tohoto seriálu, ale když jsem na něj slyšel chvalozpěvy ze všech světových stran, tak jsem neodolal pokušení. Nebylo to zlé. Zvlášť mne potěšilo, že Homeland se sice postavil na stranu západní civilizace, ale neváhal si přitom rýpnout do protiteroristického zákona, kterým se dá omluvit každá prasárna CIA, FBI či dalších profesionálních lhářů, na jejichž výzvu ke spolupráci v zájmu národní bezpečnosti bych s radostí reagoval zdviženým prostředníčkem a následným útěkem v dešti kulek. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nový seriál letošní sezony a obrovská šance, kterou tvůrci nesmí zkazit, jinak už přestanu věřit na zázraky. Autoři výborným způsobem vykreslují postavy v různém světle, nikdo tu není úplně jednoduchý, což působí velmi atraktivně. Všemu však vládne "znovu-nalezený americký syn" Brody a "nesu na bedrech bezpečnost celého národa" Carrie. Konspirace, osobní krize, dilemata, vyrovnání se s vojenskou/vládní službou a vším, co se jí musí obětovat, národní paranoia... Miluju Ameriku. Po E06: jak mě může každý díl něčím překvapovat, klást nové otázky, přinášet nová témata (sexuální chtíč podpořený vzájemnou nebezpečností, paranoiou a pochopením ve dramatu o bezpečnosti národa?) a v neposlední řadě udržet každou hodinu diváka napnutého jak strunu? // Sezóna 6 a 7 potvrzuje aktuálnější témata, ale také velkou nevyváženost příběhu. Poslední sezona 8 tak pro mě nepředstavovala zrovna velká očekávání, dostal jsem se k ní po více jak roce, ale o to s chutí vidět, kam to Carrier dotáhne a ... stálo to za to. Musím přiznat, že poslední sezona rozhodně překonala očekávání a vytváří působivou tečku za mnoha sezonami vynikajícího seriálu s několika vrcholy i pády. Bylo to dojemné a díky konci, si seriál pro mě udržel i původní 5* hodnocení, které především po excelentní první sezoně nebylo vždy dodrženo. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

MUCH LESS THAN MEETS THE EYS. Reflexe Ameriky po 9/11 povrchní, představa práce armádních složek a tajných služeb naivní, triky s flashbacky a prolínačkami laciné. Premisa je zajímavá, postava Carrie výborně napsaná, ale jinak to takovému West Wingu nesahá ani po kotníky. (pilot plus 2. díl) Hype sezony. 7/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

HOMELAND je taková neakční a výrazně psychologičtější a zemitější verze 24 HODIN. Není tu tolik zvratů (což je plus z hlediska inteligence a realismu, ovšem drobný mínus pokud jde o zábavnost a poutavost), atmosféra není tak hutná a ponurá (a celkově pohlcující) a démoničtí badass záporáci se tu taky příliš nevyskytují. Ovšem Claire Danes je jakožto ženská (a velmi uvěřitelná) obdoba Jacka Bauera naprosto skvělá (ostatně výborní jsou i snad všichni ostatní stálí herci). 1. série: 80 % ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (48)

  • Postava Dicka Johnsona odkazuje na kongresmana Anthonyho Weinera, jehož politická kariéra byla ukončena skandálem s nudistickými fotografiemi, které posílal neznámým ženám. (Brousitch)
  • Během záběru na dům na Kypru lze zahlédnout zaparkovaný vůz Škoda Favorit. (Milan25)
  • Excentrická postava Bretta O´Keefa (Jake Weber) je očividně inspirovaná americkým konspiračním teoretikem a moderátorem vlastní radiové talk show Alexem Jonesem. (oli009)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama