Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin přes léto pracuje v restauraci. Postupně ale začne pro šéfa dělat i na jiných věcech, které nejsou zrovna legální. (Netflix)

Recenze (15)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tvůrci jako by spoléhali na to, že divák zná ten skutečný případ za filmem, takže se neobtěžují s vysvětlováním detailů, spojováním souvislostí a vůbec prostě kruci dáváním smyslu, protože já Švéd nejsem a skutečný případ neznám a po většinu doby jsem se jenom divila, co se to tam proboha děje a jak to souvisí se vším ostatním v rámci jednoho koherentního příběhu. Mírně hystericky se smějící smajlík. Film mě umlátil velkou spoustou vizuálně krásných nesouvislých detailů. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

No, jsem docela zklamán, čekal jsem to o dost lepší a tak celkově docela o něčem jiném. Na Nebe tak nevinně modré jsme šli hlavně kvůli Billu Skarsgårdovi a s jeho hereckým výkonem jsem i byl víc než spokojen, ale jinak celý příběh se tak podivně táhne, téměř celou dobu se nic zajímavého neděje, Jenny se pořád tváří jako by sama nevěděla co chce a když za ní přišel v poslední scéně do restaurace, tak to vypadalo že pojede zase domů, protože Jenny si mezitím stihla nabrnknout někoho jiného. [Severská filmová zima 2013 - Kino Atlas - 15.2.2013] ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dospívání po švédsku. 1) Spoiler. 48letý scénárista a režisér Hannes Holm se rozběhl hned za několika zajíci a nemá šanci je všechny pochytat. Jasný je otec - alkoholik. Méně jasné je chování matky. Vztah k nejlepšímu kamarádu Mickemu je nejasný. I Mickeho rodiče se chovají podivně. A což teprve, až Martin odjede do jachtklubu na brigádu. Tamní šéf působí spíš jako karikatura sebe sama. Dívka Jenny Martina chce nebo nechce, fakt těžko říci. A když dojde na drogový gang podle skutečné události, máte pocit, že se příběhu chopil Franz Kafka._____ 2) O co více mlhy v motivaci a jednání postav, o to jasnější je úvodní sexuální scéna. Věru, není mnoho filmů, kde můžete vidět felaci v přímém přenosu s detailním záběrem na (pěkný) úd neméně pěkného 20letého Billa Skarsgarda (hlavní postava Martin), pro něhož to je první hlavní role ve filmu._____ 3) I později se kamera věrna neurčitosti tohoto filmového vyznání, podezřele detailně věnuje záběrům mezi Martinovy nohy v bazénu, kde se válí s 22letým Adamem Palsonem (Martinův bohatý kamarád Micke), jehož mezinoží je rovněž lákavě zabíráno. Když připočtu pár dalších homosexuálních náznaků během děje (divák to nepřehlédne), opravdu nevím, co si mám myslet. Švédská sexuální otevřenost? ()

Nifgai 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený herec se tedy předvedl. Myšleno v dobrém. Filmy s ním jsou rozhodně velmi zajímavé a zatím jsem byla spokojená. Prvotní scénka filmu byla překvapivě a neobvykle detailní. Kdo viděl pochopí. Jinak chvilkami nudnější, ale našli se i zajímavé a vtipné okamžiky. Na konci člověk nevěděl co má čekat, jestli to tedy dopadne dobře nebo ne. Ona celou dobu vypadala jak kdyby byla úplně mimo. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový letní příběh o Martinovi, kdy ještě bylo nebe tak nevinně modré...První láska...brigáda na Sandhamnu mezi pracháči...dobrodružství a nebezpečí kolem drog, které si Martin snad naplno ani neuvědomuje...Díky hudbě a střihu mi to, ale vůbec nepřišlo jako krimidrama byť dle skutečné události, ale jen jako taková vyprávěnka...Za mě 70% ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Švédsko 1975 - Björn Borg popíjí mléko a náš hrdina řeší alkoholismus svého tatíka. Naštěstí je tu možnost vypadnout na prázdniny... o drogách to moc nebylo, sice je tam váží a pašují ale hlavně šlo o pubertální lásky. Švédky jsou plavovlasé jak mají být a zvládají orální sex (pěkný záběr na plnočelnou nahotu/péro). Padouch Gösta je víc sympaťák než padouch a celé se to odvíjí v takové pohodové letní atmosféře. Připočtěme k tomu happy end a všichni jsme spokojeni. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Lehký,svižný film o Martinovi,který ho zahrál Bill Skarsgård přímo švédsky.Martin a jeho stejný face se zasekne divákovi do tváře taky,prostě ze začátku,je takový nesvůj,jeho táta alkoholmaniak,máma dostává na držku a tak si řeknou na popud kamaráda,že vyrazí za zábavou.Martin to veme pracovně do restaurace,kde potkává hlavního hrdiny filmu a to šéfa Göstu a Jennu,která dělá číšnici.Pak film plyne takovým lehkým vánkem,netlačí na pilu a poznáme cožeto ten šéf vlastně je za kvítko ,že je tak happy.Něco málo mi tam vadilo,ale jinak to krásně zapadalo do škatulky švédské,že jsem byl spokojen. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Citlivé,svěží a dojemné dospívání.Úvodní scénka filmu,která nám ukazuje jak silný charakter má hlavní postava je přirozená jako všichni seveřani a jak říká Mudr. Radim Uzel "už je nikdy nedoženem"! ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavý příběh, jehož poklidné tempo mi vyhovovalo a sedělo mi k filmu. Jen mi trochu neseděla Jenny, která se pořád tvářila a chovala tak neurčitě, jako kdyby herečka neznala svou roli. Jinak zajimavý film s dobrou atmosférou. 70% ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

První!:-) Film jsem shlédl na Febiofestu a přes začátek, kdy jsme měl pocit, že jsem přišel na porno (navíc ta úvodní scéna nemá se zbytkem snímku nic společného), to už bylo dobré. Co dobré, nadprůměrné. Teď už vím, co je pro Švédy Sandhamm (něco jako pro nás Mácháč, ale větší:-)) nebo jaké brýle se nosily v sedmdesátých letech (otřesné). Taky už vím, že pro Švédy trpící pravděpodobně naprostým nedostatkem kriminality znamená slovní spojení "drogový gang" jednoho páprďu a dva už od pohledu věčně sjeté pomocníky (celé trio neschopné násilí). Ale plyne to pěkně a dýchá z toho jemně nostalgická retro atmosféra, přitom zároveň nejde o žádnou prvoplánovou romantiku. Takové Pelíšky s drogovou zápletkou, ale bát se nemusíte, všechno dobře dopadne. ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Prečo tvorcovia filmov po celom svete,majú nutkanie pchať do svojich diel homosexuálne scény.Samozrejme v tomto filme len veľmy okrajovo(našťastie).Ale k filmu.Celý film som sa nemohol akosi naladiť na tú správnu vlnu, takže v celkovom vyznení ma to nejak zvlášť nezasiahlo. Ps: tá úvodná scéna bola s iného súdku :-) ()

paber778 

všechny recenze uživatele

Vydařená švédská letní idylka.Takhle že vypadaly drogové gangy v 70.letech? Perníkový táta a dva zhulení magoři. No to mě podrž :-). Přistihla jsem se, že se celý film přiblble usmívám, což mi ostatně zůstalo i při následujícím FuckUp (dva filmy za sebou v rámci Severské filmové zimy. ()

Reklama

Reklama