Reklama

Reklama

Oběť

  • Čína Zhao shi gu er (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladého generála Zhao Shua, který se vrací z vítězné bitvy, nadšeně zdraví celé město. Pro ješitné srdce bývalého velitele císařských armád Tu'ana Gua to je krutý okamžik. Jelikož se vrtošivý císař síly svých generálů obává, využívá každé příležitosti, aby je poštval proti sobě. Tu'an Gu se proto rozhodl císaře odstranit, a jeho alchymista již chystá lektvar, který Tu'ana brzy zbaví všech příkoří… Krvavý palácový převrat a smrt císařských rodičů přežije jen nemluvně, kterého se ujme doktor Cheng Ying. Podaří se tomuto sirotkovi pomstít celou dynastii? Výpravné historické drama o krvavé pomstě je dílem Kaige Chena, prvního čínského režiséra, který získal Zlatou palmu v Cannes. Jeho zatím poslední snímek Oběť se v roce 2011 dočkal významných ocenění také na festivalu asijských filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (17)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Herecký a výpravne zase raz bezchybné. To, že Chen je vizuálny majster je podľa mňa jasné každému, kto videl aspoň 2 jeho filmy. Obeť, ale variuje motívy aké ho preslávili a čím sa viac blížime k súčasnosti tým menej majú tieto historické fresky divákovi čo ponúknuť. Pretože epickosť bitiek sa nedokáže vyrovnať charakteristike a jemnocitu s akou musí narábať režisér s postavami. To že dokáže roztiahnuť úvod a základnú zápletku do hodiny je síce majstrovstvo ale dychberúci úvod musí zodpovedať záveru a to sa tu nestalo. Nie nudné, ale čakal som skrátka niečo viac. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celu prvu polovicu filmu som si hovoril: vau, cinania konecne natocili dramaturgicky vyvazeny film. Ale v druhej polovici sa film uplne rozpadol. Zapletka ohladom pomsty prestala uplne fungovat a zaver, ktory mal byt vrcholom filmu som od nudy ledva dopozeral. Skoda. Premarnena prilezitost. Ale za prvu perfektne fungujucu polovicu predsa len 3 hviezdicky davam. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Sudružky a súdruhovia! Ukážem vám ako naši ťamanský spolubojovníci od žltej rieky pletú z hován biče. Máme tu síce pekný základ pomsty, ktorý zaberie tak polhoďku, no dnešný výkon musíme pretiahnuť aspoň na dve hodiny. Tak pred pletením zmlsneme aspoň pixlu kukurice nech to nieje celé také fádne. Prihodíme jedného rozmaznaného juvenila a akože sa celý príbeh bude točiť len okolo neho. Čo na tom, že je taký otravný, že divák bude fandiť každému inému. Nič iné tu viac menej nieje. Dva tri súboje a aj tam najviac excelovali padajúce kone. Komorná nuda o starnúcom zbabelcovi a jeho čiastočne skrotenej opičke na špinavú prácu. Šmitec. 2* až-až! ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale čekala jsem nějakou tradiční "bojovku", o to příjemněji jsem byla překvapená působivým dramatem o pomstě a o nelehké a sporné cestě k jejímu naplnění. V historických kulisách má i ten pro Evropana nepochopitelný patos své opodstatnění a jedinou výtkou tak zůstává příliš dlouhá stopáž a zbytečné opakování klíčových momentů. Viděno během Season Challenge tour 2015. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEŠTĚ NEVÍŠ, CO ZNAMENÁ ŽIVOT HORŠÍ NEŽ SMRT“..... /// ,,Nebesa ochraňuj klan Zhao!“ - jenže ten nahoře neměl zrovna náladu a tak klan Zhao (skoro) vymřel – ne po meči, ale mečem (a dýkou a provazem..). Postupně rozvíjející příběh, kde se kujou pykle a za dopoledne (?) je po klanu, má v úvodu dobrou atmosféru. Škoda, že stejným tempem a poutavým vyprávěním nepokračujeme k cíli – tedy pomstě. Hlavně o ní je tenhle historickej film, kterej mě svým dalším průběhem zklamal. Jednak kvůli rozvleklosti vyprávění, - svůj díl má i občasné magorské chování (ale co nadělám, jsou prostě jiní) a taky slabou a malou dávkou akce. Vyvrcholení (filmu) není možná tak nudný, ale nervydrásající zážitek hledejte jinde. Pokud teda nechcete říct Boe´rovi, že je čurák. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že první zastřelený kolo bylo v Číně. 2.) Tajemství českýho proutěnýho košíku už jsem odhalil. Co je v tom čínským? 3.) Chci vyřešit tuhle hádanku: ,,Jsou tři. Dva mají meč. Kolik jich umře?“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Film vychází z čínské divadelní hry "The Orphan of Zhao" pocházející z 13. století z období Yuan, kdy Číně vládla dynastie mongolských Bor džínů. Hra byla vůbec první čínskou divadelní inscenací hranou evropským divákům. (Conspi)

Reklama

Reklama