Reklama

Reklama

Americký sen

(neoficiální název)
  • USA The American Dream
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2010, 30 min

Obsahy(1)

Tento animovaný dokument pojednává o americkém bankovním systému. Kde americká vláda bere peníze? Kdo je tiskne a jak to všechno začalo se dozvíte ve 30 minutách příjemně podanou a zábavnou formou. (Kratke-filmy.cz)

Recenze (45)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že teorie v tomto snímku jsou stejně chytré a důvěryhodné jako teorie chemtrails (že nás letadla schválně práškují), nebo že všude kolem nás létají ovládací paprsky a jedinou ochranou proti nim je zabalit si hlavu do alobalu (k téhle poslední teorii bych dodal, bacha na to, alobal lesklou stranou směrem ven, nikoli dovnitř - jinak ovládací paprsky proletí hlavou, odrazí se na protistraně od lesklé strany, proletí hlavou znovu, odrazí se zase od protistrany atd. - zkrátka dojde k akumulaci energie uvnitř hlavy a následnému výbuchu a rozprsku, kterému ani alobal nezabrání, pokud tedy není utažen speciálně pevně). Ale abych tady neplácal - pokud je FED v soukromých rukách a jeho vlastník může tisknout peníze po libosti, připadá mi jako nesmysl, aby se snažil o co nejvyšší daně a co nejvyšší úrok a tedy dusil ekonomiku. Neboť si může natisknout peněz, kolik chce, na úrocích ani daních není závislý. A v jeho zájmu je naopak silná měna a silná americká ekonomika, neboť pouze tak může vládnout celosvětově a po jeho měně - dolarech - je ve světe zájem. ()

lister_dave 

všechny recenze uživatele

Zavání to konspiračními teoriemi, ale pro člověka neznalého bankovnictví to může přinést základní představu o fungování a historii tohoto „průmyslu“. To je za mě tak jediná deviza tohoto snímku. Pokud to donutí alespoň pár (nejen amerických) občanů trochu více uvažovat o jejich půjčkách a smyslu toho, co v životě opravdu potřebují a na co reálně dosáhnou, pak by to mohlo mít alespoň nějaký přínos (proto ta 1 hvězdička). Ke zbytku se raději nebudu vyjadřovat... Zkrácená verze pro white trash: Ročýldi nemůžou za vaše pos*aný životy. :) PS: Ne, nepracuji ve finančním sektoru. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad toho že banky vykradaji jen zloději-amatéři-neštastníci-zoufalci, zloději profesionálové banky zakládají a ještě mají monopol na to, vytvářet money z ničeho a uměle tak zadlužovat všechny občany a země na světě! Doporučuji spíše pak starší animák "Money as a debt", který je líp udělaný. Jj, nevím co je na tom konspiračního, snad stále JFK případ, zbytek je dnes už holej fakt, pytliku... měl by si se opláchnout horkou vodou:-) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Kdo chce víc, nemá nic ! Aneb příběh o tom jak soukromé bankovní instituce vydělávají na našich snech, práci a ještě si tisknou vlastní peníze, které nám pak i s úrokem půjčují. Dnešním trendem společnosti a to nejen v USA, ale i u nás je půjčovat si peníze, jen abych měl lepší auto než soused, reklamy na půjčky, hypotéky atd:. jsou všude a běžnému člověku vsugerují svou správnost a jen málo lidí se zamyslí nad tím, že takhle by to fungovat nemělo a nikdo se už nezeptá odkud banka bere peníze a myslí si že jejich úspory jsou v bezpečí jako tomu bylo v jejich dětských ledech když si házeli peníze do kasičky. Dokument je podán vtipně a nápaditě, ukazující zajímavé historické osobnosti i milníky. Zajímavý pohled na krizi a důvod jejího vzniku, který přináší hodně faktů, zajímavých otázek i odpovědí a také odkaz pošramocené Americké hrdosti, zapříčiněné konspirací ze starého kontinentu. 75 % ()

Zajímavosti (2)

  • V historické citaci Thomase Jeffersona zaznělo slovo „confusion“, což znamená zmatek. Ve filmu je však toto slovo zaměněno za slovo „profusion“, což znamená hojnost. (orkadimenza)

Reklama

Reklama