Reklama

Reklama

Mgr. Radovan Kaluža

(studentský film)

Obsahy(1)

"Cítím se jako vítěz, který jde po baru, po butiku a ostatní obdivují ženu a uctívají muže, který ji vede. Uctívají správně, uctívají mě - Radovana.", píše známá internetová celebrita, bloger a zakladatel firmy Banan.cz Radovan Kaluža. Tvrdí o sobě, že má IQ 160. Sám sebe nazývá intelektuálem, ostatní pak závistivými sockami, neboť mu závidí jeho milionářské manýry. Chlubí se tím, že balí 16 leté holčičky na Stodolní ulici, stylizuje se do role metrosexuála. Zcela vážně se považuje za geniálního. Jaký je ale ve skutečnosti? Hodinový dokument Mgr. Radovan Kaluža vytvořili studenti píseckých filmových škol FAMO a SVOŠF. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jakožto Okouňák a totální socka, která je osobností pana magistra zvráceně fascinována a která Radovanovi závidí jeho barák a modelki s kozi, jsem si tenhle dokument nemohl nechat ujít. Musím říct, že mě potěšila zejména obrazová kvalita výsledného materiálu. Obsah není kdovíjak oslnivý, jenže co víc chcete z něčeho takového vymačkat. Pokud měl dokument rozebrat Radovanovu osobnost do posledního šroubku, pak selhal, protože Louže se uvolnila na max a pouze se předváděla před kamerou. Sedlák a spol. tak spíš jen posílili Kalužův mediální obraz. Ale jinak teda zajímavá podívaná. … Po druhém zhlédnutí a určitém časovém odstupu bych dodal snad jen to, že jakkoliv je Radovan Kaluža kretén a omezenec, aspoň z toho života něco má, byť to z pohledu třetí osoby může působit prázdně. Zvlášť si to člověk uvědomí při závěrečné projížďce, která byla natočena v místech, kam jsem chodil za jednou ze svých nemnoha přítelkyň. (721., 30. IV. 2012, 1. II. 2015) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Radovan Kaluža - muž dvou tváří... Na jedné straně zodpovědný šéf Banánu, a extrovert a požitkář, který se baví a je mu jedno, co na to ostatní na straně druhé... Tak nějak ho vystihuje studentský dokument Adama Sedláka. Je sice ohromná škoda, že technická stránka občas pozlobí a v druhé polovině se vytratila jakákoliv koncepce a Radovan se možná až moc uvolnil (etuda s análním vajíčkem je nesnesitelně dlouhá), na druhou stranu je ale celá tahle taškařice tak strašně vtipná, že je to vlastně jedno... Netušil jsem, co od filmu čekat (na Kalužu jsem do té doby nenarazil) a bavil jsem se více než slušně. Být to celou dobu, jako v první polovině, je to na plný počet. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Děkujme světu za všechny samolibé narcisní podivíny co s námi okupují tuto planetu, o nich se točí dokumenty jedna radost. Vedle zajímavého subjektu se i režisér projevuje jako zdatný filmař (ročník 1989!). Hlavně tedy v první polovině, kde se dozvíme snad až trochu moc o nás samotných, škoda, že v závěrečné třetině se film nemile rozpadá a fascinující sebestředný Mgr. již vypálil své nejlepší bonmoty. Trochu se mohlo v této fazi prostřihat, ale tvůrci určitě měli své důvody - možná potřebovali natáhnout středometrážní materiál na celovečerní formát, možná se s Radovanem prostě jenom skvěle bavili. Stále ale tleskám za střídmou stopáž a milerád uděluji štempl nejzábavnějšího českého dokumentu poslední desetiletky. 70 % ()

mkali 

všechny recenze uživatele

..nikdo tenkrát netušil, co je pan Magistr zač.. Film jsem viděl na premiéře v kině OKO, kde po promítání proběhla i diskuze přímo s MRK. Radovan ve filmu působí velice sympaticky, nicméně některé vtipy byly, mírně řečeno, nevtipné (anální vajíčko, vÝřivka etc.). První polovina byla silná jak noha od kulečníku, druhá už trošku pokulhávala. Každopádně poměrně dobře vykreslila fenomén Radovana - na jedné straně úspěšný podnikatel, na druhé "malé dítě", které se rádo baví. Před zhlédnutím ale doporučuji prostudovat jeho stránky radovan.bloger.cz , protože jinak se z dokumentu stává komedie.. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

To není k smíchu. A nebo jsem možná nevěděl jestli se smát nebo brečet. Šedesát minut o člověku, který dokázal vybudovat prosperující firmu a přitom je po psychologické stránce nevyvinuté a silně nevyrovnané individuum s gigantickým egem. Škoda jen, že se štáb nechal strhnout do jeho domácích pařeb a nechal nás jen nevěřícně zírat a poslouchat tu neuvěřitelnou snůšku opileckých keců jak ze čtvťáku na školním výletě. Kurvahošigutntág live. P.S. chudák pes. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Skutečný blog Radovana Kaluži je v rámci českého internetu výrazně kontroverzní a získal si i řadu antifanoušků, kteří se většinou baví nad jeho vychloubačnými články a provokují jejich autora. Z obavy před výtržnostmi při projekci filmu dokonce pořadatelé varovali diváky a pohrozili jim nedalekou policejní stanicí. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama