Reklama

Reklama

Hunger Games

  • USA The Hunger Games (více)
Trailer 5
USA, 2012, 137 min

Režie:

Gary Ross

Předloha:

Suzanne Collins (kniha)

Kamera:

Tom Stern

Hrají:

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Willow Shields, Leven Rambin, Wes Bentley, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Dayo Okeniyi (více)
(další profese)

V ruinách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s hlavním městem Kapitol a dvanácti přilehlými kraji. V Kapitolu se každý rok koná klání s názvem Hunger Games, do kterého musí každý z krajů vyslat jednoho chlapce a jednu dívku. Šestnáctiletá Katniss Everdeen se dobrovolně nabídne, že ve hře zastoupí svou mladší sestru a musí se spolehnout hlavně na své instinkty, jelikož proti ní stojí protivníci, kteří se na souboj připravovali celý život. Má-li se ještě někdy vrátit domů do 12. kraje, bude muset v aréně, kde spolu soupeří boj o přežití s lidskostí a život s láskou, učinit ta nejtěžší rozhodnutí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (62)

Trailer 5

Recenze (2 083)

POMO 

všechny recenze uživatele

To jediné na tomto filme, čo za niečo stojí, teda námet, už bolo sfilmované originálne, energicky, ako provokatívna satira v Battle Royale. Americká verzia, snažiaca sa o vážny a strhujúci thriller s romantickou linkou, je nestráviteľne zdĺhavá, klišoidná a má mejkap a kostýmy ako z "Vesmírnej prdy 2" s Adamom Sandlerom. Druhú hviezdičku dávam za príjemne civilné duo hlavných postáv, ktoré ako jediná zložka filmu nevyznievajú čoby zlý vtip. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Netrefím šípem z luku nosorožce ani na vzdálenost úhlopříčky monitoru, každá větev stromu pode mnou spolehlivě praskne, každou čtvrthodinku se můj žaludek hlásí o potravu a masakrování bližního svého nepatří mezi mé záliby. S touto výbavou bych byl bezpochyby první obětí hladových her, ale to neznamená, že jsem si neužil trochu neoriginální brutality, při které jsem však zlehka spílal střihači za malou aktivitu jeho nůžek. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V minulosti trinástimi obvodmi vyvolaná vzbura v štáte, zapríčinila krviprelievanie, ktoré nemalo obdobu. Takáto udalosť musí byť po generácie pripomínaná, každoročnými "oslavami" - Hunger Games. Každý obvod musí vybrať dve osoby, muža a ženu, vo veku od 12 do 18 rokov, ktorí sa spolu s ostatnými súťažiacimi stretnú v aréne, v boji na život a na smrť. Na ukončenie hry, môže prežiť len jeden z dvojice. "District 12" bude v hrách reprezentovať Katniss Everdeenová a Peeta Mellark. Očakával som blbinu, dostal som blbinu. Ale je to akýsi cukrovsky zaujímavý snímok, ktorý nijak neurazí. Napriek pomerne dlhej stopáži som sa nijak výnimočne nenudil. Úvodných 40 minút, z pohľadu vykreslenia príbehu, skutočne excelentných. To bolo prvé plus. Druhé je, že som sa konečne v 32 rokoch zamiloval. Jennifer, prosím, ak toto čítaš, ozvi sa. Pôjdeme na zmrzku! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ne, tohle fakt není další Stmívání, 2/3 toho filmu jsou parádní, rozklepaná kamera mě baví, atmosféra hustá, herci ve vedlejších rolích taktéž, ale co jsem nemohl vystát byly pasáže od prvního polibků a dál. Snad bude druhý díl chytlavější, obejde se bez otravných klišé a dějově trochu přitlačí na pilu. Chtělo by to. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Motlitba za mamon a lásku, tedy spíše za ty zbytečné krámy, než za emoce. Je to dlouhé, nekřesťansky dlouhé stejně tak, jako zbytečně dekadentní, ale nikoliv tak tragické jak se z trailerů mohlo zdát – na to si Gary Ross hraje s až moc kvalitními herci. PS: Jennifer Lawrence - zabíjející zmutovaným vosím hnízdem - zatraceně vládne! ()

Galerie (157)

Zajímavosti (91)

  • Za první víkend vydělal film 155 milionů amerických dolarů, což tehdy vytvořilo rekord pro film, který nebyl pokračováním, a šlo o 3. nejlepší zahájení vůbec. (Jacinda)
  • Námět na příběh prý autorku knižní předlohy Suzanne Collins napadl ve chvíli, kdy přepínala televizi mezi zprávami z války v Iráku a reality show. (Elbarto08)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

08.08.2021

Studio Lionsgate čerstvě oznámilo, že očekávaný prequel k jejich hitové sérii Hunger Games se začne točit už v příštím roce. Do kin by pak měl dorazit buď v roce 2023, nebo zkraje roku 2024. Film… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama