Gold Rush: Alaska (TV pořad)
Reality-TV
USA, 2010
Dragoni
Drsní hoši z "JůEsEj" se rozhodli vydělat nějakej ten dolar, a jelikož je Amerika zemí neomezených možností a kluci nemaj co by dali do huby, sebrali ty největší mašiny, vykoupili obchod se zbraněmi a hurá na Aljašku zplundrovat kus země. Gold Rush: Alaska je reality show, takže polovinu času divák sleduje manželky a děti všelijakejch týpků a zbytek času kouká na lopatu bagru, aby to bylo víc napínavý střílej po všem co jen jde a každej vážnější moment doprovází třepotající se vlajka USA a rekapitulace horentních sum v dolarech, které byly zatím vyhozeny vniveč, za doprovodu tvrdé hudby pro tvrdé chlapy. Zbytečné natahování + dva díly rekapitulační, stejně tak jako záběry na státní vlajku sráží hodnocení silně dolů. Určitě je zajímavé vidět techniku, pro těžbu zlata v chodu, ale ne tímto způsobem. Kam zmizely ty doby zlaté horečky a drsné přírody z románů od Jacka Londona ?(20.4.2012)
LuccaS27
Dobré, dobré, dobré, krásná příroda, těžká technika, ložiska zlata... přesně tak jak se to dělá v USA, zemi neomezených možností, kde se skupina těžařů se špičkovou technikou rozhodne těžit zlato. Ale, nadruhou stranu se tam objevuje hodně rozepří mezi jednotlivými těžaři a podle mě děj v tomhle trošku stagnuje. Zlata by tam taky mohlo být víc, ale nemůžeme čekat, že se v 1. díle objeví nuggety velké jako pěst. Za to o hvězdičku míň, třeba se to rozjede ve "velkodůl".(18.4.2012)