Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový béčkový akční film. Příběh to mělo celkem dobrý, herecké výkony byly - no tam bych zmínil akorát Matthew Foxe, který perfektně zahrál psychopata! Ale co se týče kamery, ta byla naprosto amatérská, nejvíce to bylo vidět při závěrečném souboji, ta kamera sa pořád hrozně třepala, jezdila nahoru, dolů, divák z toho souboje nic neměl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ne tak strašné, jak jsem čekal, ale je škoda, že po dvou velice dobrých dílech vzniklo takovéhle béčko. Oproti Freemanovi je Tyler Perry citelně slabší Cross. Naopak Matthew Fox je prvotřídní záporák - ty jeho psycho pohledy neměly chybu a je škoda, že v současnosti prakticky nikde nehraje. Scénář je bohužel dost primitivní, akční scény viditelně odfláknuté - nulová choreografie je zamaskovaná otravně roztřesenou kamerou. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Alex Cross (Tyler Perry) je se svým týmem na stopě sadistického zabijáka (Matthew Fox). Ten se neohlíží napravo nalevo, a kromě svých cílů zabije také Crossovu kolegyni a také jeho manželku. Netuší, že tím si podepsal ortel smrti, protože Cross je pevně rozhodnut své blízké pomstít, ať to stojí co to stojí... Je mi naprosto jasné, jak tento film vznikl -- nejdříve to bylo celé napsané pro Stephena Seagala (alespoň kvalitativně tento film nikterak nevybočuje z kvalit jeho současné filmové tvorby). Ten měl ale zrovna rýmu, a tak bylo rychle třeba najít náhradníka - a aby se nalákali nějací další diváci, tak se hlavnímu hrdinovi dalo trochu známější jméno (Alex Cross - Morgan Freeman ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk). Nebo to možná bylo úplně jinak, ale je to docela fuk, protože tento film je stejně zábavný a stejně napínavý, jako ty Seagalovky. Jediné, proč by stálo za to tento film vidět je alespoň docela sympatický (resp. v rámci scénáře nesympatický) záporák v podání Matthewa Foxe. O zbytku hereckého obsazení bych se nerad šířil, neb bych musel mít nějakou poznámku o hereckém dně Jeana Rena a tak podobně... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Alex Cross bol skvelý v Zberateľovi bozkov. Už menej skvelý bol v Ako pavúk. Vo Vražednej hre je ÚPLNE zlý. Tyler Perry bol zaujímavou hereckou voľbou, pretože komiic vo vážnych rolách zvyknú byť bravúrni (Jim Carrey - Muž na Mesiaci). Ale nakoniec to dopadlo dosť biedne. Vlastne je to asi prvý prípad, na ktorý si paletám, kedy je komik v dramatickej úlohe zlý. A Jean Reno? Slabý ako slabá káva. Ako-tak poteší snáď len Matthew Fox v úlohe vychudnutého magora; aj uňho je to však dosť značná nuda. Scenár je nezáživný a o ničom. Škoda, Alex Cross je výborná literárna postava (trocha ako Jack Reacher v tom zmysle, že je veľmi dobre napísaná a chytľavá). ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Oveľa menší prúser ako som čakal. Fox je super záporák. A niektoreé časti filmu sú dobre natočené. Čo je najdôležitejšie film ma nenudil. Hlavný problém filmu je ale Tyler Perry. Ktorý idiot mu dal tú úlohu??? Wtf. Tučné prasa s nulovou schopnosťou hrať. Keby je miesto vo filme Idris Alba ako sa pôvodne počítalo, pridá sa trochu akcie a vylepšia sa niektoré detaily mohla to byť štvorhviezdičková záležitosť. Perry ale zráža film tvrdo dole. 50%. Do riti. Hlavne, že Dredd a Bullet to the head u nás do kín nejdú a túto vec hrali. Distribútori by si mali dať poriadnu facku. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Manželku režiséra Roba Cohena lze ve filmu zaznamenat v restauraci coby číšnici zvoucí Marii Crossovou (Carmen Ejogo) k jejímu stolu. (Conspi)
  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama