Reklama

Reklama

Životopisy: Nicholas Cage

(TV film)
  • USA Biography: Nicholas Cage

Obsahy(1)

Na narození svého slavného syna v roce 1964 vzpomíná otec Coppola takto: "Bylo to dítě, u něhož jsem měl pocit, že se mu musím představit." Zkoumavý a jakoby stále udivený pohled Nicolasi Cageovi (tehdy ještě Coppolovi) zůstal dodnes. Jeho cesta na hollywoodské výsluní ovšem vůbec nebyla snadná. V začátcích mu pomohl slavný strýc, režisér Francis Ford Coppola, ale právě věhlasné příjmení pak dělalo Nikolasovi velké potíže. Aby předešel pomluvám, změnil si příjmení na Cage, což byla jeho oblíbená komiksová postava. Dnes Cage známe z filmů jako Zběsilost v srdci, Opustit Las Vegas, Con Air a mnohých dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jako skalní fanynka musím dát 5*, ale i dokument samotný stojí za vysoké hodnocení. Jsem ráda, že v mé topce oblíbenců nejsou jen prázdné duše, kterým vyšla nějaká role, ale jsou to chlapi v každém ohledu. Nic je další z řady vynikajících zapálených herců, pozorných manželů, milujících otců a lidsky angažovaných slavných "ksichtů". Není lepší reklamy a účinnosti podobných aktivit než dobře profláklý obličej a slavné renomé, tak tak.... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejzajímavější pasáž dokumentu je ta, která se věnuje Nikiho přípravě na roli. Žraním nějakýho velkýho křupavýho brouka počínaje (už ani nevím na jakou roli v jakým filmu se tím sežráním Niki připravoval ) a chlastáním v Irsku konče. Že Nicolas Cage bere hrání vážně jsem věděl, ale že až tak. Mrzelo mě, že dokument nešel daleko víc do hloubky ohledně Nikiho neuvěřitelného zápalu pro hraní. V jednu dobu hrál Cage snad ve všem až jsem se bál, že vystřídá i toho lva ve znělce společnosti MGM. Po shlednutí dokumentu u mě Nicolas za jeho angažování ve prospěch globálního práva, hlavně v otázce dětských vojáků v zemích třetího světa těžce stoupnul v ceně. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za snahu vsugerovat divákům pocit, že N.Cage není workoholik se zvláštním přístupem k výběru rolí a ještě zvláštnější hereckou metodou, ale že je holt "troufalý". ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě "Cage patřil k těm, kteří chtějí holku. Nejlíp se cítí, když je zamilovaný". Cage v hospodářské krizi v roce 2008 přišel v zkrachovalých bankách o velké množství peněz a mám pocit, že to byl předěl v jeho kariéře, kdy začal brát šílené filmové sračky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Cage se někdy od dob Adaptace (měl namísto Adriena Brodyho získat Oscara) nebo Obchodníka se smrtí tak trochu hledá a ve skrz naskrz průměrných snímcích (World Trade Center, Ghost Rider, Nebezpečný cíl, oba Lovci pokladů, Next, Čarodějův učeň..) nikterak nebaví a nepřekvapuje a jen předvádí paletu několika otrávených grimas.. velká škoda.. protože i přes rozpačitost svých posledních rolí vždy s přehledem exceloval v celé řadě žánrů a své kvality už mnohokrát ukázal. V rámci dokumentu odhalující život největších hvězd Hollywoodu slušný nadprůměr, lacině neopakuje fotografie a nepředhazuje nepodstatné informace. Jen bych víc přitlačil na zásadní role.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama