Reklama

Reklama

Ve svém nejnovějším snímku Babycall spolupracuje Pål Sletaune s mezinárodně známou, talentovanou a momentálně velmi žádanou herečkou Noomi Rapace, která zazářila v roli Lisbeth Salander v trojdílné televizní adaptaci sbírky novel švédského novináře Stiega Larssona. Tentokrát si zahrála matku 8-letého syna Anderse, kteří společně utečou od násilnického otce a manžela. Ze strachu, že je najde, Anna svému synovi dá do pokoje vysílačku, aby si i v noci byla jistá, že je v pořádku. Z malého přístroje se však začnou ozývat zvláštní neidentifikovatelné zvuky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Každému, kdo viděl předchozí režisérovu thrillerovou kafkárnu Naboer (2005) by mělo být jasné, že ani v tomhle případě nepůjde o nějaký jednoduchý a přímočarý film. A je to tak, jeho zdánlivá syrovost a realismus se často prolíná s lehce surrealistickými a halucinačními okamžiky. Příběh sice začne tradičně až šablonovitě, ale postupně vám jeho děj začne plíživě a nenápadně zamotávat makovici, až najednou zjistíte, že jste z toho všeho vlastně tak trochu tumpachoví, a pak už jen pasivně čekáte na osvobozující rozuzlení na konci. Teď jsem tedy mluvil tak trochu o sobě. Pointa filmu byla jednou z point kterou jsem v jeho průběhu zvažoval, ale časem ji zavrhl pro její nepravděpodobnost. A heleme se... Už kvůli vynikající Noomi Rapace je tenhle severský nízkorozpočťák nadprůměrně příjemný filmový zážitek. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim. Většinu filmu jsem napjatej jak v čekárně u zubaře, nedokážu se rozhodnout, jestli mě ta civilní atmosféra dráždí kladně nebo záporně a po dokoukání jsem ve vaně ještě se svraštělym čelem dával dvě a dvě dohromady a pak mi to došlo. Celá pointa, celý to do sebe zaklaplo a já měl před sebou triviálnost celé zápletky. Ona sice není zas tak špatná, ale je strašlivě podobná všem těm thajským/korejským/japonským věcem akorát o něco seversky nepřístupněji. A ono když 4 hodiny vaříte bramborovou kaši, tak výsledek nemusí být úplně špatný, ale tak nějak si připadáte jak kretén. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Babycall se strašně vleče a kolikrát i uspává. Z letargie vytrhává jen Noomi Rapace v roli vyšinuté matky a dobrý herecký výkon podává i Kristoffer Joner. Jenže to je tak vše. Chybí napětí, atmosféra a ten nádech tajemna je velmi neumělý. Závěr mě sice docela překvapil, ale abych pravdu řekl zpětně jsem pak nechápal chování některých postav. Škoda. Nápad zase nebyl úplně marný. 30% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Matka, ktorá sa po odchode od násilného manžela so synom presťahovala a chce začať nový život, sa začne ocitať v podivných situáciách a dokonca z tzv. detskej vysielačky počuje zvláštne veci, pravdepodobne od susedov. Aj keď sa snaží zistiť o čo vlastne ide, postupne sa jej život začne komplikovať a navyše hrozí, že stratí opatrovníctvo nad synom. Predpokladám, že veľa ľudí si film pozrie hlavne kvôli vychádzajúcej hviezde Noomi Rapace v hlavnej úlohe, mňa však v tomto prípade nezaujala a jej konštantný výraz udiveného tragéda mi postupne začal liezť na nervy. A na nervy mi liezla aj väčšina nevýrazného a rozporuplného deja, ktorým ma sprevádzalo časté "deja vu" podobných a väčšinou lepších filmov, čo následne korunoval nevhodný záver. Taktiež sa vlastne nejedná o žiadny horor, iba o mysteriózne ladenú drámu s niekoľkými napínavými minútami, ktorá zdieľa viacero spoločných znakov s režisérovým predchádzajúcim počinom "Naboer". Pokiaľ sa však naďalej plánuje štylizovať do interiérovo ladených mystery príbehov, mohol by mrknúť napr. na tvorbu Guillema Moralesa, ktorý sa v tejto oblasti angažuje omnoho nápaditejšie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pomatená a svým hereckým projevem lehce retardovaná Noomi Rapace v dalším pomateném a smysl nedávajícím severáku.I když má film místy nějakou atmosféru, zbytek vůbec nefunguje a na kupu otázek přijde nic moc vysvětlující pointa, která tu šedivou nudu předtím vůbec nezachrání.Bohužel tomu nepomohl ani výtečný Kristoffer Joner, jak mě pijou krev tyhle drámo horory.40%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Noomi Rapace získala v roce 2011 na Rome Film Festival cenu pro nejlepší herečku, v roce 2012 získal film Grand Prize na International Critics Award na filmovém festivalu Gérardmer a 4 ceny Amanda Awards pro nejlepší herečku, produkci, scénář a zvuk. (Cheeker)

Reklama

Reklama