Reklama

Reklama

Ve svém nejnovějším snímku Babycall spolupracuje Pål Sletaune s mezinárodně známou, talentovanou a momentálně velmi žádanou herečkou Noomi Rapace, která zazářila v roli Lisbeth Salander v trojdílné televizní adaptaci sbírky novel švédského novináře Stiega Larssona. Tentokrát si zahrála matku 8-letého syna Anderse, kteří společně utečou od násilnického otce a manžela. Ze strachu, že je najde, Anna svému synovi dá do pokoje vysílačku, aby si i v noci byla jistá, že je v pořádku. Z malého přístroje se však začnou ozývat zvláštní neidentifikovatelné zvuky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný psychothriller s prvky hororu, který si v první půlhodince získá divákovu pozornost (hustá atmosféra, dobrý výkon Noomi Rapace), aby se následně rozmělnil do klasické "všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo" povídačky. V jednotlivých momentech celkem fajn severské strašení, ale celkový dojem .. jak už jsem řekl, nevýrazný. Režisérův předchozí kousek je poněkud jinačí hororová psycholiga. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus měl film až přílši mnoho otázníků. Film má v sobě pár napínáků a kvalitní herecký výkon slečny Noomi, ale ani to nemůže zakrát scénaristickou bezradnost a zastavit pramen nudy, který srší z filmu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nepáčilo sa, bohužiaľ. Tajomné zvuky z detskej vysielačky sú síce dostatočne zaujímavé pre horor (aj keď niečo podobné tu už bolo v jednom zo španielskej série Peliculas), ale napokon tomu ani nevenovali veľkú pozornosť a nasledovalo kvantum odbočiek a hluchých miest, pričom spracovanie je nezáživné, zdĺhavé, rozťahané, nudné. Riešia sa tam samé prkotiny - vzťahy otec - matka - syn, matka - syn, matka - nový frajer, nový frajer - jeho matka... uspávanka neskutočná. Jeden, max. dva atmosferické momenty počas celej prvej hodiny, ináč čistá rodinná dráma. Ku koncu sa to síce prepne do mysterióznej ducháriny, v ktorej sa začnú odhaľovať karty a divák (teda aspoň ja) spozornie, ale otrepanejší záver už ani nemohli zvoliť. Navyše či to celé vôbec dáva zmysel, je tiež dobrá otázka. Čiže veľké sklamanie, pochváliť môžem len kvalitnú kameru a slušný výkon hlavnej hrdinky (všetky ostatné postavy nesympatické). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to Hanba! Ten film měl tak vysokéj potenciál být skvěléj a dosáhnout levelu jako The Uninvited či The Sixth Sense a PRD!! Ve filmu spíše Převládalo Drama než Thriller, sem tam Náznak Něčeho nedotaženého.. Ovšem dvě věci mi vyrazily Dech a to Odhadovaný Rozpočet 25 Milionů,což netuším za co ! A, že film putuje do KIN ! O ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chce bavit všechny a kvůli tomu i všechny zklame. Dokonalá Noomi umí rozjet příjemnou thrillerovou atmosféru jen svými mimickými výrazy na hranici duševního zhroucení, ale scénář jí v těch nejdůležitějších chvílích podkopává nohy. Když se úspěšně naladím na tiché drama, přijdou strašící prvky a když přepnu na paranormální nervák, neděje se dlouhé minuty prakticky nic. Tohle není multižánrovka, ale pokus o originalitu za každou cenu, který se pár minut před pointou rozsypal tvůrcům v rukách. 50% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já měl štěstí v tom, že jsem od začátku nepočítal s hororem, ačkoliv by jím to někomu mohlo lehce zavánět. Tohle je hlavně drama (tak trochu narušené matce hrozí od sociálky odebrání osmiletého synka) s mysteriózním nádechem, nic totiž není tak, jak by se na první pohled mohlo zdát. To nejdůležitější si film nechává až na posledních cca 15 minut, což mnohé odradí, ale Sletauneho esem v rukávu budiž herecké obsazení dvou osamělých lidí v podání Noomi Rapace z trilogie Millenium a Kristoffera Jonera (režisérův předchozí Naboer nebo děsivý Villmark). Babycall rozhodně nebude vonět každému: nestaví na napětí, krvi a už vůbec né na lekačkách, ale mě si svým zvláštním způsobem získal. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Matka, ktorá sa po odchode od násilného manžela so synom presťahovala a chce začať nový život, sa začne ocitať v podivných situáciách a dokonca z tzv. detskej vysielačky počuje zvláštne veci, pravdepodobne od susedov. Aj keď sa snaží zistiť o čo vlastne ide, postupne sa jej život začne komplikovať a navyše hrozí, že stratí opatrovníctvo nad synom. Predpokladám, že veľa ľudí si film pozrie hlavne kvôli vychádzajúcej hviezde Noomi Rapace v hlavnej úlohe, mňa však v tomto prípade nezaujala a jej konštantný výraz udiveného tragéda mi postupne začal liezť na nervy. A na nervy mi liezla aj väčšina nevýrazného a rozporuplného deja, ktorým ma sprevádzalo časté "deja vu" podobných a väčšinou lepších filmov, čo následne korunoval nevhodný záver. Taktiež sa vlastne nejedná o žiadny horor, iba o mysteriózne ladenú drámu s niekoľkými napínavými minútami, ktorá zdieľa viacero spoločných znakov s režisérovým predchádzajúcim počinom "Naboer". Pokiaľ sa však naďalej plánuje štylizovať do interiérovo ladených mystery príbehov, mohol by mrknúť napr. na tvorbu Guillema Moralesa, ktorý sa v tejto oblasti angažuje omnoho nápaditejšie. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No teda docela zklamání. Je to v podstatě takovej slabší Naboer - máme tu osamocenou a trýzněnou hrdinku, častý procházení bytu, skromný dialogy, dlouhý tzv. "koukací" scény a spoustou záhad pramenících z paranoidní mysli (klasika typu: nepamatuju se, kde jsem posledních pět hodin byla, viděl jsem tě - to jsem nemohla být já, atd). Není to ale špatnej film, jen nedostál očekávání. Za sebe můžu říct, že jsem se nenudila, protože podívaná to byla rozhodně napínavá. Baví mě i to uvažování nad pointou a k tomu velmi slušný výkony Noomi Rapace a Kristoffera Jonera. Bohužel konec, kterej to mohl dost pozvednout, je tu suchej, nudnej a spíš zklame. Jinak bych dala snad i ty 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Anna so svojim synom Andersom utekajú pred tyranským manželom a otcom. Pomaly si zvykajú na nový život, školu a byt kde momentálne bývajú. Nakoľko má Anna o svojho syna strach, rozhodne kúpiť malé vysielačky na prenos zvuku slúžiace na kontrolu malých detí spiacich vo vedľajšej miestnosti. Vysielačka však zrazu prenáša záhadné hlasy, plač a krik, ktoré sa jej syna netýkajú. Za každú cenu sa teda snaží zistiť pravdu čo sa to vlastne deje a odkiaľ zvuky prichádzajú. Noomi Rapace mala radšej druhý krát kopnúť do osieho hniezda. Nudné, znudené dielo riešiace pomätenú ženu, ktorá sa nikdy nespamätala z rodinnej traumy so štipkou mysterióznosti v poslednej 15 minútovke. Úplne bez napätia slúžiace skôr na uspanie ako na vystrašenie diváka. Dať tejto "čistej" dráme prívlastok horor či thriller je trúfalejšie, ako hrať finále LM bez postranných rozhodcov. Neviem kde a ako nahrabal tento film 50 %, ale mne nestačí, že v ňom hrá úspešná herečka, ktorá je momentálne žiadanejšia ako Schwarzenberg na český hrad. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudný patvar, v němž nefunguje nic tak, jak má. Atmosféra si vzala dovolenou, psychologie nefunguje a scénář je tak bezradný, že je to ke konci až k pláči. Režie se také nevyhrabe z podprůměru a výborná Noomi Rapace to sama nezachrání. Zkrátka ani horor, ani psychologické drama, jen nevýrazná nuda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Noomi hraje přesvědčivě, jenže já jsem tento severský nehoror nepobral. Vysvětlete mi někdo o čem to vlastně celé bylo? ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[SCANDI 2014] Spoilery. Najväčším úskalím filmov s psychicky narušenými hrdinami je naša neschopnosť vžiť sa do ich situácie. Pri záverečnom rozuzlení žánrových filmov na túto tému je preto častým verdiktom divákov "to bola ale blbosť". Babycall uznávaného režiséra Påla Sletaune pritom nemožno tak ľahko zaškatuľkovať a odhodiť, pretože, i keď nehýri originalitou, dokonale sa výrazovými prostriedkami identifikuje s ťažiskovými motívmi filmu. Postavu paranoidnej matky na úteku pred domácim násilím dopĺňa výrazné precítené herectvo Noomi Rapace, ruka v ruke s ľahkými hororovými prvkami v podobe desivých zvukov z vysielačky a neodlíšiteľnosti reality a halucinácií idú majstrovská práca so zvukom/postsynchrónmi (ktoré vťahujú do deja už počas úvodných titulkov) a vynikajúca výprava/vizuálna stránka. Film však trpí narastajúcim vrstvením preludov a nezrovnalostí v Anninom subjektívnom vnímaní reality (spomienka na Memento, Insomniu a ďalšie), ktoré síce možno ľahko odôvodniť spúšťačom v podobe detskej vysielačky, avšak divákovi pripravuje zmätočné finále, ktoré sa pokúša zabiť príliš veľa dejových múch jednou ranou. Navyše je zmena tónu v závere príliš strmá oproti pomalému budovaniu atmosféry naprieč filmom a preto pôsobí neohrabane. Ako večerná/nočná jednohubka však postačí. 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl nudnější horor, pokud to tak mohu brát. První hodina naprosto o ničem a scény, kdy matka chodí za synem, vodí ho všude, kecají naprosto o ničem a navíc hlavní "ne"herečky výkon je naprosto tragický. Snad nejvíc mě dostávaly scény, kdy koukala jak péro z gauče, což po většinu této hororové tragikomedie. Druhá polovina filmu byla to samé a celá pointa byla o ničem, dá se říct, čekání na "nic". Lepší hodnocení než jeden stupeň dát opravdu nemohu... 2/10 = 20% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Mizerný pokus o horor se skvělou Noomi Rapace v hlavné roli. Noomi tenhle film drží na koukatelné hranici mezi vypnutím snímku a mezi dodíváním se. Snímek nefunguje ani jako horor a ani jako thriller. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Občas příjemně atmosferický, ale jinak neskutečně utahaný horor, který mi ve výsledku přišel krutě o ničem. Noomi Rapace, byla tím nejlepším co film nabídl. A to se ani nesvlékla. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pomatená a svým hereckým projevem lehce retardovaná Noomi Rapace v dalším pomateném a smysl nedávajícím severáku.I když má film místy nějakou atmosféru, zbytek vůbec nefunguje a na kupu otázek přijde nic moc vysvětlující pointa, která tu šedivou nudu předtím vůbec nezachrání.Bohužel tomu nepomohl ani výtečný Kristoffer Joner, jak mě pijou krev tyhle drámo horory.40%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejšedivější průměr, jaký si umíte představit, zároveň klasicky seversky chladný a nepřístupný film, jehož nad vodou drží (nepřekvapivě) Noomi "Lisbeth" Rapace. Spoiler! Závěrečný twist, resp. rozuzlení, mi ale moc nesedlo... ()

Reklama

Reklama