Reklama

Reklama

VOD (1)

Jedné zimní noci v New Yorku se sirotek Peter (Colin Farrell) pokusí vykrást honosné sídlo. Ačkoli si myslí, že je dům prázdný, najde uvnitř jednu z dcer majitele. A tak se zrodí láska mezi mladým irským zlodějem a krásnou umírající dívkou. Zimní příběh se odehrává v mytickém New Yorku v časovém rozpětí delším než jedno století. Je to film o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je protřelý zloděj, kterého by nikdy ani nenapadlo, že mu ukradne srdce krásná Beverly Penn (Jessica Brown Findlayová známá ze seriálu Panství Downton). Jejich láska je však prokletá. Dívka trpí smrtelnou formou souchotin a Peterovi předpověděl mnohem krutější smrt jeho bývalý učitel, ďábelský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter se zoufale snaží zachránit svou jedinou pravou lásku, bojuje o čas a proti silám temnot. A to i navzdory tomu, že Pearly dělá vše, co je v jeho silách, aby mladíka porazil - vítěz bere všechno a poražený bude zatracen. Peterovi může pomoci už jen zázrak a pouze čas ukáže, jestli se nějaký opravdu stane. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Nebolo by od veci, ak by sa jedneho dna z Netflixu rozhodli Zimny pribeh adaptovat ako serial.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Mě chceš poučovat o rozumu? :)

Inteligence mám dost, ale nebudu se ti tu ospravedlňovat nebo machrovat co všechno jsem dokázal a jakou inteligenci mám.

Racionálně jsem ty zázraky vyvracel stejně jako ty, dokud jsem nedostal důkaz takový, který už vyvrátit nejde. Nejsem věřící odmala, nejsem z věřící rodiny.

 

O tvé inteligenci zase vypovídá jak rychle soudíš jiné, viz. "viděl a zažil jsi prd".

 

Tak příklady: Ledvinový kámen o průměru 11 mm, zmizel, nevyplavil se. Na sonu byl, pak už ne. Kameny takového rozměru se nerozpouští

Noha, kratší o několik centimetrů, dorostla do správné délky, během pár okamžiků, ne během měsíců či let.

Rakovina v metastázi, viděna jak na screenech plic, tak po biopsii. Zmizela během dvou týdnů.

Bolesti zubů, několik let, problémy s osmičkami. Problém zmizel během pár dní a už se neopakoval.

 

Každé této události přecházel bezprostředně předtím okamžik, kdy se za dotyčného modlili, nebo se modlil sám. Náhoda? Nebo realita?

Můžeš věřit a nemusíš. Takovýhle příkladů je plno. Ano, některé jdou vysvětlit racionálně, placebo efektem, namlouváním si, shodou okolností... Některé ale ne, protože jsou pravděpodobnostně blízko nule kdykoliv, natož aby se stali zrovna ve chvíli kdy dotyčný žádá o nápravu Boha.

Nestane se tak vždy, někdy ano, někdy ne. Někdy je to drobnost kdy by se to stalo i za normálních okolností bez Boha, jindy ne.

Tebe ale asi nic vážně nepřesvědčí. Hlavně že mě budeš urážet že mám malou inteligenci a že si namlouvám.

Ano, setkal jsem se s křestany, u kterých protáčím očima, čemu věří, a co všechno je podle nich Bůh a ďábel. A nedivím se ti. Ale strkat všechny do jednoho pytle, to je trochu moc.

Někdy nemluv s řadovým křestanem, aby sis udělal obrázek, ale zkus si promluvit s doktory teologie. To uvidíš na kolik společných témat dojdete a že nejsou "divní" a "málo inteligentní" a na spoustu tvých otázek ti zodpovědí. Jenže ty očividně nechceš a já na to už dále nemám sílu.

 

zodpověděl jsem ti, na co jsi se ptal, pokud ti ani tohle nestačí, pak jsi tu rigidní ty a ne já. Odmítáš jakoukoliv diskuzi a jen urážíš a škatulkuješ.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Badmaniak

videl a zazil si prd... a tak isto ludia, ktorym veris... pravdepodobne mas len nizke IQ aby si si pospahjal nejake veci a tak si to nazval zazrak... daj mi priklad zazraku konecne... co si videl ? zazil ? co zazili tvoji znami ? ... priklad chcem priklad... a ja ti ten zazrak vyvratim niecim co sa vola rozum

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Každou stránku kterou bych ti poslal bys pokládal za náboženskou a nedůvěryhodnou, i kdyby důvěryhodná byla.

Každé svědectví napsané na interntu bys bral za výmysl. Jenže já tě nemůžu přesvědčovat o něčem, co jsi neviděl na vlastní oči a nevěříš tomu. Kdežto já to viděl, zažil a slyšel spoustu svědectví od lidí, kterým věřím, které znám.

Doporučil bych ti jeden film, kde se právě uzdravování dotykem zabývají, ale taky bys mohl říct, že je to čistě nahrané a je to náboženská agitka.

Kdo neche věřit, neuvěří, ani kdyby se mu zázraky děly přímo před nosem.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Badmaniak

daj odkaz kde sa mozem o tom docitat.... o dorastenej nohe a vylieceni ochrnutia dotykom... ale odkaz na doveryhodnu stranku. Nabozenske stranky nechcem...

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

jhr

Podle čeho jsi usoudil že jsem dement a že jsem náboženský fanatik? Náboženský fanatik vypadá rozhodně jinak než jen to že věří v Boha.

Vadí ti snad že věřím v něco co jsi nikdy neviděl? Já ani ty jsme neviděli chybějící články v té slavné evoluci mezi například plazem a ptákem, a přesto v ni věříš. Ale já jsem dement a ty ne? O co je Bůh méně pravděpodobný než evoluce? Víra v evoluci je stejně nepodložená jako ty si myslíš že je nepodložená má víra v Boha. Až mi ukážeš důkazy o existenci mezičlánků mezi různými tvory, uvěřím v  evoluci (věřím v ikroevoluci, jako Darwin, ale makroevoluce je blábol aani Darwin ji nijak nepodpořil - mimoto, i Darwin byl věřící v Boha). Máme vykopané tuny koster které jsou dle vás staré až půl miliardy let. Přesto nějak tam chybí mezičlánky dokazované evoluci a nemáme žádné tuny druhů co jsou mezi tvory jak je známe dnes, až na pár vyhynulých. Ale to nestačí jako důkazní hodnota. Za dob Darwina bylo pochopitelné věřit v evoluci, neměli ty tuny vykopávek a čekalo se že to dokáží, byla to jen teorie hypotéza. Která ale nebyla dokázaná a pro nedostatek důkazů které nelze již nalézt (vykopávek máme tuny a není pravděpodobné že se najde to co hledají evolucionisté) by měla být hypotéza makroevoluce zavrhnuta. A pokud si něco zjistíš, pomalu se od této teorie ustupuje. Jen někteří se jí budou držet právě proto, že jiná teorie není. A kdyby lidi uvěřili, že evoluce je nedokázaná, museli by uznat například kreaci nebo že nás tu vysadili mimozemštany a byli jsme vyvinuti jinde. Protože vše nasvědčuje tomu, že druhy jak jsou na zemi jsou tu bez vývinových mezičlánků a vyvíjí se již jen v rámci druhu.

Tedy jak tu psal tvůj kolega "pokus-omyl, pokus-úspěch" možná funguje, ale ne tady na naší Zemi během poslední miliardy let, ze které věříte že vykopávky jsou (o dataci se hádat ted nebudu, která je nepřesná, jako třeba datování podle izotopu uhlíku). Všechny vykopávky co máme postrádají mezičlánky. A kde ještě by jste chtěli kopat aby jste nalezli dané mezičlánky? 

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Nikdo netvrdí, že Bůh stvořil svět za 7 dní (mimochodem je to 6). Je to metafora, i když spousta věřících v to věří doslovně. Já ne.

Bůh stvořil svět dokonalý, i lidi. Jak jsi psal, dokonalá harmonie, fyzikální zákony atd. I člověk je jeden z nejdokonalejších tvorů. Inteligence, dokonale vyvážené tělo po fyzické stránce (délka života, výdrž, rychlost reakcí), i když se ti to nemusí zdát. Ale nemůžeme být živi dlouho jako želva a mít reakce kolibříka.

A to proč jsou tu zlí lidé? Každý člověk je zlý, je zkažený. I ty i já, i Matka Tereza i Hitler. Všichni. Máme svobodnou vůli kterou nám Bůh dal a proto svět vypadá jak vypadá. Ty máš možnost lhát a zabíjet. Třeba nezabíjíš, ale jistě lžeš a pravděpodobně určitým způsoem kradeš. Určitým způsobem jsi pyšný... Mluvíš o smrtelných hříších, ale neznám člověka, který by nějak neporušil všechny z nich. I když zrovna nevykade banku a pímo nezabije člověka, tak udělá něco malého, co si ani neuvědomí, že je stejné. Nenávist jako vražda (Doporučuju Zaslanou poštu od Pratchetta), a podobně.

 

Důkazy které mám pro Boha bys ty nazval třeba náhodou, přesto to není náhoda, když se to stane a je to statisticky nepravděpodobné. Nebo se začni pohybovat v kruzích letničních křestanů a uslyšíš tisíce svědectví, jako vyléčení nevyléčitelného (rakovina, ochrnutí, dorostlá noha)... Bůh nesplní všechny naše modlitby, ale některé splní a rozhodně to nejde nazvat náhodou, jako například člověk vyléčený dotekem z ochrnutí. To co znáš z příběhu o Ježíši jak léčil slepotu a podobně se opravdu děje i dnes. Mohl by to každý vidět na vlastní oči, ale vy tomu nevěříte a vidět to nechcete. Když o tom někdo bude mluvit, budete ho mít za někoho "kdo patří do ustavu". Jaký důkaz by sis potom představoval, když aji zázraky jsou ti málo?

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Badmaniak

ty máš dôkaz o Božej existencii ? sem s ním... budem veľmi rád...

 

Náhoda... nie je to náhoda... evolúcia a všetko ostatné funguje na spôsobe pokus - omyl, pokus - omyl, pokus - úspech... Ak pripustím, že svet je dielom Boha, tak mi vysvetli jednu vec. Ak je všemocný, dokonalý a miluje nás... Prečo vedci dokázali, že svet je milióny rokov starý ? Asi ho teda za 7 dní nestvoril... ďalej prečo keď vytvoril ľudí, tak ich všetkých neurobil dobrými - zabránil by tak vojnám, hladomoru, závisti a vlastne všetkým smrteľným hriechom ? Prečo to neurobil tak ? Jediná odpoveď je (pokiaľ existuje) že je to zvrhlý znudený úchyl, ktorý sa rád pozerá a zabáva na ľudskom utrpení.

 

O tých fyzikoch a vedcoch co píšeš... Boh je pre nim synonymom pre pre dokonalú harmóniu prírodných síl a fungovania vesmíru. Slovo Boh má pre nich úplne iný význam ako pre veriacich.

 

A teraz od teba naozaj chcem ten dôkaz... ak mi nenapíšeš jediný logický argument v prospech Boha, tak ani nepíš... ak máš v pláne mútiť vodu drístami a láske v srdci a stavu duše... 

na příspěvěk reagoval jhr, Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Problém je ten, že nikdo nemůže dokázat neexistenci ničeho. Je to nemožné. Dokázat se dá pouze existence. Teorie o neexistenci bude vždy jen teorie, byť může být správná.

Tedy pokud by nebyl důkaz o existenci Boha, pak je možné, že by jsi ty se svou teorií o neexistenci mohl mít pravdu.

Jenže spousta lidí má důkaz o existenci Boha včetně mě. A spousta předních vědců, obzvláště fyziků, věří v Boha. Možná ne křestanského, ale čím víc člověk poznává svět, tím více se z něho musí stát deista. Tedy víra v něco vyššího se dá jednoduše dokázat sporem a vylučovací metodou. Kdežto teorii vzniku života a všeho "náhodou", to už je jen z čistě racionálního pohledu docela kravina ne? :)

 

A k tomu nucení dětem, já si nevšim, že by tam někde prosazovali kostely, Ježíše nebo mešity či cokoliv. Ve většině takových filmů se prosazuje jen nějaké poselství a vyšší smysl života. A i to stačí k tomu, aby se zarytí ateisté snažili tyto filmy rovnou hodit do odpadu. Mimochodem, ateismus je taky víra v něco, a máš pro to důkaz? :)

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Ludia co veria na draky sa nesnazia zlakat moje deti, aby na ne verili tiez a nevnucuju im draciu vychovu v skolach...

 

"No a to že Bůh je kokotina? No co ti na to řícT? Snad jen že jednou se přesvědčíš o opaku. ;)" - co ja by som dal za to, aby som mohol vidiet teba a podobnym do ksichtu ked zomries :)) ktovie... este mozno budes mat cas uvedomit si ako si prekurvil roky svojho zivota pred klamstvarozsievajucim panicom :) Tak ako ty mas istotu, ze boh existuje... ja mam istotu, ze boh neexistuje a preto je moje hovno v klude :)

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Zvláštní že se to netýká celého sci-fi a fantasy oboru kde jsou Marťani nebo draci.

Nevšiml jsem si, že by nějak protláčeli existenci Boha, je to prostě námět jako každý jiný. Stejně jako ti draci, kteří podle tvého snad taky neexistují ne? :)

Já v Boha věřím, ale to neznamená, že nevím jaké to je být ateistou. A zrovna v tomhle filmu se Bůh nijak neprotláčel a šlo spíše o poselství, které bylo univerzální.

No a to že Bůh je kokotina? No co ti na to řícT? Snad jen že jednou se přesvědčíš o opaku. ;)

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Badmaniak

no jo... ono to uz tak byva s tym Bohom a percentami... aby si chapal ide o to, ze normalnych ludi uraza ked im chces silou mocou predat vec , o ktorej dopredu vedia ze je kokotina....

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

duckman

Spíš to bude tou spirituální částí filmu. Už dlouho si všímám, že jak je někde Bůh, tak automaticky 20-30% dolů. :)

Mě se to hodně líbilo. Ze začátku sjem se ztrácel, pak to byla trochu nuda, ale nakonec konečným poselstvím to vše zachránilo. Obzvláště když věřím tomu, že to tak opravdu funguje. Možná až na ty hvězdy, ty furt beru za hořící koule plynů. :D

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

V půlce jsem to už chtěl vypínat s tím, že to je neuvěřitelná blbost, ale pak se to naštěstí konečně rozhýbalo.

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Tak to je fakt šílenej propadák. při rozpočtu $60 millionů, to zatím zarobilo 12,437,853.. To je šílenost.. Budou padat hlavy?

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Mary33

Mary33 (hodnocení, recenze)

Naprosto chápu nepozitivní hodnocení, ale osobně jsem už tak dlouho z žádného filmu nebyla TAKHLE UNEŠENÁ! A o počtu použitých kapesníčku nemluvě :D Bylo to kouzelné, magické, romantické...prostě nádherné. City přeci nepotřebují logiku, tak ji tam nehledejte! A nechte se unášet na vlnách zázraků a lásky :)

Stingo

Stingo (hodnocení, recenze)

Docela rozpoluplně hodnocení, někdo dává jednu hvězdu a pak tu vidím i pět. Asi se na to budu muset podívat.

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

je to škoda, dobrej soundtrack, krásná Jessica, standartně dobrej Crowe, námět jak hrom a taková pitchovina, že jsem dlouho větší neviděl, přitom, jak pozve Farella na čaj, to jsem si říkal, slibně se to rozjíždí, pak ale letí kůn, co je pes...no nic

TheBest

TheBest (hodnocení, recenze)

bude to klasická romantická blbost, ale na rande s holkou uplně ideální :D

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Zrovna to rozebírají v Odvážných palcích - prý tento film je "koncentrát WTF" ... :)

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

mm13

pravda. a +/- práve mi trochu vadí, 40 percent by som mu veril, 30 moc nie.

ale priznávam že som kvôli spoilerom ten článok nečítal

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Hej, ignorant je presne to slovo, ktoré sa na neho hodí stále častejšie. Ignorant a  rutinér, buď mu niečo sadne alebo nie, pozastavuje sa minimálne. Ale tak takto ho aj treba brať, stále sa mi väčšinou podarí odhadnúť, kedy prestrelil a mám jeho text ignorovať a kedy trafil. Zimný príbeh, obávam sa, +/- trafil.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

mm13

ja som mal vždy radšej Ondreja Vosmíka.

nehovorím že Fuka píše zle, ale skrátka niektoré veci vo svojich textoch úplne ignoruje.

a pravda, mne už sa nato tiež moc nechce ísť

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Fuka má vrchol za sebou, z čias, keď ešte písal do Cinemy. Vtedy som sa vedel stotožniť s takmer každou jeho recenziou. Dnes sa s tým už neserie, často strieľa od boku. Jeho texty sa však stále skvele čítajú, recenzia na Zimný príbeh je riadna prča, bavil som sa ako už dlho nie. Naviac mi to v tomto konkrétnom prípade ani nepríde extra mimo, podobné výčitky sa objavujú aj v zahraničných recenziách a tých pár pozitívnych ohlasov nevyznieva presvedčivo. Ani samotný Gaiman vo mne veľkú nádej nevzbudil.

Samozrejme je najlepšie presvedčiť sa sám, akurát že teraz sa mi už do kina veľmi nechce...

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

ja viem že fuka je akože všeobecne hodne uznávaný, ale jeho hodnotenia sú značne prehnané a jeho názory často nelogické, až hlúpe

na příspěvěk reagoval mm13

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Bylo to opravdu výborné. Je to megakýč, ale skvěle natočený megakýč. Celé je to prodchnuté melancholickou náladou, která se mi ovšem trefila do noty a fungovalo to na mě. Dost tomu pomohla hudba Hanse Zimmera a Rupert Gregson-Williamse, která přesně podbarvuje jednotlivé scény. Akorát to  mohlo být klidně ještě o půl hodiny delší. Ano, asi budu jediný, komu se Zimní příběh upřímně líbil, ale určitě se za to stydět nebudu.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Rob Roy

Fuka na hrad! :-D ... inak ale škoda, trailer zaujal, mal som chuť na skvele obsadenú romantiku v mysterióznom balení.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

František Fuka: Film je brutálně nevydařený od samého začátku, kdy slyšíme ženský hlas vyprávět ve stylu "Co když dřív nebyly na obloze hvězdy? Co když je každá hvězda ztělesněním zázraku, který se stal? Co když je vše propojeno? Co když každý z nás je zázrakem, který jen čeká na to, aby se mohl naplno projevit?" - A já měl chuť odpovědět "A co když ne a co když jsi kráva?"----  :D celá recenze tady

na příspěvěk reagoval DaViD´82, mm13

De Large

De Large (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Dodržujú program? Tak neviem ako to funguje v Blave, ale v Košiciach sa stane tak raz za rok (doslova), že nedodržia program - ale to maximalne pre velku technicku poruchu. Za minuly rok sa nic take nestalo...

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Související novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (více)

Reklama

Reklama