Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 3
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Recenze (104)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Dallaské klobúky sa nezmenili , fára teda áno .Tá jeho životaschopnosť a ignoranctvo a veľa iných schopností ho robí nesmtrteľným J.R. slizko spoľahlivý a cast ,ktorý Mu vlasnene robí v podstate kulisu- je OK.Dôstojnejšie úmrtie si ani Larry nemohol priať.I luv Ya ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velkolepý džejárův návrat, který se snaží zprvu sázet hlavně na nostalgii. To sice chvilku vychází, ale jakmile ta začíná ustupovat, tak přicházejí problémy. Nový Dallas je totiž opravdu velká nuda s tunami intrik, které vás ani nebudou zajímat a hordou nudných dialogů. Stará garda je fajn, nová generace modelů a modelek na odpis. Jestli má být mdlý Josh Henderson novým “džejárem“, tak to nás opravdu moc zábavy nečeká. Tento nevýrazný klučina na svého legendárního seriálového otce opravdu nemá.Zkrátka nový Dallas je ještě větší nuda, než jsme čekali. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Džejár byl a vždy bude pro mě největší seriálový bad ass cowboy :) To byl hlavní důvod, proč jsem hltal starý Dallas díl po díle, nový sází hodně na nostalgii a pavučinu intrik, uvidíme jak dlouho jim nastolené tempo vydrží. Říká se, že stará láska nerezaví, tak jsem zvědav jak dlouho to tihle páprdové utáhnou:) Po 5ti dílech to možná vypadá, že dokonce i ty 4* budou:) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Máte rádi intriky? Tady si jich (alespoň tedy v první polovině seriálu) užijete tolik, že je ani nebudete stíhat. Proč? Protože Džejár.;-) Je to neuvěřitelné, ale tahle reinkarnace "Dallasu", jejíž vznik u mě budil spíše úsměv než zájem, je ve finále ropou nasáklá pecka, kterou napjatě sleduji a vůbec se za to nestydím. Guilty pleasure & John Ross is my #1. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo, opět slátanina - opravdu to je nekoukatelné. Stejně jako stará, natahovaná verze. Když čas od času mrknu v TV na toto, nic moc mě nezaujme - a to je ještě o kousek snesitelnější než původní Dallas. Za mě to vidím jen na 10% = odpad! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je nemožné, že nový Dallas po takové klasické slátanině, jakou byl ten starý, přišel s něčím dívatelným a normálním. Opravdu jsem byl skeptik, když jsem si jen vzpomenul na šílené Bobbyho kudrny a J.Rovu sexuální posedlost, ačkoliv se v seriálu dohrabal s ženou akorát tak maximálně zakrytý pod dekou až po krk. Pytlovina to byla šílená a dokonce ji Nova vysílala v hlavním čase. Když se seriál s torzem původních postav po mnoha letech vrátil, už jsem na něj hodit oko nechtěl. Jenže dostal jsem to k zhodnocení a totálně znechucen sledovat naftaře, mně přišlo i těch 45 minut, co jedna epizoda z osmi trvá, poměrně dost. Jenže slátanost se odbourala, přibyly nové a sympatické postavy, respektive potomci slavné dynastie Ewingů, realizace se ujal schopný režisér a na světe je velmi snesitelný nástupce původního legendárního maratonu o mamonu, intrikách, ropě a boji o moc. No zase až taková bomba to není, to zase jsem se až tak nebavil, abychom si rozuměli, ale po předchozím martyriu s Bobbyho kudrnami, je i "džejárovo" výří obočí snesitelné. A je zajímavé sledovat, jak postavy za tu drahnou dobu zestárly a které z nich jsou zachovalé a které naopak. A Southfork zase ožívá. Potomci slavného rodu Ewingů ho nenechají padnout. Jordana Brewster byla píchatelná jako vždy. 40% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

No na novém seriálu je dobrá jediná věc - znělka, připomínající někdejší legendu mezi seriály/soap operami. Na druhou stranu, tvůrci se evidentně snažili, aby pilotní díl neodradil - do padesáti minut nacpali tolik událostí, jakých jsme se dřív dočkali nejmíň v tuctu dílů. Potěší znovuzrození J. R., výborný vzhled Sue Ellen, zamrzí trapný motiv Bobbyho nemoci, a mladí... ti mají do "starých" hodně daleko. Sympatická je snaha scénáristů z Johna Rosse vykutat ještě větší svini, než (jsme doufali že) byl J. R., trapná je naopak postava zhrzené Christopherovy lásky Eleny (Torettova sestra z Rychle a zběsile) a jejího (jakože) předchozího vztahu s mladým adoptivním synkem mladšího Ewinga. Naopak moc dobře se kouká na Julii Gonzal. Sledovat to určitě nebudu, ale druhý díl se ještě pustit dá. 2* a z úcty k třem jmenovaným legendám 3. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dallas navždy zostane televíznym kultom. Pochopiteľne, myslím na seriál, ktorý uzrel prítmie obývačiek už v roku 1978 a mnoho rokov ponúkal nevšedné zážitky s najväčším televíznym gaunerom J.R. Ewingom. Ako to už v seriáloch býva ( nemyslím teraz predčasné ukončenie z dôvodov nízkej sledovanosti ), pribúdajúcimi dielmi úroveň klesá, ale i tak mal Dallas obdivuhodný počet častí. Nový Dallas to určite nestretne... ale po prvej sérii ( 10. častí ) som nadmieru spokojný. Hrajú tu starí známi ( Hagman, Duffy, Gray ), kontinuita je teda zachovaná a nové tváre sú vhodne vybrané. A to najhlavnejšie... príbeh ako taký funguje. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Největší podíl má pochopitelně účinek nostalgie na zašlou slávu původního seriálu a účast starých herců, i když poněkud zestárli, ale nikdo nemládneme. Pompézní okázalost, naftové impérium, chapadlová moc a nezbytné rodinné intriky pořád táhnou, ať je doba jinde o třicet dlouhých let nebo ne. Ona kombinace staronového světa má pokaždé své kouzlo a opodstatnění. Po dlouhé době seriál, který jsem ochotná pravidelně sledovat, a to je co říct! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Není to moc ono je to sice slušné a zajímavé ale já radši starší, protože tady už to nebylo prostě ono. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Škoda že sledovanost v ČR nedosahuje potřebných výšin a my musíme "zhltnout" dva díly za sebou v nedělním večeru. Je sice pravda, že jsem od seriálu nic světoborného nečekal, ale osobně mě příjemně překvapil. Děj "drží" nad vodou L. Hagman a jistě skoro každý vždy čeká na scénky s ním. Trochu se pletu v těch mladých dívkách. Ale možná se to postupem času zlepší a já budu dokonale spjat se všemi hrdiny Dallasu. Těším se na další díly. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Dallas a J.R. jsou zpátky! A to i přes ty vrásky a šedou kštici v lepší formě, než kdy dřív. Těžko uvěřit tomu co jsem právě napsal, ale je to tak. Návrat Dallasu by se dal bez nadsázky označit za televizní událost roku. Nutno podotknout, že stanice TNT za to vzala opravdu s vervou. Je to vidět na nákladné produkci(plno otevřených venkovních scén, pronájem stadionu Dallas Cowboys v pilotu atd.) i zatím v rámci možností kvalitním scénáři a režii. Herecké obsazení se dle mého názoru vcelku vydařilo. Jesse Metaclfe jako dobráček Christopher a Josh Henderson jako černá ovce rodiny John Ross junior jsou pro obě role jako stvoření. O veteránech ani nemá cenu mluvit, tam je kvalita již dávno ověřená. Mimochodem, nevím jestli Brenda Strong, která hraje Bobbyho novou ženu Ann, má nějakou zálibu ve zbraních, nebo tak něco, ale zatím v každé epizodě měla scénu v níž se plíží Southforkem s puškou v ruce a jistotou člena speciální zásahové jednotky:-) Za co tvůrci zaslouží absolutorium je zachování původní znělky. Obzvláště si toho cením z důvodů, že dnes už se prostě titulkové sekvence u seriálů příliš nenosí a je to podle mne škoda. Po prvních třech epizodách(první sezóna bude mít pravděpodobně pouze deset epizod) jsou to poctivé čtyři hvězdy plné intrik, zrady a pořádně zamotaných vztahů. Ewings are back on top! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zazobanci z Texasu jsou zpět! Ze starých známých se stali pěkní páprdové a k nim přibyli štíhlé mladé krasavice a nagelovaní hošani v superautech. Nová doba si vyžádala nový vzhled, aby autoři přilákali i mladší publikum. "Stará parta" v původním seriálu však působila více reálněji, uvěřitelněji a životněji než tito modelové. Do úvodních dílů jsou dobře zakomponovány klasické podrazy, blafy a intriky, které si žadoní o vyřešení a o sledování dalších dílů seriálu. Neměl jsem v úmyslu vidět více než první dva díly (z původního seriálu jsem možná stovku dílů viděl), ale je-li jich pouze deset (a ne nekonečný seriál), tak to možná dám... 70% za první 2 díly #edit po 8. díle: pořád je solidně "přeintrikováno"...a už se mi pomalu přestávají ty dvě holky plést... :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je to horšie ako pôvodný seriál, ale tak ako ma už po rokoch príliš nebavil originál, tak ani pokračovanie ma už nenadchlo a vydržal som sledovať 6-7 dielov. Okrem návratu viacerých pôvodných hercov som si užil aj návrat väčšiny pôvodných CZ dabérov. Bohužiaľ dabér tej najdôležitejšej postavy sa pokračovania nedožil. A behom seriálu za ním odišiel aj herec, ktorého mal dabovať. Príbeh a intrigy J.R.a sa definitívne uzavreli. 5/10. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak tvůrci do "pouhých" deseti dílů dokázali vecpat zápletekco by jiným seriálům stačily tak na 10 řad. Občas to působilo, že to tak dělají s naprostým úmyslem nadnést se nad původní díly. Každopádně i přes to se z toho stal poměrně bizardní, ale zábavný návrat, který určitě stálo za to vidět. J.R. definitivně stále úžasně slizký sympaťák - junior se zatím tváří jako jako solidní nástupce. Uvidíme jak se s tím vypořadá po smrti Hagmana druhá řada. Nejlepší díl: 1x09 - Family Business ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Hmmm.. když šel původní Dallas byla jsem ještě děcko, co se chtělo koukat na všechno možný, na co koukali dospěláci, takže něco o tom vím. A tak když se doma zase objevilo, tak jsem se přidala. První dva díly docela ušly, ale pak to byla nuda, nic se tam nedělo, byli to jen dokola samé žvásty ála jedna bába povídala.. Kdybych to chtěla někomu převyprávět, tak se to vleze asi do 3 vět.. tak prázdný pro mě ten děj byl. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Bombastické zakončení druhé řady. Dokonce jsem si, a nestydím se za to, u tohoto závěru pobrečela. Ukázalo se, že ten po celou dobu hrozný JR, měl také srdce a nade vše miloval nejen Sue Ellen, ale také svého syna a bratra Bobbyho. A také se ukázalo, že John Ross je jeho syn se vším všudy. Trochu mě překvapilo, že seriál má víc procent než původní Dallas. Ruku na srdce, sledovali jsme ho všichni. A nejen z důvodu, že v té době u nás televize nenabízela celkem nic moc jiného. Přijde mi, jako by na to všichni zapomněli a teď se tvářili, že je to vlastně vůbec nebavilo. ()

Reklama

Reklama