Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 2
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (104)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Největší podíl má pochopitelně účinek nostalgie na zašlou slávu původního seriálu a účast starých herců, i když poněkud zestárli, ale nikdo nemládneme. Pompézní okázalost, naftové impérium, chapadlová moc a nezbytné rodinné intriky pořád táhnou, ať je doba jinde o třicet dlouhých let nebo ne. Ona kombinace staronového světa má pokaždé své kouzlo a opodstatnění. Po dlouhé době seriál, který jsem ochotná pravidelně sledovat, a to je co říct! ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Dallas a J.R. jsou zpátky! A to i přes ty vrásky a šedou kštici v lepší formě, než kdy dřív. Těžko uvěřit tomu co jsem právě napsal, ale je to tak. Návrat Dallasu by se dal bez nadsázky označit za televizní událost roku. Nutno podotknout, že stanice TNT za to vzala opravdu s vervou. Je to vidět na nákladné produkci(plno otevřených venkovních scén, pronájem stadionu Dallas Cowboys v pilotu atd.) i zatím v rámci možností kvalitním scénáři a režii. Herecké obsazení se dle mého názoru vcelku vydařilo. Jesse Metaclfe jako dobráček Christopher a Josh Henderson jako černá ovce rodiny John Ross junior jsou pro obě role jako stvoření. O veteránech ani nemá cenu mluvit, tam je kvalita již dávno ověřená. Mimochodem, nevím jestli Brenda Strong, která hraje Bobbyho novou ženu Ann, má nějakou zálibu ve zbraních, nebo tak něco, ale zatím v každé epizodě měla scénu v níž se plíží Southforkem s puškou v ruce a jistotou člena speciální zásahové jednotky:-) Za co tvůrci zaslouží absolutorium je zachování původní znělky. Obzvláště si toho cením z důvodů, že dnes už se prostě titulkové sekvence u seriálů příliš nenosí a je to podle mne škoda. Po prvních třech epizodách(první sezóna bude mít pravděpodobně pouze deset epizod) jsou to poctivé čtyři hvězdy plné intrik, zrady a pořádně zamotaných vztahů. Ewings are back on top! ()

Reklama

Roman.Caesar 

všechny recenze uživatele

Po závěrečném, desátém dílu 1. série mohu říct, že si seriál zachoval úroveň a hlavně je důstojným pokračováním seriálu původního. Herci z původní série jsou skvělí, bez nich by seriál neměl šanci. A J.R. je prostě J.R. jako byl vždy. Druhá série byla právě odsouhlasena, takže se těšme na další díly. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný seriál, ale mám k němu jednu, zato obrovskou výtku. Proč mi to až příliš připomíná nějakej mexicko-španělskej nekonečnej seriál? Navíc.. zatím jsem viděl jen 2 díly, zato jsem tam nejmíň stokrát slyšel jméno John Ross. -- Porazím Johna Rosse, nepřechytračíš mě Johne Rossi, miluju tě Johne Rossi -- proč tam prostě neřeknou Johne!!?? Jinak slušné pokračování "první části seriálu" ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když naší republikou hýbal fenomén původního "Dallasu", byla jsem ještě docela malá, takže si pamatuji vlastně jenom znělku. Hlavní rivalové mezitím zestárli a jejich synové jsou potěšením pro všechny ženské oči (John Ross team). Edit 12/2017: V době premiérového uvedení na českých televizních obrazovkách jsem viděla pouze první řadu a posledních několik měsíců jsem věnovala nakoukávání kompletního seriálu. Až mě překvapilo, jak mě naftařské intriky chytily a bavily. Vrcholem byly díly přibližně v polovině druhé série (soud s Rylandem, dojemný pohřeb kultovní postavy). Tvůrci závěrečné epizody pravděpodobně počítali s dalším pokračováním, proto jim nelze vyčítat tolik zvratů v posledních několika minutách. Velká škoda, že se jim záměr nepovedl. ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Brenda Strong (Ann Ewing), Josh Henderson (John Ross Ewing) a Jesse Metcalfe (Christopher Ewing) si zahrali už v seriáli Zúfalé manželky (od r. 2004), napriek tomu sa v ňom Henderson a Metcalfe neobjavili v spoločnej scéne. (m.a.t.o.)
  • Linda Gray ztvárnila alkoholičku Sue Ellen natolik věrohodně, že byli někteří diváci přesvědčeni, že je alkoholikem i ve skutečnosti. Přitom se však jedná o abstinentku. Ke skvělému výkonu alkoholem ovládlé osoby se inspirovala i od své matky Marjorii, která začala pít ve chvíli, kdy se musela vzdát baletní kariéry. (Mafyn)

Reklama

Reklama