Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá sympatická Veronika Jirásková je rázná, ambiciózní a touží jít v otcových stopách a pomáhat lidem. Je odhodlaná stát se hasičkou, a přestože ve výcviku patřila k nejlepším a zkouškami prošla s nejvyšším počtem bodů, naráží na odmítavé reakce. Žádný velitel nevěří, že by žena byla pro jednotku přínos a zvládla totéž co muži. Navíc se obávají, že by ženský element v čistě mužském kolektivu ohrozil stabilitu jednotky. Ani Veroničina matka s jejím rozhodnutím nesouhlasí. Přišla o manžela a nechce přijít ještě o dceru. Sama je na vozíčku a potýká se s řadou psychických problémů, které přidělávají starosti nejen Veronice. Zatímco se vypraví s kamarádkou Hedvikou na diskotéku, na blízkou hasičskou stanici volá vystrašená Klárka. Hovor přebírá dispečerka Alena, spojení je však záhy přerušeno. Večer plný tance se nečekaně mění v drama, když porucha zábavní pyrotechniky způsobí rozsáhlý požár. Zatímco návštěvníci prchají a Veronika pomůže popálenému majiteli klubu, vyjíždí hasiči k zásahu a na dispečink opět volá Klárka. Tatínek je zamčený v koupelně, neodpovídá a pod dveřmi se valí voda. Alena s kolegy se snaží zjistit, odkud dívenka volá. Požár se mění v drama, když vyjde najevo, že v jednom ze skladů jsou uloženy propanbutanové láhve. Veronika zjišťuje, že Hedvika uvízla ve skrytém pokoji v zákulisí a majitel zřejmě nechce, aby hasiči místnost našli. A tak Veronika musí do plamenů sama. Podaří se jí kamarádku zachránit? A jak to dopadne s Klárkou? (TV Nova)

(více)

Recenze (78)

mimale 

všechny recenze uživatele

dabing mi az tak nevadi (povedzme si otvorene, ked sa to bude vysielat v čechách dabované to bude na beton), celkom slusne spracovane na slovenske pomery. efekty mozu byt. žiadny zázrak, ale určite neurazilo. videl som trápnejšie americké Bečkove filmy s určite niekoľkonásobným rozpočtom. kvôli podpore SK projektov 3* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hanu Vagnerovou řadím mezi naše esteticky nejzajímavější a překvapivě schopné herečky (je-li vhodně obsazena, což jen tak BTW v Expozituře nebyla;)), ale tenhle zřejmě každou okurkovou sezónu opakovaný pilot (už to bylo dvakrát, a v téhle zemi stačí i na ústavní zvyklost, aby se něco stalo pouze jednou) se "zaručeným" obsazením, si za rámeček asi nedá. Snad si chudáci kluci a holky z IZS přijdou konečně na své novou řadou Sanitky - tenhle novácký rádobyspektákl by jim radost určitě nedělal. Ledaže by byl úplně jiný než pilot... což se stává naprosto běžně, že ano:P Zhola zbytečných 40%. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek o jedné ambiciózní dívce, která má touhu stát se hasičem. Podaří se jí zachránit kamarádku z hořící diskotéky a její čin je odměněn přijmutím do hasičského sboru. Příběh běží v časové linii s druhým, kde se malá holčička spojí s dispečinkem hasičů a ti musejí lokalizovat její polohu pro záchranu její i jejího otce. Celkově je to takový šedý snímek s nevýraznými hereckými výkony. Jako pilotní film seriálu ano, jako samostatný snímek ne. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Velikým životním snem mladé, atraktivní dívky je stát se hasičkou. Je rozhodnutá za tento svůj sen bojovat ze všech sil. A má "štěstí". Ocitne se v centru velikého požáru a může ukázat své schopnosti. Tvůrci TV filmu asi neměli ambice na nějaké velké dílo. Film přiblížil divákovi těžkou, nebezpečnou, ale současně i krásnou a zajímavou práci hasičů. Myslím, že příběh se nestačil během krátké stopáže dostatečně rozběhnout, hlavní postavy nebylo možno více charakterizovat. Celé dílko je tudíž jaksi povrchní a prázdné. Jednoznačně by se v tomto případě nabízel formát TV seriálu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl televizního seriálu, který byl stopnut hned v počátku, je přesně tím, čím měl být. Představí hlavní postavu, uvede ji do příběhu a současně předvede několik dalších a načrtne vývoj jejich vztahů. Nika, která strašně chce být hasičkou, jako postava zaujala, akce je na lacinou televizní produkci slušná i když s realitou nemá nic moc společného, a dokonce se podaří vytvořit i nějaké to napětí. Potíž je, že až na to představování a hašení je to dějově zcela bezradné a prázdné proto je třetina filmu zaplácnutá záběry z diskotéky během nichž se vůbec nic neděje. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen jak pro Českou republiku, tak pro Slovensko. Děj je naprosto stejný, v obou snímcích hrají stejní herci, ale hasiči na stanici mají v české verzi české uniformy, ve slovenské zase slovenské. Při zásahu jsou vidět policejní auta, která se také liší podle státu. (Stupet)

Reklama

Reklama