Reklama

Reklama

Graffitiger

(studentský film)
  • USA Graffitiger
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2010, 10 min

Obsahy(1)

Film vypráví příběh namalovaného osamělého graffiti-tygra, jehož domovem jsou zdi a fasády pražských domů. Město plné posprejovaných špinavých uliček a zákoutí je divokou džunglí, kde tygr hledá cestu ke své ztracené lásce. Graffitiger nabízí netradiční pohled na Prahu, objevují se v něm jak známá panoramata, tak i místa většině lidí skrytá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem si v počátku vzpomněla na tuto reklamu běžící v skotských kinech, musím říct, že přesně takhle si představuji originální krátkometrážní film. Nápad postavit celý film na graffiti tygrovi, který se prohání po pražských budovách, aby našel svou ztracenou tygřici, totiž není vůbec špatný, ani tuckový. A když si k tomu přidáte i několik hezkých scének (úvodní přednáška o filmovém klišé nebo kluk, který objevil ve svém pokoji na zdi Che Guevaru), vyjde vám z toho velmi zajímavá a poutavá desetiminutovka. [MFF Karlovy Vary 2011] ()

Tynkos 

všechny recenze uživatele

Díky pražským stavbám, graffiti a malovanému tygrovi, vzniká dokonalé spojení krásy rodného města a moderního umění. Osamělí a zmatený Graffitiger na vás zapůsobí tak silně, že by jste mu šly nejraději pomoc a hned po té ho podrbali za ouškem. Tento studenský film opravdu pohladí na duši a zahřeje na srdci. ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Nápadité, technicky dobře zvládnuté, ale jako celek to úplně nenaplnilo má očekávání, ačkoliv je těžké snímku něco zásadního vytknout. Trochu mi vadila jistá nahodilost prvků, které sice do celku zapadají, ale jejich výskyt v daných souvislostech je přinejmenším nepravděpodobný. Ale to vše asi plyne z problematiky propojení animace, ve které tyto prvky dobře hrají, s realitou, ve které je jejich existence diskutabilní. *** Ve zkratce: Tygr. Zdi. A svět. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV-Noc filmovích naději VII/// Obsazení 6/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Animace 9/10/// +parádní animace, příběh, děj, délka, nápad, prostředí -snad je škoda, že to není z Brněnského prostředí, to Pražské mi není moc známé/// Parádní počin. Neříkám, že velké překvapení, protože jsem o filmu nic nevěděl, ale troufám si tvrdit jedno z nejlepších děl letošní noci filmových naději. Uvidíme co ještě přijde, ale na studentský film je to velice kvalitní./// Celkem 83%/// ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o tom, jak se prasátko ledabyle převlíkne za tygra a vyráží za dobrodružstvím. Dozvíme se o něm věci, které jsme snad ani nechtěli vědět, např. že místo pěkné svině ho přitahují spíše tygřice a taky mladé holky. Dá se tedy označit za homofila. Dále mě překvapilo, že existuje jakýsi rozdíl mezi lží a Che. Che má sice taky krátké nohy, ale uběhne hodně daleko. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Mezinárodní asociace filmových a televizních škol The Sixth CILECT Prize ocenila v snímek v roce 2011 jako nejlepší animovaný film. (Olík)
  • Na IX. International Festival of Animation Arts Multivision v St.Peterburgu získal snímek cenu za lyriku. (Olík)
  • Natáčelo se celkem v šesti pražských čtvrtích, na více než padesáti různých lokacích, což je na desetiminutový animovaný film velmi nezvyklé. (POMO)

Reklama

Reklama