Reklama

Reklama

Profesionální lháři

(seriál)
  • USA House of Lies
Trailer 2
USA, (2012–2016), 26 h 52 min (Minutáž: 24–33 min)

Tvůrci:

Matthew Carnahan

Hrají:

Don Cheadle, Kristen Bell, Ben Schwartz, Josh Lawson, Glynn Turman, Dawn Olivieri, Jenny Slate, Larenz Tate, Bess Armstrong, Valorie Curry, Richard Schiff (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Tento komediální seriál nabízí kousavý pohled na na poradce v oblasti managementu, který nesnáší sám sebe. Marty je velmi úspěšný a bezohledný poradce. Jeannie je ostrá jako břitva – absolvovala prestižní školu – a pracuje v Martyho firmě. Don Cheadle a Kristen Bell se se vším všudy proměnili ve členy korporátní Ameriky. Vyzbrojen perfektně střiženým oblekem, neobyčejnou bystrostí a pozoruhodným talentem pro přesvědčování druhých se skvělý Marty Kaan vydává se svým vítězným týmem kamarádu s tituly z MBA do velkého světa. Svým šarmem utáhnou tlusté manažery na vařené nudli a hravě je přesvědčí, aby s jejich pomocí uzavřeli obří obchody – a samozřejmě utratili celé jmění za jejich služby. Marty a jeho tým jsou stále na cestách a bez domova si vyšlapávají cestičku do nic netušícího světa velkého byznysu, plného prvotřídních potěšení. Aby oslnili své klienty, neváhají překrucovat skutečnost, kouzlit s čísly a chrlit ze sebe profesní žargon. Není nic, co by tahle parta neudělala, jen aby s úsměvem získala tučnou odměnu.

1. série:

Epizoda 1:
Marty se svou družinou cestuje do New Yorku coby konzultant pro obří banku MetroCapital, jež chce ustavit plán jak bezohledně ospravedlnit své bonusy na konci roku, zatímco finanční svět kolem nich se zmítá v ničivých plamenech. Marty si bohužel během jednání znepřátelí druhého nejdůležitějšího muže společnosti, Grega Norberta. Když se vrátí zpět dostane nevyžádanou radu od svého otce Jeremiaha, o tom, jak má vychovávat svého syna, Roscoa. Ten se totiž rozhodl hrát ve školním představení hlavní ženskou roli.

Epizoda 2:
Marty se skupinou poradců je poslán do Fénixu, aby uklidil ve výkonné sportovní frančíze nepořádek, jenž má na svědomí rozvod majitelů. Ve Fénixu Jeannie využije příležitosti a jde na večeři se svou starou láskou, Derekem. Jenže když zjistí, jaké s ní má skutečné záměry, její sebevědomí rapidně klesne. Na domácí frontě Marty pokračuje v soukromé válce s ředitelkou školy Gitou ohledně Roscoova oblékání.

Epizoda 3:
Marty přijíždí do kanceláře, kde Greg Norbert právě oznamuje, že MetroCapital pravděpodobně koupí Galweather. Lidi, tohle není dobré… Skupina se následně přesouvá do Indiany kvůli konzultacím pro společnost s nápoji, kde Marty díky svým manažerským schopnostem promění ztrátu ve vítezství. Mezitím Clyde vyzvídá, jestli Doug doopravdy dováděl s transvestitou. Roscoe zápasí s rozporuplnými pocity ohledně jeho zalíbení v chlapcích i děvčatech.

Epizoda 4:
Jeremiah je mimo město, a tak je Marty nucen vzít svého syna s sebou na pracovní cestu do San Francisca. Roscoe doufá, že bude mít příležitost strávit víc času se svým tátou, namísto toho je ale celý čas s ostatními ze skupiny – a Marty je nucen hlídat Alexa Katsnelsona, náctiletého CEO společnosti zabývající se bezpečnostními softwary. Mezitím Jeannie reaguje na své nedávné zasnoubení schůzkou s Kurtem, hudebníkem, kterého náhodně potkala v kavárně.

Epizoda 5:
Během poradenství v Utahu je Jeannie postavena do vedení. Vyšlo totiž najevo, že rasistický ředitel motelového řetězce nebere Martyho vážně. Mezitím se Clyde snaží sbalit mormonskou pannu. Když Monicu vypeče ženáč, se kterým se schází, rozhodne se strávit čas s Roscem. Jenže to nedopadne dobře a Roscoe odchází s tím, že malinko více chápe svou matku a mnohem silněji si váží svého otce.

Epizoda 6:
Marty jde do války se školou svého syna, jež obvinila Roscoa ze sexuálního harašení – snažil se políbit chlapce. Martyho soukromý život se však zkomplikuje ještě víc, když se najednou objeví April, striptérka, se kterou se seznámil v New Yorku. Jeannie se začne velmi obávat své nadcházející svatby.

Epizoda 7:
Martyho tým se chystá do Washingtonu, kde mají zakázku ve farmaceutické společnosti. Marty dostane od April náročný úkol – během pracovní cesty jí musí zůstat věrný. Jeannie se kvůli tomu dostane do obtížné pozice - musí ‘uspokojit’ jejich klientku. Jeremiah se předtím, než bude moci promluvit s Martym, svěří April. Na samém konci epizody nastraží žárlivá Monica na Martyho nebezpečnou bombu.

Epizoda 8:
Marty se se svým týmem účastní každoroční prestižní náborové akce společnosti, jež hostí ty nejlepší z Harvardské univerzity. Marty se tam věnuje Jamesovi, novému a jedinému afroamerickému přírustku v jeho jinak běloššské firmě a učí ho všechny své dovednosti. Mezitím se Doug rozhodne dokázat Clydeovi, že zvládne koučovat kohokoli ze zúčastněných a dostat ho na ‘seznam’. Jeannie mučí sexy adeptku ve snaze zjistit, jestli má kromě stylu a flirtování něco v hlavě – což je značně pokrytecký postoj, zvlášť, když vyjde najevo tajemství, které Jeannie skrývá…

Epizoda 9:
Konzultanti jsou konzultováni, náležitě si je totiž proklepne jejch stará rivalská firma – to vše díky MetroCapitalu a chystané fúzi. Mezitím dělá Jeannie vše pro to, aby udržela Wese a manželství na uzdě, jenže se prořekne před Martym. April a Roscoe se sblíží, jenže když už má Marty konečně pocit, že je situace doma pod kontrolou, objeví tajemství, které skrýval Jeremiah… a navíc mu Monica sdělí šokující zprávu…

Epizoda 10:
Jeannie má konečně šanci stát se legendou ve světě konzultantů, jako šéfka týmu totiž vyráží do svého rodného města vzkřísit zkomírající církev. Na domácí scéně rozvíjí Monica své manipulační techniky a ohrožuje Martyho vztah s April.

Epizoda 11:
Marty se po boku “Vyvolávače deště” snaží zamezit blížící se akvizici ze strany MetroCapitalu. Jenže díky nečekanému zvratu událostí a zabodnuté kudle v zádech se Vyvolávač nakonec stane namísto cenného spojence Martyho životním nepřítelem. Marty se musí vypořádat s postojem svého syna Roscoa v návaznosti na zprávy o April.

Epizoda 12:
S pomocí Grega Norberta se Martymu a jeho týmu podaří získat jedenáctihodinový odklad a zastavit akvizici, kterou rozjel MetroCapital. Mezitím se Jeannie rozhodne o tom, zda si vezme Wese a zásadní změnou projde i Martyho syn Roscoe.

Don Cheadle se vrací v roli nesmiřitelného ale veselého Martyho Kaana, za níž byl nominován na cenu Emmy a Zlatý Glóbus. Ve druhé řadě seriálu se těšte na další rozbroje, chaos a monstrózní fúze. Marty se svým týmem cestuje po světě, pohybuje se ve vrcholovém byznysu a vymetá party jako rocková hvězda ... to vše na účet klientů. Okouzlující mluvka Marty Kaan a jeho tým snů vědí lépe než kdokoli jiný, jak hrát ve světě velkých byznysmenů. Pomocí špinavých triků se jim snadno daří nalákat mocné ředitele a uzavírat s nimi zásadní obchody. V zasedačkách, barech i ložnicích mocenské elity je korupce obchodem jako každý jiný a všichni se snaží urvat něco pro sebe. Této nemilosrdné satiře ze světa současné korporátní Ameriky není nic svaté.

3. série:

Epizoda 1:
Marty a jeho nová skupina Kaan & Associates mají v hledáčku generálního ředitele obchodu s bio-potravinami. Jeannie přetrpí Dougovo nostalgické vzpomínání na starou partu, při němž vyjadřuje svou averzi k novým kolegům v Galweather Stearn. A Clyde v nové pozici svádí souboj se šéfkou Monicou, která má ještě nechutnější manýry, než si kdy dovedl představit. Třetí řada seriálu začíná.

Epizoda 2:
Marty má poněkud smíšené pocity ze setkání s Roscoevou novou láskou Lex. Jeannie udělá v Galweather Stearn určité přeskupení sil, aby získala zakázku od ministerstva obrany. Sarah Dougovi sděluje, že s ním chce mít dítě. A Clyde je svědkem Moničina nehorázného jednání s podřízeným, při němž už zašla trochu moc daleko.

Epizoda 3:
Marty a Jeannie rozjedou akci, ve které se mají jejich největší konkurenti navzájem vyšachovat. Věci ale nejdou tak hladce, jak si představovali. Změny v Galweather nevěstí pro Jeannie nic dobrého. Pracovat pro Moniku není pro Clyde příjemné, situace se ještě zhorší, když je donucena pracovat z domova.

Epizoda 4:
Marty jedná s novými klienty - dvěma magnáty Dre Collinsem a Lukasem Fryem z oboru hip-hopového oblečení. Oba pánové mají k vedení jejich společné firmy DollaHyde jiný přístup a neshodnou se ani na plánech do budoucna. Jeannie už ví, jaká bude její role v nové pozici. Clyde prochází jistou osobní krizí a obrátí se na Martyho s žádostí o pomoc.

Epizoda 5:
Marty a Jeannie začnou realizovat plán na odstranění Lukase z firmy DollaHyde. Marty a Dre se začínají přátelit. Clyde se snaží získat pro Kaan & Associates velkého klienta, zatímco Doug řeší, jestli má mít se Sarah dítě.

Epizoda 6:
DollaHyde uvádí na trh nové tenisky a pořádá k této příležitosti večírek. Dre si na party testuje Martyho, ten zvažuje zradu. Mezitím Jeannie odhalí, že Lukas nejspíš něco tuší. Odsunutá Clyde se snaží s Martym nějak pohnout, zatímco Doug dělá zásadní chybu.

Epizoda 7:
Marty a Jeannie se s Lukasovou snahou sabotovat DollaHyde vypořádají každý po svém. Vztah Roscoa a Lex začíná pro Martyho představovat problém.

Epizoda 8:
Martyho tým spřádá plán, jak vymanit Marissinu rodinnou mediální společnost ze spárů jejích sourozenců. Jeannie nabádá Martyho, aby vypustil Clydea z boudy. Vztah Douga a Sarah prochází zatěžkávací zkouškou.

Epizoda 9:
Marty a jeho tým doprovází Lukase na okružní procházce po jeho staré čtvrti. Monica se obrací na Kaan & Associates v naději, že jí firma pomůže vyřešit problém s novou potravinou. Lex se podaří dokonale ztrapnit Roscoa.

Epizoda 10:
Jeannie se obrací na starého přítele s prosbou o pomoc ve věci vládní smlouvy. Následkem toho však vyvstanou mezí ní a Martym dohady ohledně budoucnosti Dollahyde. Clyde vyvolá napětí mezi Monicou a jejím klientem Vincentem a Doug se zaplete s Caitlin.

Epizoda 11:
Marty a Jeannie jsou následkem tragické události jako na houpačce. Marty zároveň začíná pochybovat o přátelství s Drem. Doug zažívá díky W.O.N. střet zájmů, které by mohly být problémem pro Moničinu novou firmu. Doug se kromě toho snaží urovnat vše se Sarah. Marissino obchodní rozhodnutí zasáhne do jejího vztahu s Clydem.

Epizoda 12:
V závěru třetí řady seriálu je Martyho znovunalezený optimismus rázem tentam, když se Kaan & Associates ocitne ve vážné právnické smyčce. Jeannie je vystrašená, obává se, že je to její chyba. Roscoe si najde práci, která mu pomůže při řešení vztahových problémů.

Don Cheadle alias nemilosrdný Marty Kaan se již počtvrté vrací jako Profesionální lhář v tomto výjimečném, výřečném a super-vtipném seriálu. Ani vězení Martyho neodradilo od věčného kšeftování. Teď, když už je zase na svobodě, musí dostat svou firmu zpět na výsluní, kam patří. Držte si klobouky, tohle teprve bude pořádná jízda!

V páté řadě pobuřujícího, podvratného a velice vtipného seriálu Profesionální lháři jsou Marty Kaan a jeho tým konzultantů na vrcholu hry. Tváří v tvář možnému prodeji firmy se ale musí Marty rozhodnout, zda se mu vyplatí shrábnout peníze a odstoupit, nebo raději zariskovat a získat tak šanci uzavřít smlouvu svého života. (HBO Europe)

(více)

Recenze (38)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Díky tématu má seriál potenciál, ale ten tvůrci úplně zazdívají dialogy o ničem a zbytečnou vulgaritou. Celé to na mě působí strašně "chtěně" a snaha o kontroverzi je v tomto případě samoúčelná. U Showtime jsme přece jen zvyklí na jinou kvalitu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nič prelomové na káblovej televíznej scéne a zjavne ani seriál pre každého. House of lies ma vlastne zaujímal len vďaka účasti Kristen Bell, o to ma viac potešilo, že som sa v ňom našiel hneď po pilote. Don Cheadle a Kristen Bell, na ktorých dej stojí predovšetkým, tiahnu bez problémov, cynický humor a dramatickejšie momenty fungujú a to mi ku spokojnosti úplne stačí. Hoci uznávam, že káblovky stoja aj za zrodmi výraznejšej žánrovej zábavy, ako oddychovka House of Lies svoju úlohu splniť dokáže. A vo výsledku nejde ani o nič vulgárnejšiu záležitosť, akou sú iné vybrané káblové seriály. ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Proč jsem ti ho pustil? Chtěl jsem narychlo něco novýho, tohle jsem našel a hrála tam Kristen. Dojem? Průměr, mluva bez cenzury, trocha sexu, rychlý úvod do děje, spád, slušný zázemí, intermezza, na která se dá zvyknout. Dějově slabší, ale uvidíme, asi nepřekvapí, ale mohl by si udržet nálepku koukatelného seriálu, co nepřekvapí, ale ani nezklame. # Nicméně víc než první díl jsem neviděl, třeba až nebude nic lepšího... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobré obsadenie i prostredie. Lenže charakterizácia hrdinov je príliš postupná (poriadne grády sú až v druhej polovici) a tak seriál nemá okamžitú údernosť ako mali HUNG, TRÁVA či CALIFORNICATION. Zatiaľ tri, ale pokojne sa ešte nechám presvedčiť ďalšími sériami... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

To se fakt minulo, ale uplně - dělat teasery u seriálu s půlhodinovými, nijak zvlášť propletenými díly?! Kdo to kdy viděl? To samý formát, námět - tohle se musí dělat na 50 minut, po vzoru zcela očividně napodobovaných Suits. Další věc - všechen sexual stuff (a že ho věru není málo) dává minimální smysl; jo, v Californication se jde na věc taky lusknutim prstu, ale to kvůli Moodyho prupovídkám, charismatu - tady, co stačí tady? Mrknutí, vlastnictví "huge black cock" apod. Bullshit! Vedle toho dršnák Cheadle (hoho, really?), pohledy do kamer a jiný přehnaný scény, který jako by vypadly z reklamy na zubní pastu, lacině zneužívanej fenomén rasismu, plno opravdu sračkoidních a o ničem dialogů mezi těma dvěma poskokama (i když jo, Doug je fajn, s přehledem nejlepší postava). Vlastně, když nad tim tak přemejšlim, proč dávám i jen ty dvě hvězdy? Možná proto, že jsem přetrpěl celou první sérii. Ale dál na to, až si to Kristen s Donem konečně rozdaj, čekat vážně nebudu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Sledovane do 1x07. Dalej nebudem. Serial o parte marketingovych poradcov. Klamu ako sa da, sexuju s kym sa da, utracaju kolko sa da... a tak vobec. Minimalne pilot je zamerany vylozene na postavu Dona, Kristen hra prinajlepsom druhe husle. Mna nijak nenadchol, uvidi sa dalej. E2: Clovek by povedal, ze sa aspon budu hrat na chytrych a originalnych (vzhladom na ich job, radobycoolovost a absenciu niecoho ineho, co by k serialu putalo). Ako zbalis celebritu? Prides na super aute a nakecas jej smutny pribeh. Ako vyriesis financnu krizu podniku? Povies majitelom, nech na verejnosti vystupuju nerozhadane. No... wow. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Sprostá a nekorektní mluva, trochu sexu, vtipný a svižný scénář o partě bezskrupulózních poradců, kteří berou sedmiciferné částky ročně. Pokud by nebyl v hlavní roli charismatický Don Cheadle, tak by po tomhle seriálu pravděpodobně neštekl ani pes, ale kvůli němu budu sledovat. Hned bych osobně vyškrtl Kristen Bell, která mě prostě irituje podobně jako ve všech filmech/seriálech, kde hraje. 70%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nic převratného,ale jako celek více než snesitelné a hlavně pro mě osobně hodně zábavné.Hodně tomu nahrává i příjemná,skoro až sitcomová stopáž...80% ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

No ták. Oni dali světu Weeds, Dextera, Californication,... Takže když to vypadalo, že se Kristen Bell konečně chytne v něčem pořádným, Showtime vyplivnou tohle? Potenciál tam určitě je, ale ty dialogy bolí. Pokud se chcete podívat na partičku lidí pod taktovkou elegantního černocha, partičku která ví co dělá, pusťte si raději Hustle. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Téma zajímavé, ale provedení rutinní a Don na mě působí dojmem, že chtěl vidět hodně nahejch ženskejch, jinak by do toho nešel. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi, že HoL chce veľmi šokovať a byť originálny. Hoci tento cieľ spĺňa, príliš vidno, ako strašne sa snaží. Žiaden seriál s Donom Cheadlom a Kirsten Bell nemôže byť zlý, ale bohužiaľ, hoci pozerať sa HoL dá, veľmi som sa nezamilovala. Počkám, čo prinesie 2. séria. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

snižuju až na 2* . začátek serie je na dobrý 4*. ale po desátém dílu hodnotím už jen na 2*. na showtime bych opravdu cekal neco uplně jiného ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Asi ne pro kazdeho, ale pro cloveka jako ja, kterej uz nema moc co sledovat to bylo zpetne moc prijemny prekvapeni. Po dvou seriich s klidem 4 hvezdy, svizna oddechovka s fajn prvky dramatu a dobrym obsazenim. V komentech se kazdej druhej tvari jako by takovejch remeslne a pocitove dobre odvedenejch serialu bylo kazdorocne hned nekolik....Neni ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pilot Softcore porno prošpikované debilními dialogy, které jsou plné sprosťáren. Téma svérázných poradců, kteří dokáží uhrát každou situaci pomocí brilantních business nápadů je super. Takový seriál by byl fajn, ale upřímně - tady samotný "případ" je naprosto v pozadí a celé se točí jen kolem sexu, prostitutek, chlastu, nevtipného hláškování a jako bonus transexuální syn, který chce hrát Sandy v Pomádě. Šílený mix žánrů, kde nefunguje vůbec nic. Ani Kristen Bell to nezachrání. Do toho hraje iritující "cool" hudba a Don Cheadle byl hodně špatnou volbou (nechápu že za to mohl dostat nějakou cenu). Ani jeden vtipný ani úsměvný moment během celého pilotu = nikdy více a rozhodně nedoporučuji. Éra přisprostlých seriálů typu Californication už pominula, tak wake up, kabelovky! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, které se utopilo díky stupidním dialogům, zbytečné vulgaritě a obscénosti. Ve finále celý seriál (1.řada) působí nemastně, neslaně a dost nudí. Za mne 40%. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle rocks! Update: Druhá řada začala, není to už tak svěží a sexy, ale jelikož mě, jako většinu ženských, ty vztahy prostě baví, následky kalby Martyho a Jeannie se s námi budou táhnout zjevně celou sezónu a já jim to prostě budu žrát. 8) ()

Související novinky

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama